1592997710-cofov5x4KingspanIKONInnovationCentreAerialView_spotlightimage_1920

Testcenter skal gøre Kingspan til trendsætter indenfor bæredygtig udvikling

Med testcentret Ikon vil Kingspan udfordre byggebranchens vanetænkning og udvikle fremtidens bæredygtige produkter.

 

Tekst af Claus Vestergaard Jensen

 

Ikon.

Et lille ord men ikke desto mindre et ord, der på sin egen måde indrammer alt det, den internationale isoleringsgigant Kingspan står for.

 

Ikon er således navnet på virksomhedens nybyggede forskningscenter og showroom, der ikke bare er et udstillingsvindue for en række af Kingspans produkter og systemer, men som også er direkte designet til at vise vejen til en mere bæredygtig fremtid indenfor byggeriet.

 

- Det er et sted, hvor man kan sætte sig ned og tænke ud af boksen med de bæredygtige briller på for at udvikle fremtidens miljøvenlige byggematerialer, konstaterer Per Røddik, adm. direktør for Kingspan i Danmark.

 

- Det er spændende, at det ikke altid kun skal handle om salg, men at der også går nogle kloge hoveder ude foran toget og hele tiden tænker udvikling, så vi kan blive ved med at komme med bedre løsninger. Det er præcis det, Ikon handler om, og jeg synes faktisk, det er ret vildt, at en enkelt virksomhed tager det skridt og bruger så mange penge på at bygge et center, som 100 procent fokuserer på bæredygtig udvikling, siger han.

 

Kingspan_IKON_interier_image_1920_ny

 

Læs også: Stort energirenoveringsprojekt reducerer Ballerup Centrets CO2-udledning med 238 tons pr. år

 

De højeste standarder

Forskningscentret Ikon ligger ved Kingspans hovedkontor i Irland og er skabt for at udfordre byggebranchens vanetænkning.

 

Målet er at udvikle nye materialer og teknologier, der kan bidrage til en branche og en verden uden CO2-udledning. Derfor rummer Ikon blandt andet et laboratorium, et forskningscenter og en prototypeproduktion, hvor fremtidens produkter bliver til og afprøvet. Samtidig lever bygningen op til de højeste standarder indenfor bæredygtigt byggeri, og Ikon er dermed i sig selv et levende forskningsprojekt, hvor man på tætteste hold kan følge effekterne af den bæredygtige udvikling.

 

- Vi ser en forpligtelse i at bidrage til en renere klode ved hele tiden at have fokus på grøn udvikling, og derfor er det også afgørende for os at være trendsættere på det her område. Det er det, Ikon skal sikre, fortæller Per Røddik.

 

Kingspan_IKON_interier_image_1920

 

Læs også: Med klima- og miljøstrategien Planet Passionate vil Kingspan yde sit bidrag til en renere klode

Kontaktinformation