<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> DAMPA

DAMPA - Quiet Design Since 1951

 

DAMPA har 70 års erfaring med udvikling og fremstilling af design- og akustikløsninger til bygge- og marineindustrien. Gennem en Form Follows Function-filosofi kombinerer DAMPA nedhængte lofter med integrationsmuligheder såsom diffus ventilation, forskellige belysning og temperaturregulering via vores DAMPA klimalofter.

 

Skabelsen af smuk arkitektur med kurver og skræddersyede overflader er en DAMPA-specialitet. I samarbejde med arkitekter skaber vi unikke design og akustikløsning, hvor forhindringerne løses uden at gå på kompromis med æstetikken, funktionaliteten og den oprindelige idé. I tæt samarbejde med vores kunder udnytter vi kompetencer, erfaring og ekspertise i en grad, der skaber mest mulig fælles værdi. Dermed sikrer vi, at der med DAMPA-akustikløsninger er et resultat, der gavner alle projektets interessenter i et smukt cirkulært design.

 

DAMPA har siden 1951 leveret metal- og akustiklofter til mange forskellige projekter bl.a. uddannelsesinstitutioner, sygehuse, lufthavne, domiciler i både det private og offentlige samt kulturinstitutioner. DAMPAs metalloftsløsninger er kendetegnet ved at forene høj kvalitet, funktionalitet og akustikregulering i et smukt og enkelt design.

 

Ved at udnytte metallernes egenskaber kombineret med perforationer og akustikfilt, så udnytter DAMPA det bedste fra de tre verdener, da der er en membranabsorbent, en resonansabsorbent og en porøsabsorbent. Kombinationen af de tre absorbenter i samspil med forskellige dimensioner, dybder samt åbningsgraden i perforationerne er med til at sikre, at vi opnår en effektiv tilpasning af efterklangstiden, som er pejlemærke for, hvordan vi opfatter akustikken.

 

Med alle disse værktøjer, som DAMPA nemt kan justere, kan de forskellige produkter fås i både lydabsorptionsklasse A, B og C alt efter, hvad behovet er. Læs mere om DAMPAs akustik og de tre verdener.

 

DAMPA i det bæredygtige byggeri

 

Hos DAMPA er vi meget opmærksomme på, hvordan vores virksomhed påvirker omverdenen. Alt hvad vi foretager os, er med fokus på at forbedre den verden, vi lever i.

 

Stål og aluminium er tunge materialer at udvinde, men det betyder ikke, at materialerne er ufordelagtige for vores planet. Vi kan ved relativt få ressourcer genanvende materialerne igen og igen uden at materialerne forlader det bæredygtige cirkulære kredsløb. Som klimabevidst partner kan vi også bidrage til miljøcertificerede byggerier, hvor vi har miljøvaredeklarationer, EPD’er, på vores lofttyper i stål, aluminium og klimaloft.

 

DAMPA arbejder ud fra tankerne ’Reduce – Reuse – Recycle’:

Reduce: Vi optimerer og udvikler løbende vores løsninger og produktionsprocesser for at nedbringe materialeforbruget og minimere spild. 

Reuse: På grund af vores materialers robusthed og lange levetid kan DAMPA-løsninger genanvendes 100% ved endt original brug og tilpasses til nye formål.

Recycle: Al overskudsmateriale fra vores fabrik kildesorteres og genanvendes. Alle DAMPA-løsninger kan ved hjælp af relativt få ressourcer blive til et nyt produkt.

 

Akustiske vægpaneler – nem vej til bedre akustik  

 

90 % af vores tid bliver brugt indenfor. Indeklima har derfor en kæmpe betydning på arbejdspladsen, hvor det påvirker vores koncentration, vores effektivitet og vores generelle well-being.

 

Akustik er en essentiel del af et godt indeklima, og det mærkes hurtigt på bundlinjen, når den dårlige akustik påvirker medarbejdernes koncentration og trivsel. For at opnå optimal akustik anbefales det, at væggene dækkes med lydabsorberende materiale svarende til ca. 10-20 % af lokalets gulvareal.

 

Til dette formål har vi udviklet DAMPA® Silent Board. Vores nye akustikpaneler til væggen produceres i perforeret stål og kan med sine akustiske egenskaber opnå absorptionsklasse A og er et effektivt redskab til at sænke efterklangstiden. Herudover er der stor designfleksibilitet, så de kan passe ind i den eksisterende arkitektur og indretning eller være et enestående designelement i rummet.

 

Få et godt indeklima med høj komfort og uden træk og støj

 

Udover akustikken, så spiller luft og temperatur også en essentiel rolle i et godt indeklima. Med DAMPA® Klimalofter sikrer vi komfort og behageligt indeklima ved at forebygge udfordringerne med svingende temperaturer. Ved at installere køle- og varmeregulering fra loftet skaber vi et behageligt indeklima med optimal akustik og et godt arbejdsmiljø, der øger produktiviteten og mindsker fraværet. DAMPA® Klimalofter skaber den perfekte temperatur for hver enkel person i rummet, da det reagerer på hver enkel persons strålevarme og transporterer den overskydende varme væk uden forstyrrende trækgener.

