<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
saint-gobain - edit

Saint-Gobain Distribution Denmark med nyt stærkt regnskab

 

Trods et ekstraordinært år med krig i Ukraine og høj inflation kan en af Danmarks førende leverandører til byggeriet slutte 2022 med et flot regnskab.

 

Saint-Gobain Distribution Denmark har netop præsenteret sit regnskab for 2022 med et historisk stærkt resultat på både top- og bundlinjen. Når resultatet korrigeres for salget af trævarevirksomheden Protræ, blev overskuddet 241 millioner kr. før skat. Omsætningen voksede også markant. Tallet på 4,43 milliarder kr. fortæller om en vækst tæt på 600 millioner kr. svarende til en stigning på næsten 15,5 pct.

 

Koncernen med landets største VVS-grossist Brødrene Dahl i spidsen forbedrer i kraft af årets resultat sin bundlinje med 80 millioner kr. Det svarer til en fremgang på næsten 50 pct. sammenlignet med året før.

 

-Vi leverer et rigtig flot resultat, der også er bedre end forventet, da 2022 var et år præget af en række usædvanlige forhold med usikkerhed som følge af krigen i Ukraine, høj inflation og Covid-19, siger Charlotte Skjold Pedersen, CFO i Saint-Gobain Distribution Denmark.

 

Grøn omstilling giver travlhed

 

Hun hæfter sig ved, at den grønne omstilling har skabt en stigende efterspørgsel på en række klimavenlige produkter og løsninger, som Saint-Gobain Distribution Denmark er leveringsdygtig i – eksempelvis varmepumper og solceller.

 

-Det er en velkendt sag, at danskerne er godt i gang med at skifte deres gas- og oliefyr ud med varmekilder, der trækker i en grønnere retning. Med opkøbet af el-grossisten Jens A. i 2022 er vi for alvor blevet en stærk spiller på det marked, fortsætter Charlotte Skjold Pedersen.

 

I 2023 forventer hun, at væksten i Saint-Gobain Distribution Denmark vil fortsætte – dog på et lidt lavere niveau.

 

-Vi ser fortsat ind i en vis usikkerhed med krig, høj inflation og udfordrede forsyningskæder, men samtidig er aktiviteten i samfundet stadig høj, og det nyder vi selvfølgelig godt af. Men konkurrencen i byggebranchen er stor. Derfor udvider vi bl.a. vores tilbud om døgnåbent – det vi kalder 24/7 - og strømliner vores butikker, ligesom vi er på vej med en helt ny hjemmeside, påpeger Charlotte Skjold Pedersen.

 

Saint-Gobain Distribution Denmark er stærkt forankret lokalt med 53 butikker i Brødrene Dahl. Samtidig indgår man i en verdensomspændende koncern, der er repræsenteret i ikke færre end 75 lande og tæller ca. 168.000 ansatte.

 

Kontaktinformation

  • Brødrene Dahl
  • Park Allé 370, 2605, Brøndby
  • Tlf: 45 48 78 42 52
  • Web: https://www.bd.dk/
  • Email : kundeservice@bd.dk