tobias7

Ler- og marmormaling blev en del af det bæredygtige drømmehus

Da et ægtepar skulle bygge et bæredygtigt drømmehus på Fyn, blev ler- og marmormaling fra Fairpaint en del af løsningen.

Tekst af Tim Panduro

Bæredygtighed og æstetik var to af de vigtigste fokuspunkter, da Tobias Perquin sammen med sin hustru for fire år siden kastede sig ud i at bygge drømmehuset på en fredet grund i et naturskønt område nær fynske Årup.

IMG_2859_redigeret


- Vi ville have et hus, der pegede i en fornuftigt bæredygtig retning, uden at det nødvendigvis var gennemcertificeret, siger Tobias Perquin.

- Livskvalitet er også æstetik, så det betød meget, at vi fik et hus, der var også ville være fedt om ti år. Derfor kiggede vi hinanden i øjnene og diskuterede, om vores valg blot lænede sig op af strømninger i tiden, eller om de også var holdbare på længere sigt.

De to fokuspunkter var naturligvis også vigtige, da der skulle lægges den sidste finish på huset. Derfor lnde valget på ler- og marmormaling fra specialfarvehandleren Fairpaint, der også stod for at udføre malerarbejdet. De to malingformer har forskellige egenskaber, men de er begge baserede på rene naturprodukter, der ikke giver afdampning. Marmormalingen er vaskbar – den kom i brug på områder, hvor familiens småbørn ellers ville sætte varige spor – mens lermalingen er fugtregulerende.

 

IMG_2845_1000
IMG_2840_1000
 
 

- Oprindeligt ville vi have væggene lerpudset, men vi endte med almindelig spartel og lermaling som alternativ. Valget faldt ret hurtigt på Fairpaint som både leverandør og udførende. Oprindeligt havde vi dialog med indehaveren Kim Skaaning Johansen om lerpuds, men han var fleksibel, da vi valgte den mindre og billigere løsning med lermaling. Vi oplevede, at han var med på at finde den rigtige løsning frem for den dyreste løsning, siger Tobias Perquin, der er godt tilfreds med det færdige resultat.

- Vi har fået et hus, der er dejligt at opholde sig i, og vi er glade for både udseendet og malingens egenskaber, siger han.

Læs også: Ler- og marmormaling fra Fairpaint gavner miljø og indeklima

Kontaktinformation