<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Dansk Stillads Service - Dehns Palæ

Hurtig reaktionsevne sikrer effektiv restaurering

Tekst af Mikkel Dissing Sandahl

Dehns Palæ i Bredgade brændte d. 16. maj 2010, og Dansk Stillads Service påtog sig øjeblikkeligt opgaven med at etablere byggeplads og overdække den historiske bygning, således at den omfattende renovering kunne starte omgående.

Da Dehns Palæ i Bredgade sidste år brændte, var det nødvendigt at handle hurtigt for at undgå skader på bygningen og inventaret.

Bredgade blev derfor spærret af, så alle skader kunne registreres, og inventaret blev overført til et lager. Direktør i Dansk Stillads Service, Thomas Lønbirk, udtaler i den forbindelse:

- Vi var med fra starten med at lave stillads og få hejst overdækning op. Dette blev gjort på en weekend, og alle involverede arbejdede i døgndrift det første stykke tid for at forhindre skader.

I dag står bygningen fuldstændig bar - kun med etagebjælker, og der skal bygges et helt nyt hus op, hvilket i hvert fald varer to år.Kulturarvsstyrelsen skal ind over, og det bliver væsentligt dyrere, end hvis man bare rev bygningen ned og startede forfra.

Men det er den her type opgaver, hvor det er fantastisk at være med - hvor vi er stolte, når det hele klapper.
 
Den komplette byggepladsløsning
Dansk Stillads Service har over 40 års erfaring i branchen, og man er dermed stilladsbranchens mest erfarne virksomhed. Firmaet har gennem tiden udført mange forskelligartede opgaver, og påtager sig derfor alle former for stilladsopgaver, uanset størrelse eller kompleksitet.
 
Men det er på de unikke historiske bygninger, som Dehns Palæ, at man får vist sin egentlige force.

Thomas Lønbirk fortæller: - Vi har haft hovedentreprise på Dehns Palæ, dvs. vi har stået for alt fra overdækning og indhegning til udlægning af køreplader og velfærdsfaciliteter. Der er ikke så mange, der kan stå for hele byggepladsentreprisen på den her type opgaver, og vi gør det udelukkende med egne folk.
 
Kan I starte i morgen?
... sådan lød spørgsmålet, da Dansk Stillads Service fik tilbudt byggepladsentreprisen på Dehns Palæ.

- Vi lægger stor vægt på at være en servicevirksomhed, og her reagerede vi omtrent som et udrykningshold, hvor vi hurtigt var på pletten og klar til at gå i gang. Det skulle gå hurtigt, så Bredgade kunne blive åbnet igen, så derfor var vi 12 folk på opgaven. Den kapacitet og vores hurtige reaktionsevne var afgørende, samtidig med at vi har stor erfaring med specielle opgaver, fortæller Thomas Lønbirk.

"Vores største force er vores medarbejdere"
Dansk Stillads Service har været med på mange af de helt unikke opgaver i Danmark, heriblandt Roskilde Domkirke og Marmorkirken, hvilket kræver en særlig tilgang. Thomas Lønbirk fortæller:

- Historiske bygninger kræver præcision og påpasselighed - man skal passe på og have respekt for bygningen. Her er det vigtigt med dygtige og pålidelige medarbejdere, og det har vi i Dansk Stillads Service.

Faktisk har vi en stor gruppe, der har været her i rigtig mange år, og det er jo et privilegium at kunne beholde de samme medarbejdere.

Arbejdsmiljøcertificeret siden 2003
Dansk Stillads Service er arbejdsmiljøcertificeret af BVQI, hvilket man var de første i Danmark inden for branchen, der fik. Thomas Lønbirk fortæller i den forbindelse:

- Vi håbede oprindeligt, at arbejdsmiljø-kravene ville blive et fast parameter, men det er stadig sjældent i dag, at der bliver stillet krav på området. Men vi kan med ordningen bevise, at vi er forpligtet på at være seriøse. Systemet tvinger os til at reflektere hele tiden - hvad vi skal gøre anderledes, så vi hele tiden forbedrer hele organisationen.

Det har vi arbejdet med i mange år, og det har vores hold taget til sig, så meget af det i dag er blevet hverdag og sidder på rygraden. Derfor foretrækker vi også at tage lærlinge ind, så de gør det på vores måde – på den måde er vi sikre på, at kvaliteten af vores arbejde altid er 100 % i orden.