Salling Industriteknik_1920

Spider lift opfyldte alle krav

Salling Industriteknik valgte at købe deres egen Platform Basket Spider lift fremfor at leje efter behov. Nu har de fået en lift, som passer til alle deres ønsker.

 

Salling Industriteknik valgte at købe deres egen Platform Basket Spider lift fremfor at leje efter behov. Med investeringen i den fleksible model 20.95 STD har de fået en lift, som passer til alle deres ønsker.

 

Kompakt, fleksibel og god rækkeevne. Det var kravene, da Salling Industriteknik ApS sidste efterår gik på jagt efter en ny lift. Med kunder primært i industrien og landbruget nær den vestlige del af Limfjorden følte firmaet behov for at eje sin egen lift og ikke være afhængig af udlejningsfirmaer.

 

En lokal forhandler var at foretrække, og alle kriterier fandt de løst med en Platform Basket Spider lift model 20.95 STD fra Scantruck A/S.

 

– Vi havde ingen erfaringer med Spider Lift før købet. Vi ville have en lift, der kunne komme ind alle steder inde og ude. Også hvor pladsen kunne være begrænset. Vi fandt den rigtige løsning hos Scantruck med Spider-liften, som er lille og kompakt, hurtig at stille op og så har den en sindssyg god rækkeevne. Samtidig valgte vi Scantruck, fordi vi ville have fordelene ved at handle med en lokal forhandler, lyder konklusionen fra Marten Christensen, medejer af Salling Industriteknik ApS.

 

Salling Industriteknik_02_1600Salling Industriteknik ApS købte i efteråret deres helt egen Platform Basket Spider lift model 20.95 STD hos Scantruck A/S.
En af de første opgaver var at optimere belysningen på Viborg Stadion.

 

Stor lastkapacitet i kurven

Sammen med to kompagnoner grundlagde han firmaet for tre år siden. I dag er de syv i firmaet, og opgaverne er kommet i en lind strøm siden.

 

Denne dag er de på Viborg Stadion som underentreprenør. Banens belysningsanlæg skal opgraderes for at efterleve kravene fra UEFA, og det betyder opsætning af 48 LED projektører på hver 1000 Watt og trækning af tilhørende strøm- og datakabler.

 

Placeret på støttebenene langs reklamebanderne kan Platform Basket Spider model 20.95 STD nå ind over siddepladserne og helt op under taget. Rækkevidden er 9,5 meter, og arbejdshøjden når 19,4 meter. Kurven kan holde op til 250 kg, og det var udslagsgivende for valget, fortæller Marten Christensen:

 

– Vi ville egentlig have haft modellen, der var en tand mindre, men vi valgte denne her, fordi den netop tager 250 kg i kurven overalt. Mange af vores kunder har amerikanersiloer, og der skal vi i højden for at skifte eksempelvis en motor. Derfor skal liften have kapacitet til, at vi kan have 1-2 mand og reservedele med i kurven. Ellers er den ikke til nytte for os. Samtidig er vores nye lift 200-300 kg lettere end flere andre lifte med samme egenskaber. Det betyder, at vi selv kan flytte den, og det var også et vigtigt krav for os, siger han.

 

Salling Industriteknik_03_1600På kort tid er støttebenene slået ud og nivelleret, så liften er klar til brug.

 

Læs også: Dan Vorsholt fra GSV: Klargøringsmanden på de bonede gulve

 

Optimal brug af tiden

Opgaven på Viborg Stadion er lidt atypisk for Salling Industriteknik, men den understreger liftens alsidighed og fleksibilitet. Det viser samtidigt det hensyn til omgivelserne, som altid skal tænkes ind i opgaveløsningen.

 

– Fodboldbanen er meget våd og skrøbelig på denne tid af året, og kørte vi en 17-18 meter bomlift ind over banen, ville skaderne være omfattende. Derfor skulle vi anvende en lift, som kunne løse opgaven ved at stille liften op uden for banen og så række ind over tilskuerpladserne. Når vi anvender liften til opgaver i eksempelvis kostalde, skal vi også stille op i køregangen og række ind over dyrene, siger Marten Christensen.

 

Efter grundige overvejelser valgte firmaet at købe en lift fremfor at leje fra opgave til opgave.

 

Salling Industriteknik_04_1600Spider-liften kan arbejde enten på el eller diesel.

 

– Tidligere har vi altid været nødt til at leje en trailerlift eller andet for at kunne nå ind over, men det er også besværligt. Hvis vi skal bruge en time til halvanden på at hente liften hos en udlejer, og lige så lang tid på at aflevere den igen, bruger vi værdifuld tid på ingenting. Ved at eje liften selv har vi friheden til at bruge den lige, som vi vil, og vi kan tage fat på en opgave med kort varsel. Vi er fuldstændig frie til at gøre, hvad der passer os, pointerer Marten Christensen.

 

Han har også noteret sig, at liften er så kompakt, at den foldet helt sammen i transporttilstand blot måler 78 cm i bredden og knap to meter i højden. Dermed kan den reelt passere gennem en almindelig døråbning.

 

En fjernbetjening styrer undervogn og støttebenene, og når den arbejder i højden, er alle relevante funktioner tilgængelige fra kurven.

 

– Det hele kører bare sindssygt lækkert på Spider-liften. Det er fuldstændig bløde bevægelser på grund af de el-betjente ventiler. Vi valgte en model, som både kan arbejde på el eller diesel. Er vi ude, klarer dieselmotoren arbejdet. Er vi inde i bygninger, skifter vi til ren el-drift. Denne model giver os den ønskede fleksibilitet, siger Marten Christensen.

Kontaktinformation