Horsens Vand  - ny

Samn Forsyning i Horsens vælger nyt og forbrugervenligt vandmålerkoncept

Ny digital vandmåler til alle kunder hos Samn Forsyning; den internationale gigant Saint-Gobain og deres afdeling IOT-Solutions leverer via deres selskab Brødrene Dahl et ganske unikt system til digital vandaflæsning og måling.

 

Borgerne i Horsens under byens forsyningsselskab Samn kan nu se frem til at få markedets formentlig mest innovative og digitale vandaflæsning. Det sker efter, at selskabet med fokus på øget energiovervågning har valgt en helt særlig løsning fra Saint-Gobain.

17.500 målere skiftes over de kommende år. Analoge eller halvautomatiske målerenheder bliver fuldt digitale, så man på daglig basis kan følge sit konkrete vandforbrug.

 

”Vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål, herunder nummer 6 – bæredygtig forvaltning af vand. Digitale fjernaflæste målere sikrer et detaljeret datagrundlag og brugbar viden ved aflæsning, ved lækagesøgning og renoveringsplaner. Samtidig opnås energioptimering ved reducering af vandforbruget og vandspild for både kunder og Samn Forsyning. Og det er helt i vores ånd”, siger administrerende direktør, Alex Pedersen, om den vigtige strategiske beslutning.

 

Og med løsningen fra Saint-Gobain IOT Solutions har vi endda fremtidssikret, så vi via løsningen og portalen i samarbejde med andre lokale forsyningsselskaber også kan tilbyde aflæsning i realtid, siger Alex Pedersen, der glæder sig.

 

”Vi har arbejdet meget med innovation og brugervenlighed i udbudsmaterialet – og her udmærkede Brødrene Dahl og Saint-Gobain IOT-Solutions sig virkelig. Vi sparer ressourcer med den digitale løsning, vi har valgt. Vores kunder og brugere kan altid være på omgangshøjde med deres reelle forbrug, og løsningen er intelligent så eksempelvis læk på ledningen eller en dryppende vandhane vil monitoreres som en uregelmæssighed, som vi så kan sende vore kunder en information omkring. Derved nedbringes det samlede vandforbrug betydeligt, forklarer kundechef Anne Ellegaard, Samn Forsyning.

 

Med investeringen slipper alle Samn Forsynings vandkunder for at skulle aflæse deres egne målere. Det klarer teknikken automatisk i fremtiden per fjernstyring.

 

Systemet kan siden udbygges med andre funktionaliteter, fordi det ikke er baseret på en måler, som andre udbydere gør det, men på en software, som indsamler data fra alle typer moderne målere af forskellige mærker. Herved bevarer vandselskabet deres handlefrihed og fleksibilitet.

 

”Aftalen i Horsens er et yderligere gennembrud for os, fordi vi her har mødt en innovativ markedsaktør, der ser forbrugeren i centrum og fremtidssikrer deres løsning ved ikke at binde sig til et bestemt målermærke i en lang årrække, men teoretisk kan skifte undervejs og samtidig øger forbrugeroplevelsen. Et bedre overblik og smartere processer understøtter den grønne agenda, som både vi og Samn Forsyning er meget optagede af. Det er vi meget fornøjede over”, siger Steen Christoffersen. Han er chef for Saint-Gobain IOT Solutions, der er udviklingsselskabet bag den nye, banebrydende teknologi, som i Danmark distribueres igennem søsterselskabet Brødrene Dahl.

En række vandforsyningsselskaber som Vandcenter Syd i Odense, Ulfshale Vandværk på Sjælland og Sindal Vandværk i Nordjylland har i den senere tid besluttet sig for og fået implementeret den nye teknologi fra Saint-Gobain IOT Solutions, der barsler med en del flere produkter til den såkaldte Smart City og Smart Building.

 

”Vi har med beslutningen til fordel for Saint-Gobain IOT Solutions blik for fremtidens muligheder i en app eller på anden vis understøtte den grønne omstilling og digitale rejse, som vi som forsyningsselskab også er på”, siger Alex Pedersen, der via sit stærke team vil holde kunder og virksomheder i Horsens behørigt orienteret om udskiftningen af deres vandmålere.

Kontaktinformation

  • Brødrene Dahl
  • Park Allé 370, 2605, Brøndby
  • Tlf: 45 48 78 42 52
  • Web: https://www.bd.dk/
  • Email : kundeservice@bd.dk