Orestad_Gymnasium_07-023_110-H

God akustik forbedrer velvære på arbejdspladsen

90 % af vores tid bliver brugt indenfor, vi skal derfor prioritere indeklima højt, når der bygges. 

 

Når 90 % af tiden bliver brugt indendørs, er det helt essentielt, at vi tænker velvære og prioriterer indeklimaet højt, hvad end det er i kontorlokaler, læringsmiljøer, sundhedsfaciliteter eller private hjem. 

 

Velvære er afgørende uanset hvor du er, og hvad du laver. Det er i høj grad luftkvalitet, temperatur og støj, der påvirker vores fysisk velvære. Hos DAMPA er der fokus på alle tre aspekter, da de bl.a. producerer akustiklofter med integrerede klima- og ventilationsløsninger. 

 

Hvorfor er akustik vigtig for velvære? 

Støj har en stor indflydelse på vores fysiologi og stressniveau. Akustisk komfort er afgørende, når man skal skabe et rum, hvor der er plads til at koncentrere sig, slappe af og føre samtaler. 

 

I arbejdsområder kan støj resulterer i lavere produktivitet, dårlig koncentration samt forhøjet sygefravær. Alt sammen noget som i sidste ende vil kunne aflæses på bundlinjen. I læringsmiljøer medfører en god akustik, at eleverne kan høre underviseren, de kan bedre forstå undervisnigen og de har lettere ved at koncentrere sig. I sundhedsfaciliteter er god akustik nødvendig for, at patienterne kan komme sig hurtigere og samtidig er det med til at sænke stressniveauet hos både personale og besøgende. 

 

Funktion og form i samspil 

Når designbeslutningerne for et rum skal tages, har mange desværre kun udtrykket i betragtning. Ved også at fokusere på lyd og æstetik vil rummet være behageligt for både øjne og øre, hvilket giver en bedre oplevelse for alle brugere. DAMPA vil være blandt dem, der går forrest og rykker grænserne for, hvad man kan få ud af at arbejde fokuseret med lyd og design. 

 

DAMPAs akustikløsninger til loft og væg sikrer et exceptionelt akustisk miljø. Kombinationen af perforeret metal, akustisk filt og isolering absorberer støj og sænker efterklangstiden - hvilket forbedrer akustikken i rummet. Vores teknologi bruges i alle DAMPAs akustiske loftsystemer og vægløsninger. 

 

En stor udfordring, når man designer for et bedre velvære, er at finde balancen mellem det design og udtryk, der er tænkt for rummet, samtidig med at man bevarer den akustiske funktion. Hos DAMPA arbejder de altid ud fra tanken om, at både design og funktion skal være i højsædet. 

 

Vores akustikløsninger er lavet af metal, hvilket åbner dørene op for mange forskellige designmuligheder såsom farve, tekstur eller digital print. Alt sammen med fokus på at skabe et rum, der understøtter velvære, engagement og produktivitet. 

 

Læs mere om de mange muligheder for at designe overfladen efter præcis dit ønske. 

 

DOT - et tidsløst design for velvære 

I 2021 afsluttede DAMPA, lyskonsulenterne LIK Lightingdesigner Lars Vejen og produktudvikler Erik Padkjær Larsen et fælles projekt, hvor design, funktion og velvære er tænkt ind i én løsning; DOT – et nyt modulært lys- og akustisk loftsystem, der øger velvære.

 

I årevis har kontorer, offentlige områder, sundhedsfaciliteter og læringsmiljøer lidt under dårlig akustik og monoton, uinspirerende belysning. DOT er designet med inspiration fra naturen, selve lys-elementet ligner Karlsvognen og kaster et differentieret lys, der i samspil med den optimale akustik, har en positiv indvirkning på menneskers komfort og velvære. Det humanistiske design gør DOT ideelt til alt fra sundhedsfaciliteter til offentlige områder, læringsinstitutioner og kontorfaciliteter.

 

Integrer velvære gennem lys og akustik med DOT

DOT er et modulloft, der består af tre hovedelementer, som alle kan kombineres i ethvert ønsket design: En kassette med 25 huller, et belysningsmodul med 7 oplyste huller og en perforeret kassette.

 

Ved at kombinere loftelementerne med de syv vekslende oplyste huller med det ellers enkelte og elegante udtryk fra DOT, opnås et spændende loftdesign med interessante kontraster, alt sammen uden at gå på kompromis med den akustiske effekt, da DOT er akustikklasse A.

 

DOT er, ligesom alle andre akustikløsninger hos DAMPA, produceret med fokus på bæredygtighed. DAMPA har EPD’er på alle produkter, der bl.a. viser en lang levetid på over 50 år.

 

Læs mere om DAMPAs arbejde med bæredygtighed her. 

Kontaktinformation

  • DAMPA ApS Head Office
  • Højeløkkevej 4a, 5690, Tommerup
  • Tlf: (+45) 63 76 13 00
  • Web: https://dampa.com/da/
  • Email : dampa@dampa.dk