<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Rockwool

Rockwool

Et bæredygtig valg med en lang historie
ROCKWOOL koncernen blev grundlagt i Danmark i 1909 og er i dag verdens førende producent af stenuldsbaserede løsninger. I dag er det mere end 100 år siden, at de bemærkelsesværdige fordele ved stenuld blev opdaget på Hawaii, hvor naturligt forekommende, uldlignende materiale hang ned fra træer tæt på den aktive vulkan Kilauea. Da videnskabsfolk fandt ud af, at materialet havde exceptionelt gode isolerings- og brandegenskaber, startede arbejdet med at udvikle en fremstillingsproces, som kunne genskabe materialet til kommercielt brug. I 1937 bragte Gustav Kähler det vulkanske princip med til Danmark og etablerede den første produktion af bygningsisolering til brug for det kolde, danske klima.

 

I produktionsproces genskaber ROCKWOOL hver dag den vulkanske proces med at smelte sten om til fibre, for at skabe stenuldsbaserede isoleringsløsninger af den højeste kvalitet. Sten, der findes i rigelige mængder. Hvert år skaber vulkansk aktivitet og pladetektonik nye reserver af basalt - omkring 38.000 gange mere end den mængde, ROCKWOOL-koncernen årligt anvender.

 

I produktionen anvendes der ligeledes genanvendte materiale i form af ny isolering fra byggepladser, og brugt isolering fra renovering og nedrivning retur samt restprodukter fra andre industrier, som bliver til sekundære råvarer i vores produktion og erstatter jomfruelige ressourcer. Eksempler på dette er glødeskaller fra jernindustrien, brugt sandblæsningssand, filterstøv fra cementindustrien og aske fra flisfyrede kraftværker. Affald for andre - en ressource for os.

 

Siden 2012 har ROCKWOOL som den eneste isoleringsproducent på det danske marked haft en returordning for at sikre at vores isolering genanvendes, når den ikke længere er i funktion. I 2019 tog de mere end 6.800 tons brugt stenuldsisolering retur og genanvendte det i fremstillingen af ny kvalitetsisolering. ROCKWOOL stenuld kan genanvendes igen og igen uden tab af kvalitet og ydeevne.

 

Løsninger til alle typer konstruktioner
ROCKWOOL tilbyder et bredt sortiment af isoleringsløsninger til alle typer konstruktioner og anvendelsesområder. Alle løsningerne tager udgangspunkt i stenuldsbaserede produkter af høj kvalitet, hvad enten det skal anvendes til bygningsisolering, tagisolering eller industriel og teknisk isolering. Det er stenens unikke egenskaber, der gør det muligt for ROCKWOOL at fremstille isoleringsprodukter med en særlig høj kvalitet.

 

  • Brandsikkerhed - Det siger nok sig selv, at sten ikke brænder. Derfor er ROCKWOOL stenuldsisolering heller ikke brændbart, faktisk kan det modstå temperaturer på over 1.000 °C uden at smelte.
  • Termiske egenskaber - ROCKWOOL stenuldsisolering fungerer som en effektiv buffer mod temperaturudsving. Det skyldes nogle små lommer af luft inde i stenuldens fysiske struktur, der gør at isoleringen kan holde varme luft ude i varme klimaer, og bevare den varme luft i kolde klimaer.
  • Lydegenskaber - ROCKWOOL stenuldsisolering har en høj densitet, der gør den ekstremt modstandsdygtig over for luftstrømme og derfor fremragende til støjreduktion og lydabsorbering.
  • Vandafvisning - ROCKWOOL stenuldsisolering er vandafvisende, så selvom stenulden ser våd ud er det faktisk kun de yderste få millimeter, der er våde. Da stenulden også er diffusionsåben, undgås det at fugt kondenserer, og risikoen for skimmel, svamp og råd minimeres.
  • Holdbarhed - ROCKWOOL stenuldsisolering har helt unik fysisk struktur, der giver en indbygget holdbarhed, som er helt unik. Det betyder at isoleringen holder sin form og hårdhed under alle forhold, og ikke påvirkes af komprimering og ændringer i temperatur eller fugtighed.

 

Med i kampen for at nå de globale bæredygtighedsmål
ROCKWOOL har forpligtet sig til at levere på 10 af de i alt 17 bæredygtighedsmål, hvor forretningen i størst muligt omfang kan yde indflydelse på at nå disse bæredygtighedsmål via kernekompetencer. Det gør ROCKWOOL blandt andet ved at udvikle innovative, nye muligheder til at håndtere klimaforandringer, arbejde mod en mere cirkulær økonomi samt forbedre trivsel for mennesker rundt omkring i verden. Læs mere om de globale bæredygtighedsmål.

Seneste nyt

Innovativt byggesystem effektiviserer energirigtigt byggeri

Innovativt byggesystem effektiviserer energirigtigt byggeri

ROCKWOOL har udviklet et patenteret alt-i-ét byggesystem til bærende vægge: Rockzero. Det modulære vægsystem gør det nemt at bygge energieffektivt, giver mere plads og mindske...

Kontaktinformation
ROCKWOOL A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Tlf:
46 56 16 16
Web:
Email:
info@rockwool.com
ROCKWOOL A/S

Produkter

Artikler

Innovativt byggesystem effektiviserer energirigtigt byggeri

22/10-2020

Innovativt byggesystem effektiviserer energirigtigt byggeri

ROCKWOOL har udviklet et patenteret alt-i-ét byggesystem til bærende vægge: Rockzero. Det modulære vægsystem gør det nemt at bygge energieffektivt, giver mere plads og mindske...

ROCKWOOL reducerer sin CO2-udledning i Danmark med mere end 70% fra nytår

25/09-2020

ROCKWOOL reducerer sin CO2-udledning i Danmark med mere end 70% fra nytår

10 års dansk ingeniørkunst og store investeringer i innovativ smelteteknologi betyder, at ROCKWOOL skærer mere end 70% af CO2-udledningen, når virksomhedens to danske fabrikke...

Høj isoleringsevne, bedre indeklima og en simplere byggeproces

09/09-2020

Høj isoleringsevne, bedre indeklima og en simplere byggeproces

Rockzero fra Rockwool er et alt-i-ét byggesystem til bærende vægge op til 2,5 etager. Det modulære byggesystem giver fuld designfrihed og letter byggeprocessen for håndværkere...

Brandsikker og stærk tagisolering på et af Danmarks største byggerier

10/07-2020

Brandsikker og stærk tagisolering på et af Danmarks største byggerier

Næsten 50.000 m2 tag bliver i øjeblikket lukket på et kommende stort distributions- og logistikcenter i Fredericia. ROCKWOOL har leveret isolering til at kondenssikre og stabi...