<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Test af Milwaukee Kapsav: Power, stabilitet og præcision
Test af Milwaukee Kapsav: Power, stabilitet og præcision

Test af Milwaukee Kapsav: Power, stabilitet og præcision


Milwaukees nye kapsav- geringssav formår at lave 500 snit i 78 mm fyrretræ på ét enkelt 12.0 Ah batteri. Det store glidehegn giver optimal materialestøtte for øget stabilitet og præcision, hvilket også understøttes af anslag i stål med låsbare vinkler og LED-arbejdslys for præcise gentagelsessnit. Et integreret bæregreb giver let transport til og fra byggepladsen.

Det er tømreren Adrian Cosmo fra Vig Enterprise, der får lov at gennemgå kapsaven. Han har på det seneste brugt kapsavens lillebror med en 255mm klinge, hvilket er det første, han lægger mærke til:

 

P5150093_1920- Jeg har savnet en maskine med netop en 305mm klinge. Det giver et langt bedre snit og kan skære rent igennem alt det, en byggesag som denne kan byde på, siger han med henvisning til den fine herskabslejlighed, vi står i. Den har netop været gennem en omsiggribende renovering, som Adrian er ved at lægge sidste hånd på. Han fortsætter:

 

- Har man brug for at skære to gange for at nå igennem f.eks. nogle terrassebrædder, så er der jo større risiko for fejl. Noget helt andet er tiden. Jeg har brugt kapsavens lillebror rigtig meget de sidste på dage, og storebror her kunne virkelig have sparet mig for rigtig mange timer.

 

Adrian sætter klingen til og tjekker, om batterierne fra hans mindre kap- geringssav også fungerer til den nye, som producenten lover:

 

- De passer naturligvis. Det er selvfølgelig ved at være normalen for nyt værktøj, at en batteriserie passer til det meste værktøj, men det er nu alligevel rart. Selve klingeskiftet føles intuitivt, fortæller Adrian, mens maskinen tænder op og hviner gennem træet:

 

- Man skal jo altid være opmærksom på, om det er maskinen eller klingen, som er skyld en fantastisk performance. Men her lader det til, at begge ting hjælper til at klare et flot og rent snit, som man tydeligt ser på træet. Stabiliteten og den præcision den giver mig kan jeg ikke sætte en finger på. Så grundlæggende er jeg meget tilfreds med denne maskine. Jeg arbejder mig hurtigere gennem træet og kan spare mange timer. Samtidig ser træet langt pænere ud efterfølgende, end ved tilsvarende modeller.

 

 

Anders Larsen fra Vig Enterprise pointerer også, at den er handy og solid:

 

- Det er kram. Den er lille nok til, at man kan tage den med overalt på byggepladsen eller i små trænge københavnerlejligheder. Samtidig kan man mærke, at den godt kan klare en lidt hårdhændet behandling.

 

Det er Alexander Vig helt enig i:

 

- Det er godt kram, selvom jeg nok må indrømme, at jeg ikke er helt objektiv, når det kommer til Milwaukee. Jeg har selv brugt Milwaukee i mange år, især fordi jeg før i tiden drev et vvs-firma og blandt både vvs’ere og elektrikere, er Milwaukee ofte det foretrukne værktøj.

 

Konklusionen blev derfor fra hele holdet en klar anbefaling af Milwaukees nyeste Kap-geringssav. Sidenhen har Adrian haft kap- geringssaven med på alle sine tømreropgaver, og hans klare anbefaling står stadig ved magt.

 Tekniske specifikationer:

Milwaukee Kap-geringsav

M18 FMS305-121

Geringskapacitet (°): 48

Geringskapacitet højre (°): 60

Geringskapacitet venstre (°): 55

Huldiameter (mm): 30

Klingediameter (mm): 305

Omdr. ubelastet (omdr./min): 3600

Spænding (V): 18


P5150148Adrian Cosmo, Alexander Vig og Anders Larsen fra Vig EnterpriseTak til Vig Enterprise

Vig Enterprise sætter det gode håndværk og totalløsninger i højsædet. Teamet bag Vig Enterprise råder over hele håndværkspaletten og klarer alt inden for el, vvs, tømrer og murerarbejde. En af kernekompetencerne er herudover en grundig planlægning og rådgivning, hvor kunderne inddrages i alle projektets faser, så de ender med lige det resultat de ønskede sig.