CSK Stålindustri ser lyst på fremtiden for stål som byggemateriale

Som en af landets førende specialister i stålkonstruktioner ser CSK Stålindustri lyst på fremtiden for det fleksible og bæredygtige byggemateriale. Virksomheden er senest blevet hædret med Dansk Stålpris.

 

Tekst af Rune H. Jensen

 

På vej mod et nyt årti med stålet i fokus

Hos  CSK Stålindustri har man en – ja, stålsat – tro på byggematerialets fremtid. Vurderingen lyder således, at stål sandsynligvis kun bliver mere udbredt i årene frem. Det skyldes ikke mindst indlysende kvaliteter som fleksibilitet, lethed i forhold til brudstyrke, designfrihed samt miljø- og konstruktionsmæssige fordele.

 

Rok ved traditionerne og test vanetænkningen

Og der er vægt bag ordene fra CSK Stålindustri, der har mere end 20 års erfaring på området og en uanfægtelig referenceliste, der taler sit eget sprog. Senest er den jyske specialist i stålkonstruktioner, altaner, trapper og værn desuden blevet hædret med Dansk Stålpris 2018 for indsatsen på byggeriet af kulturcentret BLOX. Hemmeligheden bag succesen er bl.a. den erfaring, at det handler om at gå til enhver type opgave med samme dedikation, systematik – og mod:

 

- Vi vil gerne rokke ved traditionerne og udfordre vanetænkningen. Uanset projektets størrelse og type er vi med fra start til slut, og vi følger hver eneste gang processen hele vejen fra rådgivning og design til konstruktion, produktion og montage. Men vi tør samtidig også godt f.eks. kombinere tingene på en ny og interessant måde med stålet som grundmateriale, siger Steen K. Bojesen, projektdirektør hos CSK Stålindustri.  

 


Læs også: CSK vinder Dansk Stålpris 2018

 

Når alt kan lade sig gøre

Virksomheden har den grundlæggende vision, at alt kan lade sig gøre. At tekniske kompetencer, erfaring og kreativitet er størrelser, der kan arbejde sammen, udfordre og gøre det muligt at skabe alt fra små smedeopgaver på altaner til bærende stålkonstruktioner på voluminøse byggerier som BLOX.

 

- Vi mener jo, at stål både er nutidens og fremtidens byggemateriale pga. sine unikke egenskaber. Derfor er vi selvfølgelig også stolte over tilliden til, at vi har kunnet løse en så krævende opgave i hjertet af København i kraft af vores meget erfarne folk inden for planlægning og udførelse af sådan et projekt, siger Steen K. Bojesen, og fortsætter:

 

- Vi er stolte over at være en af vinderne af Dansk Stålpris for både selve stålkonstruktionen og for samarbejdet mellem bygherre, rådgivere, arkitekter og entreprenører. Vi har således stået for alle hovedkonstruktioner i stål samt smedearbejdet på BLOX. Det har været en udfordring, men vi er bl.a. nået helt ned på en tolerance på under tre centimeter efter at have fragtet bjælke- og gitterkonstruktionerne fra vores fabrikker og derefter svejset og sat alt sammen på stedet.

 

Læs også: BLOX – Tværfaglig tænkning er nøglen til vækst

 

Grønt design med stål

Dansk Stålinstituts pris er netop indstiftet for at fremme ambitionen om en kreativ og enestående brug af stål i arkitektur, byggeri og infrastruktur. BLOX har med sin kompleksitet og 4.500 tons tunge stålkonstruktion kunnet indfri disse ønsker til unikt design i stål.

 

- Når vi siger, at stålet er nutidens og fremtidens byggemateriale, skyldes det også det bæredygtige aspekt, som bliver mere og mere vigtigt. Stål er ikke bare et fleksibelt og let byggemateriale i forhold til brudstyrke, og det giver ikke bare stor frihed i forhold til udformning og design. Det har også klare fordele konstruktions- og miljømæssigt. Stål aflejrer ikke mængder af forurenende restaffald til naturen, og det kan genanvendes effektivt efter et byggeris levetid. Og så kan det ikke blot recirkuleres, men også up-cycles og indgå i en ny cyklus som forædlet, nyt og endnu bedre stål, slutter Steen K. Bojesen.

 

Foruden BLOX tæller CSK Stålindustris referenceliste bl.a. udfordrende byggeprojekter som Novo NordiskExperimentariumOslo Lufthavn og Musikkens Hus i Aalborg.

Kontaktinformation

  • CSK Stålindustri A/S
  • Sdr. Thorstedvej 1, 7700, Thisted
  • Tlf: 9617 7000
  • Web: http://www.csk.dk/
  • Email : sales@csk.dk