210701_Henriette berring-Langberg

Brødrene Dahl giver en grøn håndsrækning til installatørerne

 

Fremover bliver det nemmere for installatørerne at finde produkter, der kan understøtte bæredygtigt byggeri. Brødrene Dahl kæmper for de officielle miljømærker i branchen og er i fuld gang med at gennemgå varegrupper så installatørerne nemt kan finde miljømærkede produkter og den tilhørende dokumentation for deres miljøpåvirkning på BD.dk

 

Det er en jungle for landets installatører at finde produkter, der lever op til miljøkravene i bæredygtigt byggeri. Hvis de vil med på de DGNB-certificerede eller Svanemærkede byggeprojekter, der er i hastig vækst i disse år, er der imidlertid ingen vej uden om dokumentionskrav og certificerede miljømærkninger. Men nu er der hjælp på vej.

 

Brødrene Dahl er gået ind i kampen for installatørerne og er i fuld gang med at indsamle information på sine produkter i forhold til de officielle miljømærker. Foreløbig har vi over 2.000 varenumre med miljødokumentation på BD.dk. For installatørerne betyder det, at de med få klik kan finde miljømærkede produkter og dokumentationen for deres miljøpåvirkning på bd.dk.

 

-Den grønne omstilling i byggeriet er en kæmpe udfordring for installatørerne. Regelsættene og dokumentationskravene i forhold til bæredygtigt byggeri er dybt komplicerede, og jeg forstår godt, hvis installatørerne har svært ved at finde ud af, hvilke produkter der understøtter bygningscertificeringerne. Det er den opgave, vi gerne vil hjælpe dem med at løse på en nem og hurtig måde, siger bæredygtighedsansvarlig i Brødrene Dahl Henriette Berring-Langberg.

 

-Det er vigtigt for mig at understrege, at vi kun bruger de officielle miljømærkninger, som er dem installatørerne møder på byggeprojekterne. Vi bruger disse, da de kan anvendes som dokumentation i certificerede bæredygtige byggeprojekter, siger Henriette Berring-Langberg.

 

Udfordringen ved de uofficielle miljømærker kan være, at de ikke giver et retvisende billede af hele produktets miljøbelastning. De kan for eksempel tage afsæt i vand- og elforbrug, men det er kun en del af klimabelastningen. Det mindst vandforbrugende toilet kan sagtens være den største klimasynder, når hele produktets livscyklus indregnes, fra materialevalg og produktion til transport og bortskaffelse. De officielle miljømærker tager højde for hele livscyklussen og er pointgivende i forhold til, hvad der indgår i det enkelte produkt.

 

Ud over at hjælpe installatørerne er Brødrene Dahls grønne håndsrækning også med til at skubbe til producenterne.

 

-Vi stiller hele kategoriseringsfundamentet til rådighed på bd.dk, så producenterne blot skal levere informationen og dokumentationen for deres produkter til os. Producenterne får adgang til en platform, hvor de kan kommunikere information om bæredygtighed til installatørerne på en ensartet og struktureret måde, der gør det enkelt for installatørerne at orientere sig. På den måde er vi med til at skubbe til den positive udvikling, siger Henriette Berring-Langberg.

 

Kontaktinformation

  • Brødrene Dahl
  • Park Allé 370, 2605, Brøndby
  • Tlf: 45 48 78 42 52
  • Web: https://www.bd.dk/
  • Email : kundeservice@bd.dk