DAMPA

 

Siden 1951 har DAMPA arbejdet med udvikling og fremstilling af design- og akustikløsninger til bygge- og marineindustrien. Gennem en Form Follows Function-filosofi kombinerer DAMPA nedhængte metallofter med integrationsmuligheder såsom diffus ventilation, belysning og temperaturregulering.

 

Skabelsen af smuk arkitektur med kurver og skræddersyede overflader er en DAMPA-specialitet. I samarbejde med arkitekter skaber vi unikke design og akustikløsninger, hvor vi løser forhindringer uden at gå på kompromis med æstetik, funktionalitet og den oprindelige idé. I tæt samarbejde med vores kunder udnytter vi kompetencer, erfaring og ekspertise for at skabe mest mulig fælles værdi. Dermed sikrer vi, at der med en akustikløsning fra DAMPA er et resultat, der gavner alle projektets interessenter i et smukt cirkulært design.

 

DAMPA har siden 1951 leveret metal- og akustiklofter til mange forskellige projekter bl.a. uddannelsesinstitutioner, kulturinstitutioner, sygehuse, lufthavne og domiciler i både det private og offentlige. DAMPAs metalloftsløsninger er kendetegnet ved at forene høj kvalitet, funktionalitet og akustikregulering i et smukt og enkelt design.

 

Metal og god akustik går hånd i hånd

DAMPA udnytter metallernes robuste egenskaber og kombinere dette med perforationer, akustikfilt og evt. akustiske indlæg, og dermed opnås det bedste fra den akustiske verden. Dette skyldes, at vi kombinerer de tre lydabsorbenter; membranabsorbent, resonansabsorbent og porøs absorbent. Kombinationen af de tre absorbenter i samspil med forskellige dimensioner, dybder samt åbningsgraden i perforationerne er med til at sikre, at vi opnår en effektiv tilpasning af efterklangstiden.

 

Med alle disse værktøjer, som DAMPA nemt kan justere, kan de forskellige produkter fås i både lydabsorptionsklasse A, B og C alt efter, hvad behovet er. 

 

DAMPA i det bæredygtige byggeri

Hos DAMPA er vi meget opmærksomme på, hvordan vores virksomhed påvirker omverdenen. Alt hvad vi foretager os, er med fokus på at forbedre den verden, vi lever i.

 

Vores primære råvarer, stål og aluminium, er tunge materialer at udvinde, men det betyder ikke, at materialerne er ufordelagtige for vores planet. Vi kan med relativt få ressourcer genanvende materialerne igen og igen uden at de forlader det bæredygtige cirkulære kredsløb. Som klimabevidst partner kan vi også bidrage til miljøcertificerede byggerier, da vi har miljøvaredeklarationer i form af EPD’er, på vores lofttyper i stål og aluminium samt på vores klimaloft.

 

DAMPA arbejder ud fra ’Reduce – Reuse – Recycle’:

Reduce: Vi optimerer og udvikler løbende vores akustikløsninger og produktionsprocesser for at nedbringe materialeforbruget og minimere spild. 

Reuse: På grund af vores materialers robusthed og lange levetid kan DAMPA-løsninger genanvendes 100% ved endt original brug og let tilpasses til nye formål.

Recycle: Al overskudsmateriale fra vores fabrik kildesorteres og genanvendes. Derudover kan alle DAMPA-løsninger ved hjælp af relativt få ressourcer blive til et nyt produkt gennem genanvendelse.

 

Akustiske vægpaneler – nem vej til bedre akustik

Akustik er en essentiel del af et godt indeklima, og det mærkes hurtigt på bundlinjen, når den dårlige akustik påvirker medarbejdernes koncentration og trivsel. For at opnå optimal akustik anbefales det, at væggene dækkes med lydabsorberende materiale svarende til ca. 10-20 % af lokalets gulvareal.

 

Til dette formål har vi udviklet DAMPA® Silent Board. Vores akustikpaneler til væggen produceres i perforeret stål og kan med sine akustiske egenskaber opnå absorptionsklasse A. De er derfor et effektivt redskab til at sænke efterklangstiden. Herudover er der stor designfleksibilitet, som sikrer, at de kan tilpasses den eksisterende arkitektur og indretning eller være et enestående designelement i rummet.

 

Få et godt indeklima med høj komfort, uden træk og støj

Udover akustikken, så spiller luft og temperatur også en essentiel rolle i et godt indeklima. Med DAMPA® Klimaloft sikrer vi komfort og et behageligt indeklima ved at forebygge udfordringerne med svingende temperaturer. Ved at installere køle- og varmeregulering fra loftet skaber vi et behageligt indeklima med optimal akustik og et godt arbejdsmiljø, der øger produktiviteten og mindsker fraværet. DAMPA® Klimaloft skaber den perfekte temperatur for hver enkel person i rummet, da det reagerer på hver enkel persons strålevarme og transporterer den overskydende varme væk uden forstyrrende trækgener.

Læs mere om DAMPA® Klimaloft her

Referencer 

 

Royal Arena - DAMPA® Lamel

Royal_Arena_Vindueskorridor2_Interval

Royal Arena er en multifunktionel arena, der præsenterer musik, sport og andre kulturelle events. Byggeriet er kendetegnet ved sin ellipseform med bølgende lamelbeklædt facade. Arenaen har plads til op til 16.000 tilskuere.

 

Grundet arenaens funktion som bl.a. koncertsted, var den gode akustik et hovedfokus. DAMPA har leveret 10.800 m2 sortlakeret DAMPA® Lamel, specialfremstillet i to forskellige typer. Først og fremmest 800 m2 til området ved tribunen, derudover 10.000 m2 til de øvrige rum og gangene.

 

Banedanmark - DAMPA® Silent Board

BaneDanmark_Silent_Board_6812_100dpi

Efter indvielsen af domicilet i Ringsted, måtte Banedanmark indse at de bare betonvægge ikke indfriede de akustikmæssige behov, hvilket gik ud over de ansattes og gæsters velvære. Banedanmarks ønske om bedre design og akustik blev indfriet i et samarbejde mellem DAMPA og arkitekt Henning Larsen.

 

Til opgaven er der, baseret på de akustiske og æstetiske behov, installeret i alt 413 vægpaneler, i to størrelser á 600×1200 og 600×1800 mm. Dette for at udnytte muligheden for fleksibel akustikregulering, og tilpasse akustikken til rummets funktion gennem de modulbaserede vægpaneler.

 

Se flere spændende referencer fra DAMPA