<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
DTU_Betonlaboratorium_udefra

LM Byg søger fremtidens talenter til bæredygtigt og grønt byggeri

 • Uddannelse og Rekruttering
 • 2022-04-06
 • LM Byg fortsætter rejsen som pionerer indenfor grønne råhuse, hvor betonen kan nedsætte CO2-udslip med 30 %. De søger nu unge talenter med mod på udfordringer og kan hjælpe LM Byg med at føre an i den grønne omstilling.

  Når Danmarks største job- og karrieremesse løber af stablen denne uge, vil særligt LM Byg være på udkig efter nyudklækkede ingeniører og klimainteresserede studerende. Råhusproducenten er nemlig på jagt efter unge talenter, der skal hjælpe LM Byg med at fastholde rollen som pioner indenfor fremtidens grønne råhuse.

  DTU_Betonlaboratorium
  DTU_Betonlaboratorium_indefra
   
   

  - Ifølge FN er byggebranchen ansvarlig for næsten 40% af den samlede globale CO2-udledning. Det er en kæmpe opgave at vende den udvikling, og den skal løftes i fællesskab af byggebranchen. Men der skal være nogen, der tør at gå forrest. Beton er en stor post i byggeriets samlede CO2-regnskab, og som råhusentreprenør med en omfattende egenproduktion har LM Byg både muligheden og ambitionen om at føre an i den grønne omstilling. For at nå det mål skal vi tiltrække de bedste, klogeste og mest kreative talenter indenfor råhusbyggeri og bæredygtigt byggeri, og derfor sætter vi jagten ind ved dette års DSE-messe, siger Per Semmling, adm. direktør i LM Byg.  Nord_byggeplads_frperspektivNord Byggeplads

  Fremtidens bæredygtige materialer udvikles i LM Bygs grønne råhus

  Råhusspecialistens grønne ambitioner er ikke nye. I flere år har LM Byg haft fokus på bæredygtigt råhusbyggeri og har indført en række initiativer, store som små, der er med til at sænke virksomhedens samlede CO2-aftryk på byggepladserne.

   

  LM Byg deltager også i flere udviklingsprojekter, der har fokus på ressourcebesparende og grønnere byggeri. Blot et stenkast fra DSE-messen ligger DTU's betonlaboratorium, Bygning 130. Den 2.000 m2 store konstruktion danner ikke kun rammerne om undervisning og forskning af bygge- og anlægsmateriale; Selve bygningen er et eksperiment i sig selv. Den er nemlig opført i den grønne beton, FutureCem, og da LM Byg støbte det grønne råhus var det første gang, at den CO2-besparende cement blev brugt i væg og gulv i en bygning. I dag bruger studerende og forskere LM Bygs grønne råhus til at undersøge bæredygtig betons holdbarhed og hærdningsproces.

   

  - LM Byg investerer mange kræfter og ressourcer på den grønne omstilling, og sætter alle medarbejdernes kompetencer, viden og erfaringer i spil. Vi ser den grønne omstilling som en kontinuerlig proces, og det kræver, at du som virksomhed skaber et miljø, hvor hele teamet er nysgerrige, og løbende bliver udfordret, bliver klogere, får nye ideer, som kan testes og optimeres og udvikle sig til innovative løsninger, siger Per Semmling.
  Nye måder at bygge på kræver nysgerrighed

  Sideløbende med de grønne ambitioner er LM Byg fokuseret på at støbe råhuse til banebrydende projekter, der hele tiden sætter nye standarder for innovativt råhusbyggeri.

   

  Nord_byggeplads_8  I forbindelse med opførelsen af råhusene på Kaktustårnene i København, har LM Byg bl.a. optimeret sine arbejdsgange, og det har ført til mindre materialespild. Som en del af Pihlkonsortiet er LM Byg også med til at opføre AP Ejendommes banebrydende og bæredygtige kontordomicil på Marmormolen, hvor råhuset består af massivt træ, som er CO2-besparende materiale. På det nye børnehospital på Riget formes råhuset som en hånd, og i Carlsberg Byen, støber LM Byg råhuset og fundamentet til bydelens 80 meter høje tårn. På Nordhavns nye ø, Nordø, hviler et helt kvarter på LM Bygs 16.000 individuelle betonelementer og på BIGs bæredygtige og teknisk udfordrende hovedkontor, støber LM Byg megabjælker i FutureCem og bærende søjler som natursten.

   

  Formgivningen, de nye grønne løsninger og komplekse projekter stiller krav til medarbejdernes evner og giver hands-on erfaring, ny viden og nye kompetencer. Det er samtidig en tankegang, der hele tiden skubber til virksomhedens og medarbejdernes udvikling, og som nyuddannet eller studerende tager man del i udviklingen på lige fod med resten af LM Bygs team.

   

  - Vi har allerede rykket ved den grønne dagsorden med råhusprojekter som det på DTU, men vi er kun lige begyndt. Vi skal have endnu flere innovative løsninger og gode ideer på bordet, og vi ser frem til at møde nye unge eksperter, som kan gøre LM Byg endnu skarpere på vores profil gennem praktik, projekter og ansættelser, slutter direktøren.

   

  Læs også: LM Byg A/S opkøber konkursramte B. Nygaard Sørensen.

   

  Fakta om det grønne råhus på DTU's betonlaboratorium:

  LM Byg var hovedentreprenør på opgaven med at opføre DTU's betonlaboratorium, der omfattede opførelse af en 2.200 m2 ny bygning med en dobbelthøj værkstedshal, en række laboratorier og klimarum samt opholds-, studie- og kontorfaciliteter.

   

  DTU's betonlaboratorium, Bygning 130, danner rammerne om det tekniske universitets undervisning og forskning i bygge- og anlægsmateriale.

   

  Derudover er selve bygningen også et eksperiment i sig selv. Laboratoriet er nemlig opført i grøn beton, og da LM Byg støbte det grønne råhus var det første gang, at den type cement blev brugt i væg og gulv i en bygning. I dag bruger studerende og forskere LM Bygs grønne råhus til at undersøge grøn betons holdbarhed og hærdningsproces.

   

  Laboratoriet stod færdigt i 2020.

   

  Fakta om DSE-messen:

  DSE er Danmarks største job- og karrieremesse, og giver en unik lejlighed for ingeniørstuderende, færdiguddannede og erhvervslivet at mødes og tale om muligheder for job, praktik, projektsamarbejder eller andre muligheder.

   

  Messen løber hen over to dage, og omkring 140 virksomheder og 10.000 studerende og færdiguddannede deltager.

   

  DSE Messe Lyngby foregår på DTU d. 6. og 7. april 2022.

   

  Anbefalede artikler