<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
5
Annonce

Nyrenoverede bassiner i skolens svømmehal, Tirsdalens Skole i Randers.

Alfix følger bassinprojektet fra start til slut

 • Materialer og Løsninger
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • 2022-11-21
 • | Af Tim Panduro
 • Hos Alfix har man stærkt fokus på vejledning og analyser – målet er at sikre kunderne solide bassinløsninger, der ikke har større miljøpåvirkning end nødvendigt

  Når eleverne på Tirsdalens Skole i Randers næste år kan springe i vandet i nyrenoverede bassiner i skolens svømmehal, vil det nok være de færreste af de unge vandhunde, der har fokus på bassinernes holdbarhed og klimaaftryk.

  Men begge dele er fokuspunkter, der indgår i både Randers-renoveringen og i alle de andre svømmeanlæg, der udføres med materialer og rådgivning fra Alfix.  1
  2
   
   

  Med fra start til slut

  Den danske producent af membraner, fliseklæb, fuger, støbe- og pudsprodukter til fremstilling af svømmebassiner er nemlig mere end en produktleverandør.

  Virksomheden deltager aktivt, allerede fra de første ideer om en etablering eller renovering af et svømmebassin dukker op – og helt til overdragelsen af det færdige projekt.

  Det sikrer de bedste løsninger, både når det handler om driftssikkerhed, holdbarhed og klimaaftryk, fortæller Carsten Schultz, der er teknisk leder og ansvarlig for svømmebadsanlæg hos Alfix.

  - Vi bygger ikke ud fra, hvad vi synes og føler, men ud fra alle gældende regler og normer og med udgangspunkt i grundige forundersøgelser, siger han.

  - Bassiner er krævende miljøer. Der er klor og varme til stede, og der kan være olier, salte og andre aggressive stoffer, vi skal være opmærksomme på i forhold til både fliser, fuger, beton og det rustfrie stål. Vi går ind med alt det, der virker og er afprøvet, men vi leverer aldrig bare metervarer. Alt er tilpasset det enkelte projekt.  Analyser gjorde gavn

  Tirsdalens Skole er som sådan et typisk projekt. Her nyindrettes seks bassiner i den 40 år gamle svømmehal, og Alfix har været med fra renoveringsprojektets start – siden før den første flise blev banket ned i de gamle bassiner.


  - Vi analyserede betonunderlagets tilstand, og kunne konstatere, at det var gammelt og uensartet i overfladen. Prøver viste, at det ikke var brugbart, som det stod, så vi sleb det ned og prøvede igen. Den eksisterende bund var meget tyk, så hvis den skulle fjernes, ville vi have to-tre måneders tørretid på den nye støbning. Vi fandt derfor en alternativ løsning, som kunne opfylde gældende regler for en betonkonstruktion i svømmehaller. Det sparede meget tid for entreprenøren, fordi der ikke skulle støbes nyt beton, og det er godt for miljøet, siger Carsten Schultz.


  4
  3
   
   

  De bedste løsninger

  Analyser og undersøgelser fylder i det hele taget meget. Hvis der skal monteres stiger, lamper eller andet udstyr i bassinet, tilbyder Alfix laboratorieundersøgelser for at finde de bedste løsninger for indbygning af udstyret. Da der er forskel på vands egenskaber, tilbyder Alfix også analyser af bassinvand. Analysen er altafgørende, når der skal vælges den rette beton eller epoxy til opgaven.

  - Det er vigtigt, at vi ikke overgør produktvalg og mængder og derved bruger flere materialer end nødvendigt. Vi er superstolte over at være en del af en grøn udvikling. Vi ved, at svømmeanlæg er energitunge, så hvis vi kan reducere klimabelastningen med 10-20 procent, betyder det en hel del.

  Det kræver, at vi hele tiden har øje for, hvad vi gør. Hvis man bare bruger epoxy blindt, risikerer man et meget højt klimaaftryk i forhold til, hvis man overvejer og analyserer sig gennem hele forløbet og sørger for at give den rigtige vejledning til alle byggeriets parter, siger Carsten Schultz, der tilføjer, at hans opfattelse er, at kunderne sætter stor pris på den tætte tilstedeværelse i projekterne.
  Anbefalede artikler