Zoomlion Under broen1

Stor kommunal interesse for emissionsfrie sax- og bomlifte

At dømme efter interessen på den fynske maskinmesse, kan Zoomlions batteridrevne lifte være det svar, som nul-emissions kommunerne længe har ledt efter.

 

Tekst af Frank Ulstrup

 

 

Zoomlion Under broen
Zoomlion Under broen4
Zoomlion Under broen5
Zoomlion Under broen6
 
 

 

 

Det er let nok at formulere en politik, der kræver, at kommunale maskiner skal være klimavenlige og emissionsfrie.

 

Men, det bliver hurtigt svært at efterleve kravet, når det udstrækkes til alle maskiner – og dermed også gælder f.eks. sax- og bomlifte, som typisk er dieseldrevne.

 

Dilemmaet er formentlig den direkte årsag til, at der på ”Maskiner under Broen” i Middelfart var særdeles stor interesse for Horsens Lift ApS, og for de fire batteridrevne Zoomlion-lifte, som virksomheden havde medbragt.

 

Lettere at nå egne mål

Det mener i hvert fald medindehaver af Horsens Lift, Esben Vernholt Jensen. Han peger på, at Zoomlion er den eneste producent, der har lithium-batteridrevne sax- og bomlifte i alle størrelser.

 

Og det er afgørende, lyder det:

- Det betyder jo, at man nu kan få en el-lift til enhver opgave, og at kommunerne dermed får lettere ved at leve op til deres egne klimapolitikker, siger han og tilføjer, at det i høj grad også var kommunernes materielansvarlige, der lagde vejen forbi hans stand.

 

 

Læs også:

Interview med Esben Vernholt Jensen fra Horsens Lift ”Lithiumbatterierne var afgørende”

 

 

Zoomlion Under broen7
Zoomlion Under broen8
Zoomlion Under broen9
 
 

 

Sprang ud som importør

For Horsens Lift, der har udlejet lifte siden 1993, og i dag råder over mere end 400 udlejningsenheder, var det et helt nyt kapitel, der begyndte for godt et års tid siden.

 

Det var her, virksomheden tog beslutningen om at springe ud som importør af Zoomlion-lifte direkte fra den kinesiske producent.

 

Og en væsentlig årsag var netop forventningen om, at der ikke bare i kommunerne, men overalt, vil komme flere restriktioner vedrørende CO2-udledning. Dertil kom lithium-batterierne, der tilbød helt nye muligheder, siger Esben Vernholt Jensen:

 

- Lithium-teknikken er nærmest en revolution i sig selv. Den giver en meget kort opladningstid på helt ned til halvanden time, og man kan opnå stor effekt ved sjatladning i pauserne. Det er den slags vores kunder efterspørger, siger han og tilføjer, at de avancerede batterier heller ikke afgiver giftige dampe eller andre ubehageligheder.

 

 

Læs også:

Interview med Esben Vernholt Jensen fra Horsens Lift ”Horsens Lift debuterer som importør”

 

 

 

 

 

Bestod prøven

Hos Horsens Lift valgte man dog at gå forsigtigt til værks, og startede derfor med at låne to lifte af den italienske hovedimportør:

 

- Dem testede vi i alle ender og kanter, før vi bestilte 14 saxlifte hos producenten. I dag har vi så et decideret full-line program med 40 sax- og bomlifte fra Zoomlion, og vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra kunderne lyder det fra Esben Vernholt Jensen.

 

 

Zoomlion Under broen2
Zoomlion Under broen3
 
 

 

 

Kort om Horsens Lift

Horsens Lift ApS har tidligere haft hovedkontor i Horsens – deraf navnet. I dag driver Esben Vernholt Jensen og hans kone Jeanette, virksomheden fra Middelfart med tilhørende satellitter i både Horsens og Aarhus.

 

Rådgivning er altafgørende for indehaverne og deres 16 trofaste medarbejdere. Faktisk vil man helst ikke leje noget ud, før man har talt med kunden og kortlagt hans behov. På den måde får kunden den lift, der passer bedst til opgaven, og det er i alle interesse, lyder rationalet.