 

Et DAMPA® Klimaloft er driftsmæssigt væsentligt billigere end et traditionelt køle/varmeanlæg. Fordelene omkring den energibesparende drift og et større velvære giver en økonomisk fordel, hvor investeringen i et klimaloft vil være tilbagebetalt over en kort tidshorisont. DAMPA® Klimaloft kan anvendes sammen med diffus ventilation, som yderligere bidrager til et godt indeklima uden træk og støj.

Seneste nyt

Klimaloftet sikrer det optimale indeklima - uden støj, støv og træk

Klimaloftet sikrer det optimale indeklima - uden støj, støv og træk

Tekst af Frank Ulstrup Den grønne dagsorden og ønsket om et langt bedre indeklima har fået mange til at vende blikket mod de såkaldte klimalofter. De kan varme og køle – og fr...

Referencer 

Royal Arena 

Royal_Arena_Hallen_Interval_15x180x15     Royal_Arena_Trappe_korridor_Interval     Royal_Arena_Vindueskorridor2_Interval

Royal Arena er en multifunktionel arena, der præsenterer musik, sport og andre kulturelle events. Byggeriet er kendetegnet ved sin ellipseform med bølgende lamelbeklædt facade. Arenaen har plads til op til 16.000 tilskuere.

 

Grundet arenaens funktion som bl.a. koncertsted, var den gode akustik et hovedfokus. DAMPA har leveret 10.800 m2 sortlakeret aluminiums Interval panellofter, specialfremstillet i to forskellige typer. Først og fremmest 800 m2 med særligt god akustik til området ved tribunen, derudover 10.000 m2 til de øvrige rum og gangene.

 

Navitas Park 

Navitas_Kantine_2_Interval     Navitas_kantine_Interval     Navitas_Arkitektur_Interval

Navitas Park er en ledende stjerne indenfor energibesparelser og energiteknologi. Bygningens stjerneform er blevet til for at skabe uderum på den firkantede grund og bedre udsyn fra byen mod vandet. På grund af den anderledes bygningsform valgte bygherre en specialløsning fra DAMPA.

 

DAMPA har leveret mere end 25.000 kvm hivde Interval paneler. Udover et krav om en harmonisk overflade, så skulle de bærende konstruktioner, energistyringssystemer og køle- og ventilationsanlæg være lettilgængelige for både studerende og forskere i bygningen. 

 

Nykredit Krystal og Sky

Nykredit_Krystallen_Kantine_Interval     Nykredit_Krystallen_repos_Interval     Nykredit_krystallen

Bygningen er næsten skulpturelt udformet i en z-form, for at sikre at alle kontorer har sollys i længst mulig tid. Her kommer de 7452 kvm DAMPA intervallofter til deres ret, da de let kunne tilpasses bygningen. Udover, at intervalpanelet er en perfekt løsning til smuk arkitektur, har de et let udtryk og opfylder krav om funktionalitet, fleksibilitet og effektivitet. 

 

For at skabe nem vedligehold af overliggende installationer mest muligt, har DAMPA designet og produceret loftlemme i forskellige specialstørrelser, helt op til 3 m i bredden.

 

Copenhagen Airport, Fingerrod C

CPH_Airport_Clip_In_med_fas     CPH_Airport_Ankomsthal_Clip_In_med_fas     CPH-airport2-1800x1125

Det storslåede loft er skulpturel med sin store, runde åbning. Til Fingerrod C har DAMPA leveret 1516 kvm Clip-In kassetter med fas,som sammen med det øvrige loft giver et ekstraordinært visuelt udtryk. Kassetterne fungerer også som akustisk regulering ved hjælp af kassetternes perforering og den ilagte akustiske filt. 

I en stor åben hal, som denne, der til dagligt bliver besøgt af mange mennesker, der har akustikken en enorm betydning for oplevelsen. DAMPA har siden hen leveret lofter til CPH Lufthavns Terminal 2 og Sikkerhedskontrol. 

 

Se flere muligheder og spændende referencer fra DAMPA

Kontaktinformation
DAMPA ApS Head Office
Højeløkkevej 4a
5690 Tommerup
Tlf:
(+45) 63 76 13 00
Web:
Email:
dampa@dampa.dk
DAMPA ApS Head Office

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær den første til at få nyheder om: vores produkter direkte i din indbakke.

Se vores seneste katalog herunder
DAMPA Silent Board Flex

DAMPAs jubilæumskatalog

Produkter

DAMPA® Clip-In

22/04-2022

DAMPA® Clip-In

Uendelige muligheder og løsninger med DAMPA® Clip-In Med DAMPA® Clip-In får man enestående funktionalitet og mulighed for at sætte sit personlige præg på designet af loftet. D...

