Bæredygtige fordele ved relining af faldstammer

Med metoder, der tilgodeser både bæredygtighed og økonomi, udfører Proline renoveringer af både faldstammer og ventilationsskakte i etageejendomme – og dette tilmed med minimale beboergener.

 

Fra Sverige til Danmark

Proline blev etableret i Sverige i 1995 af Sten Edström, som opdagede de mange fordele ved at anvende plastmateriale til isolering og renovering. Proline har siden da udvidet koncernen, og i dag eksisterer der således også en afdeling i Danmark, nærmere bestemt Greve, hvor 34 engagerede Proline-folk dagligt arbejder med faldstamme- og ventilationsrenovering landet over. Proline uddanner selv deres folk i virksomhedens særlige teknikker og udstyr, så kunder af virksomheden altid er garanteret, at alle virksomhedens ansatte er specialister på området.


 

Læs også: Interview med adm. direktør i Proline Henrik Sørensen: Innovativ renovering

 

Bæredygtighed i højsædet                                          

Udskiftning af faldstammer er ofte en dyr investering og forbundet med et væld af byggeaffald foruden en masse tid.  Proline har dog udviklet en smart og funktionel arbejdsmetode, som sparer både tid og penge. I stedet for at udskifte faldstammerne i en bygning fokuserer Proline på at renovere de nuværende rørinstallationer i ejendommene. Dette kaldes relining og betyder, at man støber nye rør af polyesterplastic inde i de allerede eksisterende rør og på den måde gør disse robuste på ny, hvorfor metoden ligeledes involverer bæredygtige fordele:

 

- Ved at genbruge de eksisterende materialer undgår vi byggeaffald, men væsentligt er også, at vi sparer tid, udtaler Heine Buhl fra Proline og tilføjer, at de renoverede rør kan opnå en levetid på minimum 50 år som er testet på flere forskellige certificeringsanstalter, herunder den igangværende test på Teknologisk Institut.

 

Læs også: Interview med Lasse Hansen fra Ramböll om Proline: Fuld tilfredshed med relining-metoden

 

Minimering af beboergener                 

Når  Proline rykker ud, tager en renovering af en faldstamme typisk 10 timer, så ejendommenes beboere slipper for at blive genhuset.

 

- Når folk kommer hjem fra arbejde, er det, som om vi aldrig har været der. Vi sørger også for at afdække lejligheden, så beboerne ikke oplever noget svineri i forbindelse med installationen, udtaler Heine Buhl og bemærker endvidere, at det er vigtigt for Proline, at beboerne i ejendommene oplever så få gener som muligt.


 

Renovering af ventilationsskakte        

Det er ikke blot faldstammer, som  Proline kan være behjælpelig med at renovere. De renoverer også defekte og dårlige ventilationskanaler og –skakte, hvor beboer i ejendomme eksempelvis oplever lugtgener og lignende. Også her er teknikken at forbedre allerede eksisterende materialer, hvilket betyder, at Proline tætner ventilationsrørene inde fra i stedet for at udskifte disse:

 

- Også i dette tilfælde vælger vi materialer og løsninger, der sikrer en hurtig og effektiv proces – og som mindsker beboergenerne så meget som muligt, fortæller Heine Buhl.

 

”Besøg os på Ejendomsmessen”

Vi står klar på stand H-B17, hvor vi besvarer spørgsmål og fremviser vores vareprøver inden for relining og strømpeforing af faldstammer og vandlåse samt ventilation. I forbindelse med messen tilbyder vi en uforpligtende gennemgang af ejendommens synlige faldstammer, samt kamerainspektion af et par faldstammer gennem køkkentilslutningen for at vurdere faldstammernes tilstand, siger Heine Buhl.

 

Kontakt Proline               

Proline har mange års erfaring med både relining af faldstammer og renovering af ventilationsinstallationer, og de hjælper gerne til, hvis man ønsker en opgave udført.

 

 

 

Kontaktinformation

  • Proline Danmark ApS
  • Lunikvej 24, 2670 Greve, Høgevej 4, 7000 Fredericia
  • Tlf: 63 61 85 45
  • Web: https://proline-group.com/da
  • Email : info@proline-group.dk