Kathrine Høeg Johansen_original2

CO2-fangst og lagring i praksis - kan vi indfange problemet? | Bureau Veritas Kick Off 2024

Kathrine Høeg Johansen, Program Director Ørsted Kalundborg CO2 Hub fra Ørsted, taler om "CO2-fangst og lagring i praksis - kan vi indfange problemet?".


Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Kathrine Høeg Johansen, Program Director Ørsted Kalundborg CO2 Hub fra Ørsted, som vil tale om "CO2-fangst og lagring i praksis - kan vi indfange problemet?".


Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer. Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.

Ørsteds projekt til CO2-fangst og -lagring, Ørsted Kalundborg CC Hub, er i 2023 blevet tildelt en 20-årig kontrakt af Energistyrelsen, og nu vil Ørsted etablere CO2-fangst på det træflisfyrede Asnæsværket i Kalundborg og på Avedøreværkets halmfyrede kedelanlæg i Storkøbenhavn.

Målet er en årlig fangst og lagring af 430.000 ton biogen CO2 fra år 2026, og ifølge FN’s klimapanel, IPCC, er fangst og lagring af biogen CO2 et af flere værktøjer til at bekæmpe klimaforandringerne.

Hør mere om projektet, når Program Director Ørsted Kalundborg CO2 Hub, Kathrine Høeg Johansen, gæster Bureau Veritas Kick Off 2024 og fortæller om projekts tilblivelse, gennemførsel, perspektiverne for CO2-fangst generelt og specifikt om Ørsteds visioner for området.

Vi får også besøg af Administrerende Direktør for Microsoft Danmark & Island, Mette Kaagaard, der vil fortælle, hvilken rolle CO2-fangst og lagring spiller for Microsoft, som har indgået én af verdens største aftageraftaler om CO2-fjernelse målt på volumen til dato.

Tilmeld dig her…

Kontaktinformation