<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Annonce

Eftex laver gamle bildæk til bæredygtige gulvløsninger

 • Materialer og Løsninger
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • 2020-03-17


  De bæredygtige trinlydsdæmpende måtter, Sonus, er udviklet af danske Eftex ApSHer bliver gamle europæiske bildæk genanvendt som lyddæmpningsmateriale i gulve og etageadskillelsesløsninger. Direktør Flemming Andersen, kalder produktet for en gevinst for både kunder og klima.  

  Engang blev gummiet anvendt i dæk, som blev slidt tynde på de europæiske veje. De kasserede dæk er nu blevet pulveriseret, og gummigranulatet får nyt liv som trinlydsmembran i det nye danske produkt Sonus.  


  Sonus er udviklet af Eftex ApS i Herning, der gennem tyve år har specialiseret sig i at lave løsninger til gulve og etageadskillelse i beboelsesejendomme, private huse og erhvervsbygninger, og direktør Flemming Andersen glæder sig til at præsentere det nye bæredygtige produkt for kunderne. 


  - Vi har store forventninger til Sonus, der både lever op til de høje krav, vi stiller til trinlydsmembran, samtidig med det er produceret af et genanvendt materiale, og dermed er Sonus en klimavenlig løsning. Det er ren win-win, siger Flemming Andersen. 

    

  Sonus leveres som tynde ruller, der monteres mellem bjælkelaget og Lewis Svalehaleplader for at reducere lyden trin og luftlyd. Løsningen er godkendt til anvendelse i vådrum og har fået den særlige TGA-Godkendelse (Teknisk Godkendelse til Anvendelse), hvilket betyder, at løsningen, udover at være godkendt til vådrum, også er godkendt til hæmning af brand og lyd i én samlet løsning.  


  Lydreduktion højner livskvaliteten
    

  Dæmpning af lyd er et vigtigt parameter, når man bygger nyt eller renoverer eksisterende bygninger.  


  - Alle, der har boet i en støjbelastet bolig, ved, hvor drænende det er, hvis man hele tiden kan høre overboen. Lydreducering handler i høj grad om at højne livskvaliteten for de mennesker, der bor eller færdes i bygningen, understreger Flemming Andersen. 

    

  Derfor er Eftex ApS ikke i gået på kompromis med lydreduktionen i bestræbelserne på at lave et miljørigtigt alternativ til de traditionelle lyddæmpende materialer, som typisk er lavet af plastmaterialet polyurethane. 


  - Vi har hele tiden øje på forbrugeren og har samarbejdet med de bedste eksperter for at udvikle det bedst tænkelige produkt, siger Flemming Andersen. 

  Sonus’ lyddæmpende effekt er testet af lydeksperter på DTU samt på akkrediterede prøvecentre i Tyskland og Holland. 

   

   
   
  Klimavenlig løsning
   

  Eftex ApS har altid været bevidst om at reducere materialeforbruget, og det har også spillet ind i udvælgelsen af det nye Sonus-produkt. Udover at opfylde de gældende krav i henhold til gældende normer er Sonus også bæredygtigt og økonomisk attraktivt.  


  - Endelig passer Sonus ind i de eksisterede produktløsninger, som Eftex ApS markedsfører i dag. Sonus vil på sigt erstatte vores nuværende lyddæmpende produkt, da Sonus-produkterne i højere grad opfylder fremtidens krav til bæredygtigt byggeri, siger Flemming Andersen. 


  Han tror, at kunderne i højere grad vil efterspørge mere klimavenlige løsninger.  


  - Mit bud er, at vi snart vil sælge mere af Sonus end af det traditionelle lyddæmpende materiale, siger direktøren fra Eftex ApS.  

   

  Sonus W-15 er en trinlydsdæmpende rulle som anvendes direkte oven på et træ/stål bjælkelag inden montage af Lewis Svalehaleplade 


  Sonus S-5 er en trinlydsdæmpende rulle som anvendes direkte oven på C-stålprofiler inden montage af Lewis Svalehaleplader.  


  Begge løsninger har opnået den særlige TGA-Godkendelse (Teknisk Godkendelse til Anvendelse) til brug i vådrum TGA-godkendelsen kombinerer materialer og anvendelse og er garanti for, at kombinationen er i overensstemmelse med den danske byggelovgivning, både i forhold til brand, lyd og statik.  

  Fakta om Sonus:  

  Sonus er produceret af gummigranulatet fra gamle bildæk. Gummigranulatet er fri for alle slags metal, tekstilrester og andre fremmedmaterialer som træ, sten og hård plast.  


  Sonus Standard er en trinlydsdæmpende måtte med en tykkelse på 2 mm, som kan anvendes direkte oven på eksisterende gulv. På Sonus Standard kan monteres alt fra trægulve til gulvtæpper. Denne løsning giver en trinlydsforbedring på 15-25 dB (LW) afhængig af det valgte slutmateriale. 
   


  Sonus Ceramic er en trinlydsdæmpende måtte med en tykkelse på 3 mm, som kan anvendes direkte oven på det eksisterende gulv. Sonus Ceramic kan monteres i vådrum direkte på færdig beton, og alle former for keramiske fliser kan klæbes direkte på Sonus Ceramic. Denne løsning giver en trinlydsforbedring på 16 dB (Lw) og er en optimal løsning, hvis man ønsker trinlydsdæmpning i vådrum. 
   


  Sonus W-15 og Sonus S-5: 

  Sonus W-15 er en trinlydsdæmpende rulle som anvendes direkte oven på et træ/stål bjælkelag inden montage af Lewis Svalehaleplade 


  Sonus S-5 er en trinlydsdæmpende rulle som anvendes direkte oven på C-stålprofiler inden montage af 
  Lewis Svalehaleplader 


  Begge løsninger har opnået den særlige 
  TGA-Godkendelse (Teknisk Godkendelse til Anvendelse) til brug i vådrum TGA-godkendelsen kombinerer materialer og anvendelse og er garanti for, at kombinationen er i overensstemmelse med den danske byggelovgivning, både i forhold til brand, lyd og statik.  

  Anbefalede artikler