1583413059-fcp-31960375_169

Naturlig-maling-fra-Fairpaint-skaaner-miljoeet-og-giver-bedre-indeklima

Naturlig og miljøvenlig maling er i årtier blevet anvendt i udlandet, mens vi først for alvor har fået øjnene op for kvaliteterne herhjemme. Hos danske Fairpaint forhandler man udelukkende naturlig maling, der giver fordele som lave energiomkostninger og et langt bedre indeklima.

 

Tekst af Rune H Jensen

 

Som grøn farvehandel forhandler Fairpaint udelukkende naturlig maling. Uanset om det er til boligen, institutionen eller virksomheden er der tale om recirkulærbar maling, der er miljømærket og indholdsdeklareret. I andre lande har naturlig maling for længst indtaget en etableret position, men i de nordiske lande er vi ikke nået helt så langt:

 

-Holdbarheden har været gennemtestet siden 1989, og en lang række lande fra USA og UK til Tyskland, Spanien, Italien og New Zealand forhandler ligesom os naturlig, ler-baseret maling af 100 % bæredygtige og genbrugelige materialer. Det er helt ufarligt, det er lugtfrit og luftrensende og godt for indeklimaet – og så ser det bare godt ud på væggene, siger Kim Skaaning Johansen, malermester og indehaver af Fairpaint i Vejle.

 

 

Læs også: Geo Clausen, DTU BYG: Skolernes indeklima halter stadig bagefter

 

Bedre indeklima med naturlig maling

Naturlig maling har ikke alene lave energiomkostninger under produktionen og er recirkulærbart. Også i selve forbrugsperioden giver den naturlige maling fordele for både kunden og miljøet:

 

-Hvis vi bruger traditionel maling og bygningen f.eks. en dag skal rives ned, skal der bl.a. sandblæses, og der skabes en masse spild, der påvirker miljøet. Ifølge Miljøstyrelsen er bildæk og plastmaling de to største syndere i forhold til mikroplast i naturen. Og når vi selv maler i selve forbrugsfasen, sker der uundgåeligt et betragteligt spild, hvor 6 ud af 10 liter maling kan gå tabt og ende på forbrændingen eller i vandet, påpeger Kim Skaaning Johansen.

 

Han fremhæver, at ler-baseret maling arbejder med indeklimaet og neutraliserer den elektromagnetiske effekt, der skabes af bl.a. computere og andre elektriske apparater. Men væggene ånder ved anvendelse af ler-baseret maling, og ved den mindste fugt i indeklimaet producerer leret de såkaldte negative ioner, der forbedrer indeklimaet væsentligt. Virksomhedens navn er således ikke tilfældigt valgt: Det handler om en fair tilgang både til miljøet, forbruget og sundheden i hjemmet, på kontoret eller i virksomheden.

Kontaktinformation