<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
1

Formand for Esbjerg Håndværker- og Industriforening, John Andresen står her midt mellem de nye sikringsvejledere, som fra venstre er: Martin Bro fra Esbjerg Låseteknik, Kenneth Thomsen fra Esbjerg Tømrer og Snedker, Toke Thomsen fra Glarmester Lars Thomsen & Søn og Per Svenningsen fra El-installatør IBruun.

Ny efteruddannelse for håndværkere: Bliv sikringsvejleder

 • Byggeriets udvikling
 • Uddannelse og Rekruttering
 • Sikring og Adgangskontrol
 • 2022-08-04
 • | Foto: Esbjerg Kommune
 • Politi, kommune og Bo Trygt går sammen med Esbjerg Håndværker- og Industriforening og Business Esbjerg om at efteruddanne lokale håndværkere til sikringsvejledere, som kan tilbyde borgerne professionel rådgivning om, hvordan boligejere sikrer sig mod indbrud.

  Hvordan sikrer jeg bedst muligt min bolig mod ubudne gæster?

  Spørgsmålet lyder enkelt, men er ikke altid nemt at besvare, hvis en boligejer f.eks. skal til at renovere eller bygge nyt.

  - Vores medlemmer møder jo boligejere, som vil sikre sig bedre mod indbrud, og nu kan sikringsvejlederne trække på deres viden og erfaring fra deres respektive erhverv og koble det med den store viden politiet har om, hvordan indbrud hyppigst sker. Den rådgivning om indbrudssikring vil boligejerne nu kunne trække på, siger John Andresen, formand for Esbjerg Håndværker- og Industriforening.

   

  Fire håndværks-virksomheder

  I første omgang er der uddannet sikringsvejledere fra fire lokale håndværks-virksomheder, og det er Forebyggelsessektionen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, som har stået for at klæde sikringsvejlederne godt på.

  - Mange boligejere er bevidste om, at jo længere tid, en tyv skal bruge på at bryde ind, jo større er chancen for, at han opgiver. Men hvilke typer døre og vinduer er så bedst at vælge? Og er der nogle særlige krav til materialer og installation? Her har Esbjerg Kommune, Bo Trygt samt Syd- og Sønderjyllands Politi en unik mulighed for at komme borgerne til hjælp, fremhæver vicepolitiinspektør Jacob Rindom, der er leder af Forebyggelsessektionen i Syd- og Sønderjyllands Politi.

   

   

  Rigtig udvikling, men den kan forstærkes

  Antallet af indbrud i private boliger er heldigvis dalet markant de seneste år. Dette gælder både på landsplan og i Esbjerg. I Esbjerg Kommune er antallet af indbrud i beboelser m.v. i perioden 2012 – 2021 således dalet med hele 64,9 %.

  Men vi kan stadig gøre mere, viser tallene fra vores nabolande. I Danmark oplever borgerne således tre gange så mange indbrud i private hjem som i Sverige, Norge og Tyskland. Derfor er Esbjerg Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi gået sammen med Bo Trygt om det fem årige projekt ”Bo Trygt i Esbjerg”, hvor fokus er at bringe antallet af indbrud endnu længere ned samt at øge trygheden blandt borgerne i kommunen.
  Konkret vejledning

  Et omdrejningspunkt i denne sammenhæng er at sikre boligerne bedre fysisk mod ubudne gæster. Og for at klæde borgerne bedst muligt på, er parterne i Bo Trygt i Esbjerg-projektet gået sammen med Esbjerg Håndværker- og Industriforening (EHIF) og Business Esbjerg om at efteruddanne lokale håndværkere som Bo trygt sikringsvejledere.

  - Ordningen betyder, at vi nu kan sikre, at borgerne kan få konkret vejledning og den nyeste viden fra en autoriseret fagmand, hvis man vil gøre sin bolig mere indbrudssikker. Det kan f.eks. være en låsesmed, tømrer, el-installatør og en glarmester, påpeger René Nielsen, direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune.

  Uddannelsen giver blandt andet viden om typer af sikring og bygger på politiets omfattende data om indbrudsmønstre.

  Anbefalede artikler