<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Nyt computerspil skal forebygge smittespredning på byggepladser
Nyt computerspil skal forebygge smittespredning på byggepladser

Nyt computerspil skal forebygge smittespredning på byggepladser


For håndværkerne på landets byggepladser er der nu hjælp at hente til at undgå smittespredning under Corona-epidemien. En ny app giver råd og vejledning til hensynsfuld adfærd i de konkrete arbejdssituationer på en byggeplads. Rambøll står bag appen, ForeBYG Smitte.

På en række byggepladser landet over holdes samfundshjulene i gang, mens det meste af Danmark i øvrigt er lukket ned. Håndværkerne på byggepladserne skal imidlertid i lighed med alle andre have ekstra fokus på god hygiejne, holde afstand og i det hele taget udvise hensyn – både for at beskytte sig selv og hinanden mod smitte.

 

- På en byggeplads er der nogle særlige arbejdsbetingelser, -processer og ikke mindst vaner. Det er særligt i hverdagshandlinger og de indgroede vaner, at vi har behov for at blive mindet om at ændre vores adfærd, som den nuværende Corona-situation i den grad kalder på. Derfor har vi udviklet en app, der simulerer en række hverdagssituationer på en byggeplads, hvor der er en smitterisiko, som håndværkerne på pladsen skal være opmærksomme på og handle ansvarligt i forhold til, siger Henrik Leksø, afdelingsleder for Bygherrerådgivning i Rambøll.

 

 

 

For at få appen, ForeBYG Smitte, ud og skabe værdi så hurtigt som muligt kan den allerede nu downloades via nedenstående link til iPhone. Links findes på rambølls hjemmeside. Inden for kort tid kan den downloades gratis i App Store og Google Play i tre sprogversioner – dansk, engelsk, polsk.

 

ForeBYG Smitte på iPhone

ForeBYG Smitte på Android

 

- Helt konkret føres håndværkeren igennem nogle scenarier på den virtuelle byggeplads, hvor der skal tages stilling til hensynsfuld og sikker adfærd, så man ikke udsætter sig selv eller andre for smitte. Det digitale læringsformat på telefonen gør det nemt for alle på pladsen at gennemføre øvelserne, som forhåbentligt vil bidrage til at fokus på smitterisiko og god hygiejne fastholdes – også efter Coronaepidemien, siger Henrik Leksø.

 

Anvisningerne i appen er i overensstemmelse med vejledningen fra Dansk Byggeri.

Udover appen, ForeBYG Smitte, udvikler Rambøll 3D træningssimulatorspil om arbejdsmiljøsikkerhed og bæredygtig adfærd på byggepladsen, skræddersyet den enkelte byggeplads. Her hjælper det interaktive og genkendelige i spillet deltagerne med at engagere sig i arbejdsmiljøet på en helt ny måde, fordi det relaterer sig til virkeligheden.