DAMPA® Hook-On

22/04-2022

DAMPA® Hook-On

Ubegrænset adgang til installaitoner over loftet Med DAMPA® Hook-On kan du fastholde adgang til installationer over loftet uden at gå på kompromis med designet. Hvert Hook-On ...

DAMPA® Lay-in

22/04-2022

DAMPA® Lay-in

Fremhæv skyggerne med synligt bæreskinnesystem DAMPA® Lay-In er kendetegnet ved et synligt T-bæreskinnesystem. Kassetterne er nemme at de- og genmontere uden værktøj. Vores ro...

DAMPA® Sport

22/04-2022

DAMPA® Sport

Fritidsaktiviteter med god akustik DAMPA® Sport er med sin robusthed og afstivende konstruktion speciallavet til områder med højt aktivitetsniveau og stor risiko for stød, fx ...

DAMPA® Robust

22/04-2022

DAMPA® Robust

Modstandsdygtigt loft til travle områder Vi har udviklet DAMPA® Robust til at kunne modstå usædvanligt store tryk- og trækkræfter. DAMPA® Robust er det ideelle valg til steder...

DOT

22/04-2022

DOT

DOT er et nyt modulopbygget loft- og lyssystem, der er med til at øge folks generelle velvære gennem design og god akustik. DAMPA har sammen med designer Lars Vejen, lysproduc...

DAMPA® Paneler

22/04-2022

DAMPA® Paneler

Designfrihed og et væld af kombinationer DAMPA® Panel kommer med et væld af muligheder for at skabe et unikt loftdesign ved at kombinere de forskellige bredder. Yderligere kan...

DAMPA® Lamel

22/04-2022

DAMPA® Lamel

Unikt loft med endeløse designmuligheder Med DAMPA® Lamel kan du skabe et helt unikt loft med fuld designfrihed. DAMPA® Lamel kan produceres i mange forskellige højder, bredde...

DAMPA Silent Board Flex

22/04-2022

DAMPA Silent Board Flex

Leg med oplevelsen af lyd, lys og skygge DAMPA® Silent Board Flex er en serie akustiske vægpaneler, bestående af seks grafiske elementer, der frit kan kombineres i udtryk, for...

DAMPA Silent Board

22/04-2022

DAMPA Silent Board

Brug væggen til at skabe god akustik Har du et lokale med dårlig akustik, kan DAMPA® Silent Board være en simpel og let løsning. Tommelfingerreglen siger, at væggene i et loka...

DAMPA® Klimaloft

22/04-2022

DAMPA® Klimaloft

Den rette temperatur for hver person med DAMPA® Klimaloft Med DAMPA® Klimaloft kan vi skabe et behageligt indeklima med god akustik og stabile temperaturer. I modsætning til t...

Artikler

Klimaloftet sikrer det optimale indeklima - uden støj, støv og træk

10/05-2022

Klimaloftet sikrer det optimale indeklima - uden støj, støv og træk

Tekst af Frank Ulstrup Den grønne dagsorden og ønsket om et langt bedre indeklima har fået mange til at vende blikket mod de såkaldte klimalofter. De kan varme og køle – og fr...

DAMPA: klimavenligt aluminium til vores akustikløsninger

10/05-2022

DAMPA: klimavenligt aluminium til vores akustikløsninger

Det grønne aluminium består af 75 % post-consumer genanvendt materiale og har 69 % lavere CO2-udledning. I 2021 afsluttede DAMPA projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO), der ...

Brug den femte væg i dit næste projekt

22/04-2022

Brug den femte væg i dit næste projekt

Ved at bruge den femte væg som et aktivt element, får du helt nye designmuligheder Et efterhånden bekendt begreb blandt arkitekter og designere er den femte væg. Med fokus på ...

Syv grunde til at vælge et klimaloft

09/03-2022

Syv grunde til at vælge et klimaloft

Et af de punkter, der er højt oppe på listen, når man skal bygge nyt eller renovere, er et godt indeklima. Fungerer indeklimaet ikke påvirker det produktiviteten, sygefraværet...

Diffus ventilation og DAMPA Klimaloft sikrer en god totaløkonomi og et godt indeklima

24/02-2022

Diffus ventilation og DAMPA Klimaloft sikrer en god totaløkonomi og et godt indeklima

Tænk indeklimalet ind i starten af dit byggeprojekt, så er du garanteret en løsning, der skaber det bedste indeklima, uden at du skal gå på kompromis med bæredygtigheden, desi...

God akustik forbedrer velvære på arbejdspladsen

10/02-2022

God akustik forbedrer velvære på arbejdspladsen

90 % af vores tid bliver brugt indenfor, vi skal derfor prioritere indeklima højt, når der bygges. Når 90 % af tiden bliver brugt indendørs, er det helt essentielt, at vi tænk...