220503_BD på DVV

Brødrene Dahl viser vejen til store besparelser på DVV i Roskilde

 

Landets største grossist på VVS, Vand & Kloak står klar til at demonstrere smart fjernaflæsning og IoT-teknologi på sin stand på Danske Vandværkers messe i Roskilde den 6. maj 2022. Brødrene Dahl har en helt anden og åben tilgang til fjernaflæsning end markedets øvrige aktører og tilbyder en hurtigere og mere fleksibel opstart.

 

Som den eneste udstiller demonstrerede Brødrene Dahl fjernaflæsning af målere tilsluttet et kar med vand med på sin stand, da DVV løb af stablen i Aars den 1. april. Den lille gimmick tiltrak sig stor opmærksomhed og var med til at fyre op for gæsternes interesse for virksomhedens teknologi til fjernaflæsning af vandmålere. Derfor gentages succesen, når DVV slår dørene op i Roskilde den 6. maj, hvor Brødrene Dahl igen er på pletten med både vand og IoT-teknologi.

 

Det er to år siden, Brødrene Dahl gik ind på markedet for intelligente måleløsninger. Siden har virksomheden investeret kraftigt i teknologiudvikling via opkøb af softwarevirksomheder, og antallet af medarbejdere i den digitale Smart Forsyning-division er fordoblet. 

 

Målsætningen har fra start været at tilbyde markedet et åbent system for fjernaflæsning med fuld gennemsigtighed i alle transaktioner. Det er den centrale softwareplatform og tilsluttede målere, Brødrene Dahl står klar til at demonstrere på sin stand i Roskilde.

 

- Går det som i Aars, får vi meget travlt. Der var en overvældende interesse for vores model for fjernaflæsning, som er markant anderledes end de øvrige systemer på markedet. Vores fokus har hele tiden været at udvikle fleksible løsninger, der ikke stavnsbinder vandforsyningsselskaberne, som man ellers ser det med langvarige kontrakter med måleproducenterne. Vi har valgt en helt anden tilgang. Vores løsninger er ikke hardware-drevne. De er centreret omkring en softwareplatform, som man kan koble alle typer enheder på, herunder også eksisterende forældede målere, forklarer chef for Brødrene Dahl Smart Forsyning, Steen Christoffersen.

 

Den åbne filosofi giver vandværkerne en lang række fordele. Blandt andet kan Brødrene Dahl levere en løsning inden for 16-18 uger, da den ikke er koblet til specifikke målere. Mange andre kan først levere i 2023 på grund af de forlængede leveringstider på deres målere. En anden fordel er, at man ud over ren forbrugsaflæsning også har alarmering ved rørbrud og vandspild, og nemt kan tilkoble ekstra moduler som fx sektionsmålere, borgerportal, målerskifte app og zoneopdeling.

 

- Der er ingen tvivl om, at den grønne dagsorden også sætter sit aftryk inden for vandforsyning. Der er en stærkt voksende bevidsthed om, at vi har brug for smarte løsninger, der gør det muligt at optimere vandforbruget. Der er et enormt potentiale i opsamling og analyse af målerdata, og der dukker hele tiden nye muligheder op for at gøre tingene smartere. Derfor giver det meget mere mening at investere i åbne software-løsninger, der tilbyder den fleksibilitet og frihed, der er nødvendig for at udnytte fremtidens muligheder, siger Steen Christoffersen.

 

Kontaktinformation

  • Brødrene Dahl
  • Park Allé 370, 2605, Brøndby
  • Tlf: 45 48 78 42 52
  • Web: https://www.bd.dk/
  • Email : kundeservice@bd.dk