Rockzero

Høj isoleringsevne, bedre indeklima og en simplere byggeproces

Rockzero fra Rockwool er et alt-i-ét byggesystem til bærende vægge op til 2,5 etager. Det modulære byggesystem giver fuld designfrihed og letter byggeprocessen for håndværkeren. Hertil er systemet energieffektivt og konstrueret med bæredygtige materialer.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Masseproducerede typehuse udgør efterhånden en stor del af det danske boligmarked. Samtidig er der et stærkt ønske blandt danskerne om at få en unik drømmebolig, der skiller sig ud fra mængden, men uden at økonomien løber løbsk. Rockzero er udviklet med henblik på at udfordre den traditionelle måde at bygge på, og systemet sætter designfrihed og gode boligløsninger i højsædet:

 

- Med Rockzero har man et byggesystem, der inkluderer alt imellem den indre og ydre beklædning inkl. åbninger til vinduer og døre. Systemet kan enten leveres i én samlet pakke klar til on-site montering eller som præfabrikerede elementer. Begge dele er hurtige og nemme at samle. Det er baseret på kendte arbejdsgange og kræver intet specialværktøj eller løfteudstyr. Og da systemet er skræddersyet til det specifikke projekt, er det kun nødvendigt med små tilpasninger på stedet. Bygningens udseende kan arkitekten frit vælge ud fra systemets rammer, lige såvel som bygningens facade og orientering, fortæller Jakob Sjøl, der er Project sales manager hos Rockwool Nordics. Han uddyber:

 

- Det forsimpler byggeprocessen, forkorter byggetiden og minimerer risikoen for fejl på byggepladsen. Det er simpelt at sætte op og resultatet er en hurtigere lukning af byggeriet.

 

20200610 RW-NC PHO 17

 

Naturligt, holdbart og genanvendeligt

Men når udfordringen er løst med at skabe et effektivt og hurtigt byggeri, opstår der et andet spørgsmål. Hvad med indeklimaet og de grønne ambitioner?

 

- Vi har fra starten af udviklingsprocessen været fokuserede på at skabe et system, der lever op til vores høje grønne ambitioner i Rockwool. Stenuldsisolering er integreret i vægsystemet, og stenulden vi benytter, er et naturprodukt og består af en høj andel genbrugsmaterialer. Højstyrkestålet, vi bruger, består også af genbrugsstål. Alle disse materialer kan hertil genbruges igen og igen, hvis huset engang skal have nyt liv, forklarer Jakob Sjøl og fortsætter:

 

- Der er heller ingen gennemgående kuldebroer i selve konstruktionen, og kuldebroer ved samlinger til andre byggeelementer minimeres. Systemet opfylder også de højeste standarder inden for varmeisolering og energieffektivitet, men kan også specificeres til at imødekomme standarder for energineutralt byggeri eller lignende.

 

Læs også: Brandsikker og stærk tagisolering på et af Danmarks største byggerier

 

Imødekommer alle byggeriets parter

Materialevalg og isoleringsevne, er ikke det eneste, der udmærker Rockzero som et bæredygtigt produkt. Mange husejere oplever at deres boligbehov ændrer sig med tiden. Familieforøgelser eller fraflyttede børn ændrer krav til pladsen og rumdelingen. Men med Rockzero er det muligt at skære ud til vinduer eller tilbygninger, så en bolig opført med sådanne vægelementer, vil være et fleksibelt valg. Og et fleksibelt valg er også et langtidsholdbare valg.

 

- Alt er designet for at kunne tilfredsstille alle parter i byggeriet, hvad end det er bygherre, arkitekt, håndværker eller den eventuelle slutbruger. Vi kan garantere en fleksibel og gennemtestet konstruktion med gode digitale værktøjer, der hjælper byggeriets parter tidligt i processen, når boligen skal designes. Det er et system, hvor der ikke længere skal gås på kompromis med indeklima, materialevalg eller designfrihed, afslutter Jakob Sjøl.

 

20200610 RW-NC PHO 8

 

Bedre og hurtigere byggeproces

Rockzero bliver skræddersyet til det specifikke projekt og leveres samlet på byggepladsen klar til montering. Opbygningen af vægsystemet er hurtigt og nemt at lære og forstå, da monteringen fungerer ud fra et samleprincip og bygger på velkendte arbejdsprocesser og konstruktionsprincipper.

 

Opbygningen kræver intet specialværktøj eller løfteudstyr, og da det modulære system netop er skræddersyet til det specifikke projekt, vil det kun være nødvendigt med små tilpasninger på stedet.

 

Elementerne er, takket være en opbygning i stenuld, både lette at håndtere på pladsen og lette at tilrette for håndværkerne, hvilket sikrer et godt arbejdsmiljø og en effektiv byggeproces.

 

Kontaktinformation