<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Rasmus Degnbol for WE BUILD DENMARK

Foto af Rasmus Degnbol

Flere millioner til innovation og udvikling i bygge- og anlægsvirksomheder

 • Byggeriets udvikling
 • Den effektive byggeproces
 • IT og ny teknologi
 • 2022-09-28
 • Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet at investere 175 mio. i deres nationale klyngeprogram Innovationskraft: Danske klynger for viden og erhverv 2021-2024 over de kommende to år. 18,5 mio. kroner er bevilget til WE BUILD DENMARK, der er den nationale erhvervsklynge inden for byggeri og anlæg.

  Byggeri er et af de områder i dansk erhvervsliv, som stadig indeholder et stort potentiale, hvis Danmark skal i mål med at reducere CO2-udledningen med 70% i 2030. Derfor er det glædeligt, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har prioriteret flere midler til at sætte turbo på en allerede positiv udvikling. Formand for WE BUILD DENMARK’s bestyrelse og direktør i NCC, Martin Manthorpe, ser det som en håndsrækning til særligt SMV’erne i en efterhånden presset branche:

  - Med nye klimakrav lige om hjørnet og en enormt svær markedssituation præget af materialeknaphed, prisstigninger og en byggesektor i afkøling er det en kærkommen kapitalindsprøjtning, som skal gå til at skabe innovation og udvikling i samarbejde med virksomhederne.

  Mange af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen begynder at mærke en opbremsning i ordretilgangen, og det får naturligt flere til at skære ind til benet, hvilket kan sætte en dæmper for udviklingslysten. Men det er essentielt, at virksomhederne ikke sætter alt udvikling på pause, for det skal være med til at sikre den langsigtede vækst, påpeger Martin Manthorpe: 

  - Det kan være svært for særligt mindre virksomheder at prioritere udvikling, når flere konkollegaer er i afvikling, men midlerne her er en hjælpende hånd, der gør det nemmere at prioritere den fortsatte udvikling, så der også kommer ordrer i bogen, når kravene og kompleksiteten skærpes de kommende år.
  Midlerne skal gå til virksomhederne

  Midlerne skal blandt andet gå til at udvikle innovationssamarbejder og bredere kollektive innovationsaktiviteter med virksomheder og andre relevante aktører i branchen. For virksomhederne kan midlerne være med til at finansiere deres udviklingsaktiviteter, så de får et grønt boost og derved kan bidrage til at løfte den grønne dagsorden.

  WE BUILD DENMARK får tilført knap 50% flere midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse sammenlignet med den forrige periode, og det bliver modtaget med glæde og stolthed af administrerende direktør, Christina Melvang:

  - At vi går fra 12,5 til 18,5 mio. kroner er et kæmpe skulderklap og en anerkendelse af, at vi i samarbejde med branchens virksomheder er godt i gang med at løfte en vigtig dagsorden.

  Den øgede bevilling får dog ikke Christina Melvang til at finde sovepuden frem fra gemmerne. Tværtimod giver det endnu mere lyst og vilje til at bygge ovenpå de positive resultater og sikre mere fremdrift og innovation:

  - Jeg er smigret og går til opgaven med en stor respekt. Vi vil vise Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og hele bygge- og anlægsbranchen, at vi formår at forvalte midlerne klogt og skabe innovation og resultater sammen med virksomhederne. Vi oplever, at virksomhederne fortsat er udviklingsparate og ønsker at deltage i udviklingsaktiviteter og innovationssamarbejder, så det er positivt, at vi kan tilbyde endnu mere af det i fremtiden.

  WE BUILD DENMARK er Danmarks erhvervsklynge for byggeri og anlæg og blev etableret 1. januar 2021. De arbejder for at skabe vækst og udvikling inden for bæredygtighed og digitalisering i bygge- og anlægssektoren. WE BUILD DENMARK er foruden bevillingen fra Danmark Erhvervsfremmebestyrelse støttet af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

  Anbefalede artikler