Indermand_kontor_100dpi

Tilfør unikke elementer til indretningen med akustikløsninger fra DAMPA

Forkæl dine sanser ved at udnytte de endeløse designmuligheder, som metallernes verden bringer ind i akustikdesignet. En verden, hvor akustik ikke blot er funktionel, men også en visuel og sensorisk fornøjelse. Sæt naturmaterialerne i fokus, skab stemning i rummet igennem farver, eller skab dit eget unikke udtryk ved hjælp af digital print.

Udnyt metallets robuste egenskaber

 

- Sjældent forbinder man akustik med metal, men det er præcis det, den fynske akustikvirksomhed, DAMPA har gjort op med siden 1951. Ved at perforere metallets hårde overflade skabes akustikløsninger, der kombinerer både porøs-, membran- og resonansabsorbenterne, således akustikløsningerne er effektive i flere frekvensområder. Dermed kan DAMPA levere akustikløsninger i klasse A, B og C, afhængig af behovet i det enkelte rum, samt de gældende reglementer. Og samtidig sørger metallernes egenskaber for designfrihed udover det sædvanlige, fortæller Lone Rold, arkitekt- og projektrådgiver hos DAMPA.

 

dampa-nyhed-6-786-1

 

- Metal er et naturmateriale, der har et helt unikt udtryk. Jeg bliver f.eks. gang på gang imponeret over materialets evne til at fange og reflektere dagslyset i den naturlige overflade og skabe en designoplevelse uden lige. Samtidig er materialet eminent til at skabe stemning i lokaler, da alle RAL- og NCS-farver tydeligt kan gengives på overfladen eller du kan udnytte de mange muligheder for digital print og skabe kunstværker, wayfinding, valmuemarker – ja, kun fantasien sætter grænser, smiler Lone.

 

Metallernes robuste egenskaber sikrer desuden, at løsningerne har en lang levetid og er særligt velegnede til selv travle og udsatte områder.

 

dampa-nyhed-6-786-2

 

Godt design og sikkert indeklima

Vi ved, at akustik er afgørende for det gode indeklima, men selvom akustikken er usynlig for øjet, afslører den sig på den visuelle rejse, der omfavner os, uanset hvor vi går. Akustiske virkemidler skal nemlig tilføjes i indretningen, og her er det vigtigt at elementerne understøtter velværet i rummet og skaber balance mellem funktionalitet og design, så rummet ikke blot lyder godt, men også er æstetisk rart at være i.

 

Udover de akustiske egenskaber i DAMPAs løsninger, får du f.eks. i loftløsningerne et væld af integrationsmuligheder, herunder både lys, ventilation og klimaloft, som bidrager til at skabe et godt indeklima. Du kan integrere vores klimaloft, som sikrer den perfekte temperatur for hver enkelt person i rummet, ligesom du kan integrere diffus ventilation, som sikrer frisk luft uden træk og støj. De to integrationsmuligheder kan kombineres i en æstetisk løsning, da begge integrationer installeres som en skjult løsning over loftet. Det betyder, at du med integrationerne undgår forstyrrende elementer i loftsfladen.

 

Når du vælger én af DAMPAs akustiske loftløsninger behøver du ikke vælge mellem design, god lyd eller et godt indeklima - du kan få det hele.

 

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email: dampa@dampa.dk