Plast Solutions 2

Plast som en del af den cirkulære økonomi

 

Lineær økonomi spiller en alt for stor rolle i samfundet i dag, mener Mogens Honoré Ehmsen fra Plast Solutions. Han vil gerne sætte fokus på vigtigheden af at vælge materialer, der kan genanvendes, og så ser han det som en vigtig opgave at levere kvalitetsløsninger, der lever op til standarderne – for virksomheder har et stort ansvar for miljø og klima.

 

Tekst af Julie Salkvist

 

Som en af Danmarks største leverandører af produkter, og montører for entreprenører, biogas- og industrikunder, står Plast Solutions ApS bag mange forskellige løsninger, der sørger for at transportere vand, spildevand og biogas gennem rørsystemer både i Danmark og udlandet. Løsningerne kan bl.a. være præfabrikerede siloer og tanke, brønde, køleanlæg, rørføring og installation af pumper, vekslere, og præfabrikation og montering af manifolde. Produkterne udbydes i både PE, PP, PVC, PVDF, og præisolerede rør – og laves både præfabrikeret og på site. Og selvom løsningerne er forskellige, er der nogle ting, der går igen: Fokus på kvalitet, bæredygtighed og ekspertise.

 

Plast Solutions 1

 

Den bedste løsning til behovet

Plast Solutions har kun eksisteret siden 2018 – men til gengæld gennemgået en vild udvikling – på blot 5 år er virksomheden vokset fra at være en lille nystartet virksomhed til at have ca. 40 ansatte.

 

- Vores udgangspunkt er kundens konkrete behov og materialer i god kvalitet med det formål dels at skabe den bedst mulige løsning, og dels at kunne genanvende så meget som muligt. En vigtig del af vores arbejde er, at det tegnes og beregnes i vores egen tekniske afdeling, så produkterne lever op til de påkrævede standarder og kravspecifikationer. Derudover stiller vi store krav til vores leverandører som skal kunne dokumentere livscyklusanalyser, fortæller Mogens Honoré Ehmsen.

 

Læs også: Interview med Tobias Johnsen konsulent i PVC Informationsrådet og WUPPI: Det er faktisk mere end OK at tænke plast ind i grønt byggeri


Plast har lang levetid og kan genanvendes

Han fortæller, at plast har en meget lang levetid, og når det graves op igen, kan det genanvendes – i modsætning til andre materialer, der ellers anvendes meget i branchen, og som har den udfordring, at det ikke kan genbruges. Derudover bliver al deres produktionsaffald samlet op og kørt til genanvendelse til ny rørproduktion.

 

- Samfundet har længe været baseret på en lineær økonomi, hvor fokus er på at producere, købe og smide væk. Samtidig er plast er et af nutidens mest udskældte materialer, og af en forkert årsag. Det forbindes med mikroplast i naturen og plasticøer i havene m.v., men når det kommer til produkter indenfor teknisk rørføring, plastsvejsning og præfabrikation, er det ofte en af de mest CO2-venlige måder at producere på i forhold til plastens lange livstid, siger Mogens Honoré Ehmsen og fortsætter:

 

 

Plast Solutions 3
Plast Solutions 4
 
 

 

- Plast er ofte i udbud mod beton og glasfiber, dog er store dimensioner af glasfiber er ofte billigere, men når glasfiber ikke kan genanvendes efter endt levetid, må det derfor kasseres som affald. Plast er cirkulært og har på den måde flere livscyklusser, hvor det kan indgå i andre plastprodukter efter at have været brugt til drikkevandsproduktion.


Læs også:
Indlæg af Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien: Plast er en del af løsningen i fremtidens bæredygtige byggeri


Øget behov for teknisk ekspertise

Om Plast Solutions ambitioner og syn på fremtiden fortæller han, at de som producent og leverandør varetager samfundets udfordringer og problemer, og at der i fremtiden i høj grad kommer til at være fokus på genanvendelse og bæredygtige løsninger som en del af en cirkulær økonomi.

 

- Derfor er det vigtigt for os at levere produkter, der kan indgå i dette kredsløb. Vores fokus for fremtiden ligger på værkstedsproduktion, sådan at så meget som muligt er præfabrikeret. Derudover har vi en del efterspørgsel på løsninger indenfor biogas. Vi får derfor et øget behov for god ekspertise i forhold til, at verden hele tiden bliver mere teknisk. Et øget behov for vandbehandling og ekspertise på dette område, kommer vi også til at se, siger Mogens Honoré Ehmsen og afslutter:

 

- Virksomheder og producenter har et ansvar i at alt, hvad vi gør – overfor miljø, klima og mennesker. Derfor har vi også en pligt til at bruge de rigtige materialer og være med til at gøre en forskel.

Kontaktinformation