<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
DSC-1325

Klimavenlig levering til håndværkere bider sig fast

 

Grossistvirksomheden Brødrene Dahl ser store fordele i at levere mindre ordrer med elcykler i byområder, hvor tæt trafik og begrænset parkering er en konstant udfordring. Også enkelte håndværkerkunder afhenter nu deres byggevarer på cykel.

 

 

Siden 2020, hvor Brødrene Dahl begyndte at sende varer ud med eldrevet ladcykel eller elbil i indre København og dele af Aarhus, er antallet af den type leveringer vokset med ca. 65 pct. Virksomheden regner begge former for køretøjer under ét, men Morten Christoffersen, salgs-og driftschef i Brødrene Dahl, skønner, at flere hundrede leveringer hver måned nu foregår på cykel. Leveringerne sker i samarbejde med GLS Express, som tilbyder kurérkørsel, hvor en del af leveringerne sker på elcykler eller i elbil.


-Corona satte skub i det, da mange sikkert også var bekymrede for selv at komme i vores butikker, og derfor bestilte levering. Nu er aktiviteten lidt på retur, fordi byggeriet i det hele taget er på vej ned, men vi holder fast, og det er en leveringsform, som helt sikkert er kommet for at blive, påpeger Morten Christoffersen.


Når kunden bestiller en såkaldt kviklevering hos Brødrene Dahl, sker der en segmentering efter postnummer og ordrestørrelse. Kan det være på en cykel, bliver det også automatisk leveret med cykel i fx indre København. Selve logistikken står GLS for.


-Det går nogle gange vildt stærkt. Vores rekord er syv minutter fra kunden bestiller en vare hos vores Vesterbro Afdeling, til vi leverer den i den lejlighed, hvor man står og skal bruge den, fortæller Morten Christoffersen.


Elcyklen overhaler håndværkerbilen


Andreas Bülow Ratzke driver Vesterbros VVS. Siden han i 2022 valgte at blive selvstændig, har han udelukkende benyttet sin ladcykel, når han skal ud på job.


-Jeg kan nå flere kunder om dagen, fordi det som håndværker er svært at parkere i hele København. Og så kan jeg lide at cykle, siger den 28-årige VVS`er, der på en normal arbejdsdag kan nå vidt omkring fra Nordvest over Valby og til Ørestad. På sin vej møder mange positive reaktioner - nogle gange læsset med både toiletter og håndvaske. Helt op til 250 kg kan han have på ladet.


-Mine kunder lægger mærke til det og synes, det er superfedt, så det er god reklame.


Som kunde hos Brødrene Dahl er han desuden begejstret for at kunne vælge en levering med cykel.

-Hvis jeg lige står og mangler to rosetter til nogle rør, så er det rigtig smart at bestille en kviklevering, så jeg kan arbejde videre imens.


I Københavns Kommune er en række dieselbiler af ældre dato allerede forment adgang uden et særligt partikelfilter, og kravene strammes yderligere de kommende år. Morten Christoffersen mener derfor, at Brødrene Dahl blot er lidt på forkant med en udvikling, som alligevel er uundgåelig. Også han mærker samtidig, at kunderne er glade for klimavenlige leveringsform.


-Rigtige mange synes, det er en cool måde at få leveret sine varer på, og det vil helt sikkert blive mere efterspurgt, understreger han. 

Kontaktinformation

  • Brødrene Dahl
  • Park Allé 370, 2605, Brøndby
  • Tlf: 45 48 78 42 52
  • Web: https://www.bd.dk/
  • Email : kundeservice@bd.dk