<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Gråkjær byggeprojekt_GLS Denmark Rinsted

Byggeprojekt GLS Denmark, Ringsted og CEO Henrik Bastrup Skaarup.

Gråkjær-koncernen leverer stærkt regnskab for 2023/24 med positiv vækst

 • Virksomhedsnyt
 • Den effektive byggeproces
 • 2024-06-28
 • | Af Redaktionen

  Gråkjær Holding A/S, totalentreprenør fra Holstebro, rapporterer et overskud på 15,6 mio. kr. for 2023/24 og ser optimistisk på fremtiden. Ordrebogen er fyldt med projekter inden for institutioner, landbrug, erhverv og idrætshaller.

  Gråkjær Henrik Bastrup Skaarup_2024_2Henrik Bastrup Skaarup, CEO


  Den vestjyske totalentreprenør og projektudvikler, Gråkjær Holding A/S, leverer overskud på 15,6 mio. kr. i nyt 2023/24 regnskab og ser med optimisme på fremtiden. Ordrebogen indeholder både institutions-, landbrugs- og erhvervsbyggeri samt idrætshaller.

  Gråkjær Holding A/S fra Holstebro er totalentreprenør og projektudvikler, der opfører byggerier til bolig, erhverv og landbrug. Gennem 50 år har virksomheden stået bag flere end 4.000 kvalitetsbyggerier i ind- og udland.

   

  Trygge kunder fremfor alt

  Det nye 2023/24 regnskab viser 463 mio. kr. i nettoomsætning mod 525 mio. kr. året før. Den faldende omsætning skyldes et par projekter, hvor opstart er rykket lidt i kalenderen. Alligevel vokser bundlinjen: årets resultat før skat lander på 15,6 mio. kr. mod knap 5 mio. kr. sidste år. Soliditeten runder 29 %.

  - Vi glæder os over årets positive resultat. Det gør vi særligt i en tid, hvor hele byggebranchen er udfordret på mange områder. Vi har drevet virksomhed i så mange år, at vi kan bevare roen i en risikofyldt branche. Det skyldes ikke mindst, at vi har fokus på alle processer i byggeriet. Det minimerer risikoen for fejlslagne byggerier og gør kunderne trygge. Derfor har vi en god ordrebog, siger Henrik Bastrup Skaarup, CEO.

   

  Forventer stigning i omsætningen på 50 %

  Virksomheden polstrer sig ekstra ved at undlade at udbetale udbytte, men i stedet at bruge midlerne til konsolidering.

  Gode ordrer i bøgerne Henrik Bastrup Skaarup ser positivt på fremtiden og forventer en forøgelse af omsætningen på 50 % i regnskabsåret 2024/25.

  - Vi har rigtig gode ordrer i bøgerne. Det betyder ingenlunde, at vi læner os tilbage og lukker ordretelefonen, da vi fortsat har fri kapacitet. Men det betyder, at vi allerede nu har sikkerhed for, at vi skal lave en række spændende byggerier for vores kunder i det kommende år. Det er for eksempel to daginstitutioner, erhvervsbyggeri for GLS Danmark og Dansk Retursystem samt idrætshaller og landbrugsbyggerier i Sverige, siger Henrik Bastrup Skaarup.

  Gråkjær Holding A/S kan også se tilbage på et år, hvor virksomheden ikke er blevet alvorligt ramt af konkurser hos underleverandører eller andre.

  I regnskabsåret, som netop er afsluttet, har koncernen afleveret 22 byggeprojekter, og der er 28 igangværende byggerier. Koncernen forventer et overskud i regnskabsåret 2024/25 i størrelsesordenen 20 til 25 mio. kr. Henrik Bastrup Skaarup slutter af:

  - Det kan lyde lidt støvet at have bygget i mere end 50 år, men det betyder meget for kunderne, at vi ned til mindste detalje ved, hvordan et projekt skal indrettes, dimensioneres og opføres. Vores erfaring gennem mange år er også årsagen til, at vi agerer i flere segmenter, vi er agile og lever op til efterspørgslen i markedet. Aktuelt er der størst aktivitet i erhvervs- og landbrugsbyggeriet, men vi formoder, at boligbyggeriet på et tidspunkt igen vil udgøre en større andel af vores ordrebog.

  Fakta

  Gråkjær-koncernen har i dag 110 medarbejdere og har siden starten for 50 år siden haft hovedsæde i Holstebro.

  Billede1

  Anbefalede artikler