210908_Sus Nielsen

Brødrene Dahl sætter fokus på mental sundhed

 

Siden forsommeren har omkring 30 ledere og arbejdsmiljørepræsentanter i Brødrene Dahl været på skolebænken og lært om mental sundhed og psykisk trivsel i en organisation. Virksomheden, der i forvejen ligger i arbejdsmiljøets superliga, sætter nu fokus på det psykiske arbejdsmiljø og forventer at uddanne 150 ledere i løbet af de næste tre år.

 

Brødrene Dahl har i mange år gjort en stor indsats for arbejdsmiljøet og satte sidste år en historisk sikkerhedsrekord med nul arbejdsulykker, der resulterede i fravær. Nu rykker virksomheden endnu et gear op og sætter fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Et nyt kursusforløb skal ruste ledere og arbejdsmiljørepræsentanter i at værne om den psykiske trivsel på arbejdspladsen og sætte ind, hvis kollegaer ser ud til at mistrives.

 

Brødrene Dahl er seks år i træk blevet kåret som Top Employer og får meget høje karakterer i de årlige interne medarbejdertilfredshedsmålinger. Alligevel mener virksomhedens arbejdsmiljøchef Sus Nielsen, at det giver god mening at sætte fokus på det psykiske arbejdsmiljø:

 

-Vi er en socialt ansvarlig virksomhed, og vi vil gerne sikre, at det mentale aspekt også håndteres professionelt og respektfuldt på vores arbejdsplads. Derfor udstyrer vi nu vores ledere og arbejdsmiljørepræsentanter med en værktøjskasse, der sætter dem i stand til at spotte kollegaer med mentale udfordringer. Vi vil gerne være med til at aftabuisere udfordringer med det mentale helbred. Det er noget, der kan ramme os alle, siger arbejdsmiljøchef i Brødrene Dahl, Sus Nielsen.

 

Kurset i psykisk arbejdsmiljø varer to dage. Foreløbig har omkring 30 ledere og arbejdsmiljørepræsentanter i Brødrene Dahl været på skolebænken, og forventningen er, at 150 vil være uddannede i løbet af de næste tre år.

 

En af dem, der har været på kurset er intern sælger Lasse Sivebæk Arnoldus.

 

 

Lasse Sivebæk Arnoldus

 

 

-Jeg er utrolig glad for at have fået en større indsigt i psyke og mental velvære. Det er et område, jeg føler mangler stort fokus både privat og på arbejdspladserne. Både for dem, der har det skidt, og omgivelserne er det et svært emne at tale om. Derfor er det vigtigt at få nogle redskaber til, hvordan man tackler det. Jeg synes, det er stærkt, at min arbejdsplads Brødrene Dahl går i front med det, siger Lasse Sivebæk Arnoldus.

 

Kontaktinformation

  • Brødrene Dahl
  • Park Allé 370, 2605, Brøndby
  • Tlf: 45 48 78 42 52
  • Web: https://www.bd.dk/
  • Email : kundeservice@bd.dk