CSK Stålindustri: stål har bæredygtige fordele og giver muligheden for kreativ tænkning

Vækst og nytænkning handler også om modet til at turde rokke ved traditionerne. Og når man samtidig har et kerneprodukt med indbyggede bæredygtige fordele, så er der ifølge CSK Stålindustri gode muligheder for at skabe et både interessant og miljøvenligt byggeri.

 

Tekst af Rune H. Jensen

 

Det gælder om at se muligheder, ikke begrænsninger. Det gælder selvsagt også inden for byggeriet. Og når produktet er et materiale med bæredygtige fordele som stål, der ikke aflejrer store mængder forurenende restaffald til naturen, har man et udgangspunkt, der peger fremad i en miljøvenlig og optimistisk retning:

 

- Vækst, nytænkning og udvikling handler også om modet til at rokke ved traditionerne og sige ”måske kunne vi” i stedet for ”det kan ikke lade sig gøre”. Modet til at kombinere materialer på nye og interessante måder og til at gøre op med traditionelle måder at se funktioner, rum og former på. Og dér er stålet meget velvalgt som byggemateriale, fordi det både er bæredygtigt, fleksibelt og muligt at tænke kreativt ind, siger Steen K. Bojesen, projektdirektør hos CSK Stålindustri.

 

Læs også: CSK Stålindustri ser lyst på fremtiden for stål som byggemateriale

 

En stærk position til stålet
Bæredygtig tænkning er i dag en naturlig nødvendighed, og det afspejler sig også i CSK Stålindustris måde at anskue hele byggeprocessen anno 2019 på:

 

- Vi er med fra start til slut i hele processen. Fra idéen bliver født til stålkonstruktionen er på plads, følger vi byggeriet inkl. rådgivning, design, konstruktion, produktion og montage, uanset om det er et mindre eller omfangsrigt projekt, siger Steen K. Bojesen, og fortsætter:

 

-  I vores øjne indtager stålet en stærk position i forhold til både nutidens og morgendagens byggeri. Det er et meget fleksibelt og æstetisk byggemateriale, og så er det ikke mindst bæredygtigt og kan såvel genanvendes som up-cycles og forædles til endnu bedre stål efter byggeriets endte livscyklus.

 

 

Læs også: CSK Stålindustri: Stål kan både genanvendes og up-cycles

 

Gå hele vejen
Med mere end 20 års erfaring og ca. 350 medarbejdere er CSK Stålindustri en førende specialist i alle typer stålkonstruktioner. Det gælder alt fra specialdesign, altaner, trapper og værn til de helt store, komplekse byggeprojekter som BLOX, Musikkens Hus og Experimentarium.

 

Hemmeligheden bag succesen, der senest resulterede i Dansk Stålpris 2018 for indsatsen på byggeriet af netop kulturcentret BLOX i København, er foruden den bæredygtige tilgang bl.a. stor erfaring, specialiserede kompetencer og en grundlæggende respekt for enhver slags opgave:

 

- Uanset projektets størrelse eller type følger vi altid processen hele vejen. Vi er heller ikke bange for at udfordre og f.eks. kombinere tingene på en ny og spændende måde, fordi det kan give et endnu bedre resultat. Vi tror kort sagt meget på stålet som nutidens og fremtidens byggemateriale og tør udfordre vanetænkningen.

 

Læs også: CSK hædres med Dansk Stålpris 2018 for byggeriet af BLOX

 

Sætter en ære i totalleverancer
Foruden stålets bæredygtige kvaliteter fremhæver virksomheden materialets fleksibilitet og lange levetid. Det er desuden stærkt, let i forhold til brudstyrke, og så giver det rig design- og konstruktionsfrihed. Dertil kommer virksomhedens evne til at varetage hele projektet:

 

- Vi sætter en ære i totalleverancer. Vi kan tage os af alle typer opgaver i egenproduktion, og det gør bl.a. arbejdsgangen kortere for bygherre, giver tidsbesparelser på byggepladsen, ligesom det mindsker risikoen for fejl.

 

- Vi går til stålet, og det er essentielt, at vi går ind til alle opgaver med respekt og dygtige medarbejdere, der virkelig kan deres håndværk. Det er den erfaring samt de tekniske kompetencer, kreativitet og helhedstænkning, der i alt kan skabe projekter med lidt ekstra dimensioner. Og så er det jo et stort plus, at stålet taler tidens sprog og både kan genanvendes og up-cycles, slutter Steen K. Bojesen.

 

Læs også: CSK Stålindustri: Helhedstænkning og totalleverancer giver fordele til bygherre og byggepladser

 

Kontaktinformation

  • CSK Stålindustri A/S
  • Sdr. Thorstedvej 1, 7700, Thisted
  • Tlf: 9617 7000
  • Web: http://www.csk.dk/
  • Email : sales@csk.dk