<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Et smugkig på de nominerede til Byggeriets Klimapriser
Et smugkig på de nominerede til Byggeriets Klimapriser

Et smugkig på de nominerede til Byggeriets Klimapriser


Den 11. marts skulle Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpris være uddelt i forbindelse med BYGGERI’20 i MESSE C, Fredericia. Her ville man have fået et indblik i den innovation, der præger arbejdet henimod en mere bæredygtig byggebranche. Selvom messen og prisuddelingen er udskudt på grund af den seneste udvikling i forhold til corona-virussen, bør man stadig se nærmere på de mange spændende tiltag og firmaer, der er nomineret.

Køreplader produceret af 98 pct. havplast, kliktag med integrerede solceller, støjdæmpende klinger til skæring af beton samt 18 andre byggematerialer, løsninger og strategier er i år nomineret af Nomineringskomitéen til Byggeriets Klima-, Energi- og Miljø- og den nyindstiftede Arbejdsmiljøpris.

 

Priserne skulle være uddelt onsdag den 11. marts kl. 11.30 på BYGGERI’20 i MESSE C, Fredericia. Selvom begge events er udskudt indtil smittefaren fra corona-virussen er drevet over, er der stor begejstringen over de mange innovative tiltag og produkter, som kæmper om de eftertragtede priser.

 

- Feltet af nominerede er stærkere end nogensinde. Det vidner om, at bæredygtigt byggeri og innovative byggematerialer bliver et stadig vigtigere forretningsområde for byggebranchen. Danske virksomheder satser virkelig på miljø- og klimainnovation og har aldrig været bedre til at tænke klima, energi, miljø og arbejdsmiljø ind i deres nye produkter og løsninger. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at høre meget mere til de nominerede de kommende år, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre, som arrangerer BYGGERI’20.

 

- Byggeriets Klimapriser fejrer i år 10 års jubilæum, og vores ambition har siden 2010 været at løfte den grønne omstilling i dansk byggeri. BYGGERI-messen skal være stedet, hvor hele branchen bliver præsenteret for de nyeste bæredygtige produkter og løsninger til kommende byggeopgaver, og Klimapriserne er en hyldest til de virksomheder, der går forrest inden for grøn innovation – til inspiration og gavn for hele byggebranchen, forklarer Palle Thomsen.

 

I alt 19 virksomheder med 21 forskellige strategier, løsninger og produkter er blevet indstillet af Nomineringskomitéen, som består af 16 repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter.

 

 

Ny pris skal fremme arbejdsmiljø

Som et nyt initiativ har BYGGERI-messen i år indstiftet en helt ny pris - Byggeriets Arbejdsmiljøpris. Prisen gives til en virksomhed, som gennem innovativ produktudvikling bidrager til et dokumenteret bedre arbejdsmiljø på byggepladsen.

 

- Der er behov for, at vi i byggebranchen sætter endnu mere fokus på det fysiske arbejdsmiljø og begynder at fremme udviklingen af effektive produkter, der kan gøre det bedre og mere sikkert at gå på arbejde ude på byggepladserne. For et godt arbejdsmiljø gavner ikke kun medarbejdernes sikkerhed og sundhed – det betaler sig også på bundlinjen. Derfor har vi i år indstiftet Byggeriets Arbejdsmiljøpris, som både skal hylde den innovative produktudvikling i markedet og inspirere hele byggebranchen til at gøre en ekstra indsats i forhold til at udvikle nye produkter til forbedring af arbejdsmiljøet, siger Palle Thomsen.

 

Indstiftelsen af den nye Arbejdsmiljøpris har afstedkommet tre nye repræsentanter i Nomineringskomitéen: Building Green Council, FSC og BAT Kartellet.

 

Byggeriets Klimapriser er stiftet af Brancheforeningen Danske Byggecentre for at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber til gavn for klima og arbejdsmiljø - og for at sætte fokus på virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- eller miljøstrategi.

 

 

Byggeriets Klimapris

Fem virksomheder er nomineret for deres indsats på klimaområdet. Her finder man bl.a. markedets første batteridrevne 350mm kapsav, køreplader fremstillet af 98 pct. havplast samt en klimastrategi, der skal gøre 140 fabrikker verden over CO2-neutrale i 2020.

 

De nominerede er:

 

Byggeriets Energipris

Tre virksomheder er nomineret for deres indsats på energiområdet. Her finder man et kliktag med integrerede solceller, et modulært vægsystem, der opfylder de højeste standarder inden for varmeisolering og energieffektivitet, samt en yderdør, som lever op til Lavenergihus-krav med ekstra høj isolering.

 

De nominerede er:

 

Byggeriets Miljøpris

Otte virksomheder er nomineret for deres indsats på miljøområdet. Her finder man bl.a. trinlydsdæmpning fremstillet af 100 pct. genvunden gummi fra europæiske bildæk og naturligt kork granulat, et undertag produceret af 95 pct. sukkerrør, samt en fugemasse og lim til badeværelset, der ikke gør brug af svampedræbende midler og bidrager til et bedre indeklima.

 

De nominerede er:

 

Byggeriets Arbejdsmiljøpris

Fem virksomheder er nomineret for deres indsats på arbejdsmiljøområdet. Her finder man bl.a. støjdæmpende klinger til skæring af beton, sikring mod gennemstyrtning ved tagpladeskift og

verdens første akku-murrillefræser drevet af batterier og en kulløs motor.

 

De nominerede er:

 

Byggeriets Klimapriser - Nomineringskomité

Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser består af repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter. Komitéen udpeger vinderne af de fire priser.