Taulov Dry Port 01_1920

Brandsikker og stærk tagisolering på et af Danmarks største byggerier

Næsten 50.000 m2 tag bliver i øjeblikket lukket på et kommende stort distributions- og logistikcenter i Fredericia. ROCKWOOL har leveret isolering til at kondenssikre og stabilisere taget – og de formstabile batts gør det nemt og hurtigt for tagdækkerne at lægge så mange kvadratmeter tag på rekord tid. Samtidig er ROCKWOOL med til at sikre byggeriet en grøn profil.

 

Midt i et af Danmarks største transportknudepunkter skyder netop nu 49.300 m2 lager- og logistik byggeri op. Den kæmpestore byggeplads bliver i løbet af de næste måneder til 24 lagerhaller på hver 2.000 m2, der tilsammen udgør nyeste knopskydning på Taulov Dry Port. Byggeriet tager lynhurtigt form – i øjeblikket færdiggør tagdækkerne mellem 3.000-5.000 m2 tag om ugen.

 

- Vi lægger først trapezplader ud mellem stålspærene, så den hårde ROCKWOOL-isolering og derefter 2 lag tagpap. ROCKWOOL er en af de stærkeste løsninger på markedet. Det giver et stabilt og sikkert underlag at arbejde på, så derfor har vi valgt at bruge HardRock, siger Roland Midtgaard, der er direktør og ejer af Hetag Tagdækning Syd, som har tagentreprisen og fortsætter:

 

- Samtidig er det en brandsikker løsning, hvilket betyder meget for vores tagdækkere, når vi skal brænde så mange kvadratmeter tagpap på rekordtid. Vi har fokus på bæredygtighed, og derfor er valget faldet på ROCKWOOL og en hvid, NOx-reducerende tagpap, der renser luften ved at neutralisere skadelige NOx-partikler i luften.

 

Taulov Dry Port 23_1600

 

Stor volumen fra dansk produktion
Knap 50.000 m2 tag-isolering kræver en vis størrelse produktion, og lastbiler der kører i pendulfart for at holde tagdækkerne beskæftiget. Tagisoleringen produceres på ROCKWOOLs fabrik i Jylland.

 

- Det er en vigtig sag for os, slår salgskonsulent Poul Erik Halkjær, ROCKWOOL fast og fortsætter: - Det er en af Danmarks største byggepladser og HE Tag er en mangeårig, loyal samarbejdspartner, så vi er glade for at vi i fællesskab kan vinde en sag med så stor volumen.

 

- HardRock-isoleringen er både kondens- og termisk isolering, som er vigtig for at forhindre kondens på undersiden af stålpladerne. ROCKWOOL er ubrændbart og derfor et perfekt match til en stålkonstruktion, hvor isoleringen i tilfælde af brand vil yde ekstra beskyttelse af bygningens konstruktion og kan forlænge stålspærenes holdbarhed under kraftig varmepåvirkning, forklarer Poul Erik Halkjær.

 

Taulov Dry Port 36_1600

 

Fokus på tid og bæredygtighed
Totalentreprenøren er DS Flexhal, der har ansvaret for at bygge de 24 nye lagerhaller på hver 2.000 m2. Projektet består af to store bygninger med en konstruktion af DS Flexhals egne stålkonstruktioner og betonelementer, der står som kæmpeskeletter på den enorme byggeplads. Hver enkelt hal kan lejes ud til kunder, der har behov for fleksibel lagerplads. Planen er, at byggeriet står færdigt i april 2021.

 

- Vores fokus er at holde tiden og levere et produkt, som kunden er tilfreds med. Denne type byggeri er vores kernekompetence. Stål og beton er det, der gør konstruktionen ekstra stærk. Et højt kvalitetsniveau er vigtigt både for os og for bygherren, og at vi sikrer en grøn profil ud i alle hjørner af projektet, forklarer Asbjørn Henriksen, projektchef hos DS Flexhal, der bl.a. har arbejdet med at sikre at overskydende isolering og fraskær bliver returneret og sendt til genbrug hos ROCKWOOL.

 

Det er ambitionen, at Taulov Dry Port skal blive Danmarks førende multimodale transport- og logistikcenter. Det er PFA og Associated Danish Ports (ADP), som består af de tre travle havne i Fredericia, Nyborg og Middelfart, der står bag projektet og som i fællesskab over de næste 10 år vil investere mellem 1,5 – 2,0 milliarder kr. i udviklingen at Taulov Dry Port.

Kontaktinformation