<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Test af Bosch akku-høvl: Perfekt til tilretningsopgaver

 • Værktøj
 • 2018-10-02
 • | Af Mikkel Weber Sandahl

  I forhold til vægt og størrelse kan akku-høvlen fra Bosch sammenlignes med en klassisk håndhøvl. Dens ergonomiske greb og den gode balance gør det muligt at styre den med én hånd. Den maksimale skærebredde er 56 mm og dybdeindstillingen udføres i 20 trin op til maksimalt to millimeter. Akku-høvlen har dertil også en integreret holder til en ekstra kniv samt genstartsbeskyttelse.

   

  Steffen Slott Jørgensen fra Hoffmann tager høvlen op og undersøger den:

   

  - Den er lille og let. Den er i hvert fald nem at have med sig overalt.

   

  Alle fra håndværkerpanelet går herefter i gang med at prøve den af på både blødt og hårdt træ, og mange meters høvling senere er dommen klar:

   

  - Den er helt fin til de små tilretningsopgaver, hvor man lige skal justere lidt til. Så jeg kunne sagtens se mig selv have den med på arbejdet, hvor der ofte er situationer, hvor man ville kunne bruge en let og handy akku-høvl, siger Justian Raahauge fra Exponent.

   

  Søren Frost fra V.T.S. og Steffen Slott Jørgensen nikker, men udtrykker en bekymring i forhold til kræfterne.

   

  - Den bliver måske lige lovligt hurtigt træt i det. Batteriet er utroligt lille og smart, men måske er det en anelse for småt. Den ville som sagt være god til de små justeringsopgaver, men der vil nok opstå situationer, hvor man har brug for lidt ekstra power, fortæller Steffen Slott Jørgensen og Søren Frost supplerer:

   

  - Den ville også være fin til steder, hvor pladsen er mere begrænset, såsom hvis man skulle bakse med at lave køkken i en trang Nørrebro-lejlighed. Den vil også være god, hvis man som privat havde sit eget hjemmeværksted, hvor man kan hive den frem til visse opgaver.

   

    

  Tekniske specifikationer

  Spænding:12V

  Omdrejningstal, ubelastet: 14.500 o/min

  Skæredybde optimal/maksimal: 0 − 1/2 mm

  Høvlbredde optimal/maksimal: 40/56 mm

  Falsedybde: 17 mm

  Anvendelse hårdt træ (anbefalet dybde x bredde): 1 x 30 mm

  Skæreydelse (25 mm hårdt træ, 1 mm skæredybde): 10 m pr. Ah

  Vægt uden akku: 1,5 kg

   

  Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel:

  Roskilde Tekniske Skole - Danmarks snedkerelite

  Roskilde tekniske skoleExponentDen Grå Tømrer og Hoffmann, har stillet tre af deres dygtige Skills-elever og lærlinge til rådighed.


  Justian Raahauge er i lære som maskinsnedker hos Exponent A/S og har vundet DM i Skills for bygningssnedkere. Han skal senere på året repræsentere Danmark ved EM i Skills i Ungarn.


  Asmus Kromann er i lære som bygningssnedker hos Den Grå Tømrer og fik en flot fjerdeplads ved DM i Skills dette år.


  Steffen Slott Jørgensen er i lære som bygningssnedker hos Hoffmann og skal dyste ved DM i Skills for første gang i 2019 (Note: Steffen endte med en solid førsteplads ved dette DM)

   

  KN Byg: Vinder af Årets Håndværker

  I 2017 vandt det familieejede KN Byg prisen Årets Håndværker i kategorien Tømrer 10+ ansatte. Både i 2016 og 2018 har de været blandt finalisterne. De stillede deres to erfarne tømrere Martin Johansen og Morten Arnek til rådighed.

   

  Vestegnens Tømrer og Snedker Enterprise: Service i højsædet

  V.T.S. udfører en bred vifte af tømrer og snedkeropgaver, hvor målet er at levere et stykke kvalitetsarbejde til en fornuftig pris. Fokus ligger især på at rådgive og sparre med kunderne, før arbejdet påbegyndes. Her stillede tømreren Søren Frost op til at prøve kræfter med værktøjet.

   

  Tak til AO Johansen

  Bygge- & Anlægsavisen har i værktøjstesten fået lov at benytte AO Håndværkerbutik på Ingerslevsgade 54 i København, hvor vi mærkede både stor faglighed og et højt serviceniveau hos alle medarbejderne. Brødrene A & O Johansen A/S er en danskejet virksomhed med hovedsæde i Albertslund. AO Johansen har i over 100 år været førende inden for salg af materialer til tekniske installationsmateriale i Danmark, og i dag tæller man omkring 700 medarbejdere og et sortiment på over 400.000 produkter.

   

   

   
  Anbefalede artikler