<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Vaadrumssystem saenker monteringstiden og sikrer ensartet kvalitet
.-.
Isola A/S

Annonce

Vådrumssystem sænker monteringstiden og sikrer ensartet kvalitet

MEMBRA Isola Vådrumssystem er et selvklæbende membransystem til væg og gulv, der unødvendiggør brugen af lim eller armeringsvæv ved montering på vådrumsplader, gips og beton, som er godkendt til vådrum. Den banebrydende nyhed fra Isola kan skære meget slidsom arbejdstid fra vådrumssikringen samtidig med, at man er sikret et enklere og bedre vådrumsbyggeri.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Den klassiske vådrumssikring indebærer mange timers arbejde. Vådrumsmembranen skal først smøres på. Herefter kommer den lange ventetid indtil andet lag skal påføres, hvortil der igen er mere ventetid. Det er tidskrævende, og der er ingen garanti for, at det er den rette tykkelse eller, at underlaget er helt jævnt:

 

- Det er ikke altid den bedste fremgangsmåde. Ikke mindst her i norden, hvor den største udgift i byggeriet ofte er håndværkernes tid. Det er derfor, vi i Isola er stolte af præsentere vores selvklæbende membransystem MEMBRA. Det er naturligvis vand- og damptæt med en garanteret tykkelse og tåler bevægelse i underlaget takket være dets styrke og fleksibilitet. Men først og fremmest er det selvklæbende så man får en hurtigere og sikker montering, hvilket i sidste ende resulterer i et bedre vådrum, fortæller Roald Sølager, der er teknisk produktchef hos Isola.

 

Dermed er vådrumssikringen blevet hurtigere og mere effektiv, hvilket kommer både håndværkere og slutbrugere til gode.

 

ISOLA_vådrum2

 

Enkelt at bruge

Han forklarer herefter, hvordan det selvklæbende membransystem bruges:

 

- Man skal, som sædvanligt, sørge for at underlaget er fast, rent og tørt. Herefter skal gulv og kun detaljer primes med MEMBRA Primer før membrandugen monteres. Efter der er primet, kan man montere hjørnemanchetter, hjørnebånd og rørmanchetter. Så skæres færdige længder af MEMBRA Membrandug til alle væggene og påføres med en glattespartel, så der er god kontakt med underlaget. Sidst skal der bare primes på overlæggene ved gulvet. Herefter kan man gå i gang med gulvet, hvor man først monterer afløbsmanchetten og Membrandugen monteres som på væggene. Efter dette er man faktisk færdig, siger Roald og fortsætter:

 

- Den helt store fordel er jo, som det fremgår, at der ikke er noget spildtid. Man kan arbejde fokuseret og skal ikke bremses af lange tørretider. Set fra håndværkeren eller entreprenørens side, betyder det jo, at man kan færdiggøre langt flere vådrum på samme tid. Det betyder, at man kan servicere kunderne hurtigere og bedre og ikke mindst sparer dyrebare mandetimer.

 

Læs også: Isola viser vejen til et tørt, sundt og sikkert hus gennem rådgivning og stærke produkter

 

Byg enklere og bedre

Det nye MEMBRA Vådrumssystem er udviklet i tråd med Isolas designstrategi: Byg enklere og byg bedre. Målet er at skabe løsninger, der er til gavn for håndværkeren såvel som slutbrugeren:

 

- Det er et nyt produkt, vi er utroligt stolte af. Vi opfordrer derfor alle håndværkere til at kontakte Isola, for vi kommer gerne ud på byggepladserne og viser, hvor enkel den nye vådrumsløsning er i praksis. Nogle gange skal man jo lige se og føle, før man tror det, afslutter Roald.

 

Et selvklæbende membransystem til væg og gulv

MEMBRA Membransystem består af primer og de selvklæbende komponenter membrandug, manchetter, hjørnemanchetter og kantbånd til hjørner og afslutninger.

 

De selvklæbende komponenter med integreret klæbestof gør, at det ikke er nødvendigt at benytte lim eller armeringsvæv i forbindelse med monteringen. Isola MEMBRA giver dermed en hurtig, sikker og stærk membranløsning uanset, om det gælder væg eller gulv.

Kontaktinformation
Isola A/S
Vesterballevej 5
7000 Fredericia
Tlf:70 20 80 52
Email:   isola@isola-platon.dk
isola