Ler- og marmormaling fra Fairpaint gavner miljø og indeklima

Ler er en naturressource, der kan bruges til alt fra maling derhjemme, på kontoret eller i institutionen. Fairpaint i Vejle forhandler udelukkende naturlig maling – herunder ler- og marmormaling, der både forbedrer indeklimaet og er sund fornuft i forhold til miljøudfordringerne.

 

Tekst af Rune H Jensen

 

I Danmark opholder vi os op mod 90 % af tiden indendørs, og derfor er trivsel, velvære og et behageligt indeklima vigtige nøgleord, hvad enten det gælder hjemmet, arbejdspladsen eller institutionen.

 

Den sunde lermaling

Hos Fairpaint forhandler man udelukkende naturlig maling, og her er lermaling et af virksomhedens mest populære produkter:

 

-Lermaling er lugtabsorberende, vandopsugende og skaber et behageligt indeklima. Det betyder bl.a., at mennesker med astmasymptomer eller hudallergi føler sig godt tilpas i lermalede rum. Leret arbejder aktivt med indeklimaet, så væggene ånder, og så har lermaling stor holdbarhed og god dække- og fyldeevne, ligesom den er drypfri, siger Kim Skaaning Johansen, malermester og indehaver af Fairpaint i Vejle.

 

Lermaling bidrager derfor både til et bedre velvære og er mere miljøvenligt end traditionel maling. Det er desuden i stand til at optage tungmetaller og fjerne risikoen for skimmelsvamp i f.eks. soveværelset, hvor der ofte vil være køligt, fordi fugten søger op i leret.

 

 

Læs også: Geo Clausen, DTU BYG: Skolernes indeklima halter stadig bagefter

 

Marmormaling og lerpuds

Ligesom lermaling har marmormaling en række fremtrædende, grønne egenskaber og æstetiske kvaliteter:

 

-Marmormaling har en meget høj slidstyrke og er vaskbart, så den f.eks. er velegnet også i vådrum. Den har en stor dækkeevne i kraft af det høje indhold af pulveriseret marmor, og overfladen får et levende, stofligt udtryk, der går i spil med lysindfaldet og farverne i lokalet.

 

Fairpaint forhandler også bl.a. lerpuds til indendørs vægoverflader:

 

-Til f.eks. nybyggeri, hvor der typisk er betonelementer med en død overflade, kan man lerpudse og dermed opnå en aktiv overflade, der medvirker til et bedre indeklima, og der er ingen spild, da man bare kan samle det op igen. Så alt efter ønsker og behov dækker vi alle slags naturlig maling, der er mere miljøvenlig og forbedrende for indeklimaet, slutter Kim Skaaning Johansen.  

Kontaktinformation