1662724215-3nbat51kIMG_7514002

Vinduesløfter fra Nordic Tech Tools hjælper på arbejdsmiljøet

 

Entreprenørvirksomheden NCC er i gang med et stort lejlighedsrenoveringsprojekt i Herlev, og her har man benyttet UPCLIMBER vinduesløfteren fra Nordic Tech Tool, og for tømrerformand Rasmus Refslund er det mærkbart, at hans folk nu i endnu højere grad kan tage hjem uden at have ondt i ryggen.

 

Der er brug for at udvikle nye løsninger, hvis vi skal kunne holde til at være længere på arbejdsmarkedet. Det gælder især byggeriet, der er præget af mange tunge løft og dårlige arbejdsstillinger. En af dem, der formår at levere løsninger, er hjælpemiddelvirksomheden Nordic Tech Tools. Indehaver Jonas Uffe Møllenborg fortæller:

 

- I en entreprenørvirksomhed, som jeg var medejer af i en årrække, oplevede jeg ofte, at vi manglede en ordentlig løsning til at løfte vinduer, sådan at håndværkerne ikke overanstrengte ryg og ben. Derfor skulle jeg ikke bruge lang tid til at sige ja, da opfindervirksomheden Lolle & Nielsen kontaktede mig for at blive medudvikler på et teknisk hjælpemiddel til løft af vinduer.

En arbejdsgruppe bliver samlet og takket være en donation fra den daværende Forebyggelsesfond blev der udviklet en prototype til test hos en række byggevirksomheder. Vinduesløfteren får navnet UPCLIMBER og bliver sat i produktion sidste år.

 

IMG_7516_ny

 

Slut med ondt i ryggen ved fyraften

En af de byggevirksomheder, der har benyttet vinduesløfteren, er entreprenørvirksomheden NCC, der er i gang med et stort lejlighedsrenoveringsprojekt i Herlev, der vil strække sig over tre år. Ikke mindre end 1.000 vinduespartier skal udskiftes, og derfor har det været oplagt for NCC at undersøge alternativer til den konventionelle arbejdsgang for vinduesudskiftning.

- Vi har benyttet vinduesløfteren i et halvt års tid, og det er mærkbart, at mine folk nu i endnu højere grad kan tage hjem uden at have ondt i ryggen, siger Rasmus Refslund Gerber, der er tømrerformand for ca. ti mand på Højberg Vænge-projektet i Herlev.

- Det fede er, at en enkelt mand kan styre vinduesløfteren op og ned. Det giver en god mental sikkerhed, at man kan høre, at sugekopperne rent faktisk suger, og løfteren dermed holder godt fat i vinduet under monteringen, siger Rasmus Refslund Gerber.

Tømrerformanden påpeger, at arbejdsmiljøtiltag somme tider kan gøre arbejdsgangene mere bøvlede og besværlige, men det har ikke været tilfældet med vinduesløfteren, som er nem at betjene.


Rasmus Refslund Gerber, der har været hos NCC i 15 år og tømrerformand i fem år, fortæller, at han er i løbende dialog med Jonas Uffe Møllenborg om mulige småforbedringer af vinduesløfteren.

Ibrugtagningen af vinduesløfteren blev lettet ved hjælp af en demo-model, der var til rådighed for NCC-teamet i nogle dage, godt hjulpet på vej af instruktioner fra Jonas Uffe Møllenborg.

 

 

 

Læs også:

Nordic Tech Tools fjerner tunge løft fra vinduesmonteringen

 

 

 

Om vinduesløfteren UPCLIMBER

Vinduesløfteren UPCLIMBER er et hjælpemiddel til montering af vinduespartier. En enkelt person kan styre vinduesløfteren, der sparer tunge løft. Vinduet bliver monteret med bunden først, og det sikrer stabilitet og stor præcision. Vinduesløfteren er let at pakke væk og kræver ikke meget plads i varebilen. UPCLIMBER er CE-mærket.

 

Om Nordic Tech Tools

Nordic Tech Tools ApS udvikler og sælger hjælpemidler til byggeriet. Nordic Tech Tools har til formål at hjælpe håndværkeren med en nemmere og bedre hverdag, der vil modvirke nedslidning på arbejdsmarkedet. Ud over vinduesløfteren UPCLIMBER er firmaet på vej med en ”multihund” til transport af vinduer, som kører på batteri

Firmaet, der hører hjemme i Glostrup, blev stiftet i 2020 og er ejet af Jonas Uffe Møllenborg, der har en baggrund i entreprenørbranchen

Kontaktinformation

  • Nordic Tech Tools ApS
  • Ejbydalsvej 246, 2600, Glostrup
  • Tlf: +45 29 28 41 40
  • Web: https://nordictechtools.dk
  • Email: jonas@mollenborgas.dk