<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

iTOOLS MAX højtryks-gipsskruepistol: Hurtig og træfsikker

 • Værktøj
 • Byggepladsen
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2019-02-26
 • | Af Mikkel Weber Sandahl

  Der er en tendens til, at mere og mere værktøj kører på batteri, men iTOOLS er gået en helt anden vej. De har i stedet valgt at fokusere på højtryksværktøj fra den japanske producent MAX, da værktøjet er lettere og mindre, men med en højere ydeevne. 

  Gipsskruepistolen undersøges nøje af testpanelet. Kompressoren sættes til uden problemer, pistolen lades, og herefter går Peter

   

  Johnny Hansen i gang med at skyde løs, og han er tydeligvis overrasket:

  MAX’s nye højtryks-gipsskruepistol er verdens hurtigste, da den skyder, skruer og stopper indenfor blot 0,66 sekunder. Den har et justerbart dybdestop og en indstilling til at skrue skråt i hjørner med korrekt forsænkning. Desuden har HVR41G4 en skrueholder, som holder skruen lige.

  – Hold kæft, hvor går det hurtigt. Skruerne flyver i, og de sidder rigtigt hver gang. Jeg skal slet ikke trykke til eller bruge nogle kræfter, den klarer det hele selv. Jeg synes, det ser ud til, at den perforerer metallet først, ved at skyde den frem med trykluft, hvorefter den så skyder skruerne ned. Hvad end den gør, så virker det i hvert fald, griner han.

   

  Steffen Slott Jørgensen overtager og påpeger også, at den er ”vanvittigt behagelig” at arbejde med.

   

  – Ja Peter, den kan man sgu hurtigt få samlet nogle trækasser med den der, griner Thomas Lomberg, og fortsætter:

   

  – Man skulle da være blevet tømrer, det er både nemt og sjovt. Herefter giver Tobias Preilev sit besyv med:

   

  – Man lægger ingen kræfter i sammenlignet med dens batterikonkurrenter. Jeg har skullet sætte en del gipsplader op på arbejdet, og det voldte mig store problemer, da skruerne ofte knækkede eller ikke røg helt igennem. Det resulterede i en sur mester og en masse spildte arbejdstimer. Så her ville jeg da have ønsket, at jeg havde haft denne her, da den er både lettere og hurtigere end den gipsskruepistol på batteri, jeg brugte. Står man og balancerer på en stige med et tungt stykke værktøj samtidigt med, at pistolen skal holdes helt lige, for ikke at flosse gipsen, ja så er det besværligt af helvedes til. Men her går det bare lige ud af landevejen.

   

  – Ja, her skal man jo så spørge sig, hvad der vigtigst – friheden ved batteriværktøjet, eller den lavere vægt og træfsikkerhed. Jeg elsker jo selv at arbejde med akkuværktøj, men skulle man arbejde i en stor lejlighed, ja så ville jeg helt klart anbefale den her, afslutter Peter Johnny Hansen.

   

   

  Tekniske specifikationer

  Vægt: 1,9 kg

  Dimensioner: 312 (h) x 116 (b) x 300 (l) mm

  Kapacitet: 100 skruer

  Arbejdstryk: 18-23 bar

  Skruedimensioner: Ø3,5-4,0mm, længde 25-41mm

    

  Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel

  Peter Johnny Hansen er faglærer på Roskilde Tekniske Skole og er også skolens Skills- og talenttræner. Han er uddannet møbel- og bygningssnedker og har blandt arbejdet i Norge og Gaza. Hans mål er at uddanne Danmarks bedste bygningssnedkere.

   

  Steffen Slott Jørgensen er i gang med at uddanne sig til bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole, hvor han også er en del af Skills-holdet. Hertil er han i lære hos Hoffmann, hvor han håndterer vidt forskellige opgaver, hvilket har været med til at give ham en bred håndværksmæssig forståelse.

   

  Thomas Lomberg er blikkenslager og udlært i 1994. Han laver alt inden for VVS-arbejde og er tilknyttet små og store projekter. Han er ansat i CG Enterprise, der siden 1927 har håndteret en bred vifte af opgaver i forbindelse med VVS-arbejde, hovedentrepriser såvel som tekniske storentrepriser og fagentrepriser.

   

  Tobias Preilev er i lære hos Hoffmann, hvor han startede som arbejdsdreng. Han er sidenhen startet på uddannelsen som bygningssnedker, og er ved at blive kørt i position til at kunne blive en del af Roskilde Tekniske Skoles Skills-team.

   

  Lasse Hald er indehaver af Jysk Skridsikring og er uddannet murer. Når ikke han tager rundt i hele landet for at skridsikre alt fra parkeringspladser til spaområder, arbejder han hos Øens Murerfirma for at holde murergerningen ved lige.

   

  En stor tak til STARK på Frederiksberg for at stille deres lokaler til rådighed for Bygge- & Anlægsavisens testpanel

  Anbefalede artikler