<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
anlægsbranchen

Unge er i fokus på årets E&H-messe. Foto: MCH/Tony Brøchner

E&H-messen skruer op for fokus på unge og rekruttering

 • Byggeriets udvikling
 • Uddannelse og Rekruttering
 • Kraner, lifte og arbejdsplatforme
 • 2024-04-16
 • | Af redaktionen

  E&H - Entreprenør & Håndværk lægger i år ekstra vægt på at tiltrække unge, for der er brug for flere dygtige hænder i byggeriet. På E&H-messen d. 13.-15. juni 2024 i Herning er der derfor sat spot på rekruttering og uddannelse.

  En af tidens brændende opgaver er at sikre, at der man også i fremtiden har dygtige og nok fagfolk nok til de mange opgaver. Derfor sætter E&H-messen, Danmarks største fagmesse for branchen, i år spot på at tiltrække og uddanne unge. Det er et initiativ, som vækker begejstring hos Maskinleverandørernes branchedirektør, Klaus Nissen:

  - Rekruttering er et fuldstændig afgørende parameter i rigtig meget af det, vi laver. Vores branche har altid været blandt de førende, når det gælder lærlinge og elever og dermed uddannelsen af vores egne folk og sikringen af branchens fødekæde. E&H-messen repræsenterer jo det ypperste inden for branchen og er dermed et unikt udstillingsvindue, når vi skal præsentere den for mulige nye medarbejdere.

  Det er så vigtigt, at messen samler branchen og viser den frem for blandt andet de unge, siger Klaus Nissen:

  - Det er helt afgørende. E&H-messen repræsenterer jo på fornemmeste vis det bedste fra branchen og er meget unik i og med, at det også er en arbejdende messe. De virksomheder, som står på messen, er jo de samme virksomheder, der uddanner langt størstedelen af lærlinge og elever.

   

  Maskiner og ung til ung-dialog kan inspirere

  På messen kan de unge prøve spændende aktiviteter: en gravemaskine udstyret med et lod i stedet for en skovl skal manøvreres gennem en labyrintisk forhindringsbane.

  Klaus Nissen synes, at det er en god indgangsvinkel til at indlede samtaler om uddannelsesvalg med de unge.

  - At der er en maskine, man kan prøve at løse en opgave med, har vi god erfaring med fra andre sammenhænge - det giver en virkelig god indgangsvinkel til at komme i dialog med de unge omkring uddannelsesvalg. Vi kommer også til at prioritere at have unge fra branchen med på E&H-messen, da vi mener, at ung til ung-dialog er utrolig vigtig i forhold til at blive inspirereret til uddannelse, forklarer Klaus Nissen.

   

  Ny uddannelse repræsenteret på messen

  Mercantecs Uddannelsescenter Ulfborg Kjærgaard er også med på messen for at fortælle om den nye treårige entreprenøruddannelse, udviklet i samarbejde med DM&E.

  - Det giver rigtig god mening at have fokus på denne og andre uddannelser til branchen netop på en fagmesse som E&H, og det vil vi vise på en arbejdende stand med elever. Her vil kloakopgaver og maskiner være med til at fremvise noget af det, som den nye uddannelse indeholder, og dermed kan vi forhåbentlig trække flere unge ind på den treårige entreprenøruddannelse og vores toårige maskinføreruddannelse, lyder det fra Mogens Frederiksen, virksomhedskonsulent, Uddannelsescenter Ulfborg Kjærgaard, Mercantec, der glæder sig over E&H-messens fokus på unge og rekruttering:

  - Branchen mangler flere unge, der ønsker at komme ind i entreprenørfaget, så det er et rigtig positivt tiltag

   

  Historier på sociale medier

  E&H-messen har også intensiveret sin markedsføring rettet mod unge ved at invitere 30 skoler til messen. Man fokuserer på sociale medier i sin markering for at tiltrække flere unge, der ønsker at udforske karrieremuligheder inden for entreprenør- og anlægsbranchen under åben himmel og omgivet af arbejdende maskiner.

  E&H - Entreprenør & Håndværk finder sted på det store udendørs messeområde ved MCH Outdoor Arena nær MCH Messecenter Herning 13.-15. juni 2024.

  Anbefalede artikler