Vandhane

Banebrydende totalløsning præsenteres på vandværks-messe

 

Brødrene Dahl/Saint Gobain Distribution Denmark (SGDD) vil på Danske Vandværkers messe 27. januar i Roskilde levere et stærkt bud på fremtidens vandforsyning.

 

Smarte digitale løsninger er vejen frem mod et bedre, billigere og frem for alt mindre ressourcekrævende vandforbrug. Brødrene Dahl har gennem moderselskabet SGDD netop skabt en softwareplatform til fjernaflæsning; noget som tegner spændende perspektiver for en effektiv og langt mere klimavenlig udnyttelse af vores sparsomme vand. Kort fortalt handler det om at give vandværker nem adgang til data om forbrug og vandstand samt bakterieniveauer i fremtiden.

 

-Vi har en stand på vandværksmessen, hvor vi står klar til at fortælle om det seneste inden for fjernaflæsning og demonstrere vores målere for alle, der har lyst til at vide mere om vores løsning, fortæller Steen Christoffersen, Head of IoT, SGDD. 

 

Brødrene Dahl og SGDD har udviklet en totalløsning, der er unik på den måde, at den desuden ikke binder vandværkerne til en bestemt producent eller et bestemt netværk.

 

-Det giver en kæmpe frihed for det enkelte vandværk, når man står og skal skifte gammelt måleudstyr ud, forklarer Steen Christoffersen.

 

Besparelser på vandregningen

 

Samtidig er han overbevist om, at den enkelte forbruger hurtigt vil mærke fordelene ved den fulde gennemsigtighed, som følger med den digitale løsning.

 

-Når målerne automatisk overvåger, fjernaflæser og rapporterer på forbruget, så mindsker det risikoen for dyre vandregninger, forårsaget af et toilet, der løber, et brud på et vandrør, eller hvad der ellers kan være årsag til unødvendigt vandspild.

 

Desuden arbejder tiden for større gennemsigtighed, da energikrisen og større klimafokus generelt har gjort borgerne langt mere bevidste om deres forbrug.

 

Foreløbig findes den digitale platform fra Brødrene Dahl/SGDD hos mere end tyve danske vandforsyninger – bl.a. Vandcenter Syd i Odense med 50.000 målere. Senest har vandværkerne i Sindal i Vendsyssel og Ulvshale på Møn indgået aftaler om at optimere driften med intelligent data.

 

 

 

 

Kontaktinformation

  • Brødrene Dahl
  • Park Allé 370, 2605, Brøndby
  • Tlf: 45 48 78 42 52
  • Web: https://www.bd.dk/
  • Email: kundeservice@bd.dk