image00004_1920

Ravendo: Manuel transport designet til at holde til lidt af hvert

 

På en travl byggeplads er det vigtigt, at værktøjet er i orden. Det gælder også vogne og mørtelbøre, man skal bruge til at flytte rundt på store emner. Ergonomisk design og holdbarhed går hånd i hånd i industrivirksomheden Ravendo.

 

Tekst af Malene K. Holm. Fotos: Ravendo

 

Sækkevogn elmotor_600Sækkevogn med elmotor

Solide løsninger til byggeriet. Om det er mørtelbøre, transportvogne, sækkevogne eller værktøjsopbevaring, så er Ravendos egenproducerede serie af trillebøre og vogne til manuel transport et sikkert valg.

 

– Mange siger, at vores mørtelbøre er markedets stærkeste. De er byggeriets foretrukne, fordi det er en af de få trillebøre, der kan holde til at være med et helt byggeri, siger Janne Kragh Pedersen, marketingkoordinator hos Ravendo.

 

Vigtigt for arbejdsmiljøet

Arbejdet glider bare bedre, når det er nemt at komme rundt på en byggeplads med mørtel, materialer og sit håndværktøj. I alle Ravendos produkter er der derfor tænkt nørdet i detaljen på alt fra udformningen af ergonomiske håndtag, børkasse, lastekapacitet, farve, stel og hjul - så det lige præcis matcher det behov, der er på byggepladserne.

 

Hos Ravendo udvikler man produkter, der gør det hårde arbejde lettere og mere effektivt og skånsomt. Så man ikke bliver overbelastet af tunge løft eller skæve vrid. Derfor har man hos Ravendo f.eks. udstyret sækkevogne med ergonomiske håndtag og transportvogne med en kraftfuld motor. Det sikrer for eksempel en sikker og let transport af tunge emner rundt på byggepladsen, forklarer Janne Kragh Pedersen:

 

– Alle produkter vi laver er fremstillet ud fra tanken om, at designet skal være ergonomisk korrekt. De er lavet af nøje udvalgte kvalitetsmaterialer og skal være nemme at bruge. Et godt eksempel på dette er vores ergonomiske sækkevogn, der fås med TipLet system, som aflaster brugeren med op til 50 %.

 

Læs også: Dansk tegnestue bag endnu et markant skolebyggeri i Nuuk

 

Pladehund med plade_1600Pladevogn / transportvogne

 

Tåler at blive brugt hårdt på byggepladsen

Alle vogne og hjælpemidler i den gule serie er lavet i europæisk stål i en kvalitet, der holder og har høj lasteevne. De robuste hjul gør det nemt at komme rundt og har en lastkapacitet helt op til 300-400 kg.

 

– Stålet vi bruger er testet, så vi er sikre på, at det har en høj lasteevne. Det skal have en vis standard og tykkelse, ellers kan det simpelthen ikke holde til det hårde arbejde.

 

Både stål og maling er robust for at kunne klare høje og lave temperaturer. Malingen er vejrbestandig og kan tåle sol, vand, kulde og frost.

 

145975_600Værktøjsskab

Fra kælke til mørtelbøre og el-drevne vogne

Ravendo er en familievirksomhed, som siden 1946 har lavet produkter til både byggeri, landbrug og industri. Det startede med kælke, mælkekasser og dele til trillebøre. I dag laver Ravendo et hav af forskellige vogne, trillebøre, sækkevogne, transport- og lagervogne til alsidig brug.

 

– Vi er nogle af de få, der laver sækkevogne og trillebøre i Danmark. Den gule serie er vores egen, som vi selv producerer på vores fabrik i Viborg. Da vi er selvproducerende, kan vi også let servicere med reservedele til det hele. Både i Danmark, Grønland og på Færøerne.

 

Dygtige til at finde på nye løsninger

Man er velkommen til at henvende sig til Ravendo med en god idé til et design, fortæller Janne Kragh Pedersen:

 

– Vi vil gerne være med til at udvikle byggebranchen. Så hvis vi kan se potentiale i det nye produkt eller design, vil vi gerne indgå i et samarbejde. For eksempel er vi lige blevet færdige med et værktøjsskab, der giver god plads til både værktøj og maskiner. Det er i en fuldsvejset stålkonstruktion og med galvaniserede sider. Så det holder til noget.

 

Også til de nye affaldssorteringsregler har Ravendo udviklet et nyt produkt:

 

– Vi har et spændende samarbejde med en håndværker, der kom med en idé. Når han var på sin byggeplads eller lavede renoveringsprojekter, oplevede han, at det var svært at sortere byggeaffaldet. Derfor har vi sammen udviklet et affaldssorteringsstativ med plads til seks affaldssække, der kommer med piktogrammer, så man nemmere kan sortere sit byggeaffald løbende. Og efterfølgende aflevere det korrekt på genbrugsstationen.

 

Byggemarkeder

Ravendos produkter sælges gennem byggemarkeder i Danmark, Grønland og på Færøerne.