<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Canter Fuso: ”Det oser af kvalitet”
https://dl2phipa8wx75.cloudfront.net/mediaxpress/640x426/d513937cdd18d4051507dbe13569a8a9e91652c8/article/1560247260-cko-IMG_5140_192.jpg

Canter Fuso: ”Det oser af kvalitet”

  • 2019-06-11
    • Tekst af Alexander Tengbjerg

Den lette lastbil Canter 3C15 fra Fuso er en vogn, der formår at kombinere køreglæde, manøvredygtighed og funktionalitet. Bygge- & Anlægsavisens test giver et billede af en gennemført arbejdshest i høj kvalitet.

Kasper Weitemeyer, er direktør i i.Climb, der udfører alle slags opgaver indenfor træpleje. Han har i dag fået til opgave at teste en Canter 3C15 Fuso ude hos Mercedes Benz CPH i Greve. Kasper ligger ikke skjul på, at han glæder sig til at prøve vognen:

 

- Jeg må jo nok indrømme, at jeg selv har været ude og kigge på den før. Min egen lille vognflåde har nogle år på bagen, og jeg har da gået og leget med tanken om at investere i nogle nyere modeller, så det er jo fantastisk at få chancen for rigtigt at gå i dybden med en vogn som denne her, fortæller Kasper Weitemeyer.

 

Han kommer heller ikke uforberedt, da han har taget sin egen trailer med for bedre at kunne se, hvordan vognen ville fungere i hans egen hverdag.

 

- For mig er noget af det vigtigste, hvor stor en lastevne, vognen har, og hvor meget, man må trække på krogen, siger Kasper Weitemeyer.

 

 

Kan ikke mærke at traileren er på

Efter at have kørt i længere tid er dommen over køreegenskaberne klar:

 

- Det var en fornøjelse at køre i den. Måske er jeg farvet af selv at have en meget gammel vogn, men jeg følte virkelig, det var en fornøjelse at køre afsted i den her. Den må jo trække 3.500 kg, og det er jo et plus, og med automatgearet kunne jeg slet ikke mærke, at jeg kørte med min store trailer bag på. Man kunne måske ikke lave de store hjulspind, og accelerationen var heller ikke hidsig, men man kunne med det samme fornemme, at den var pålidelig, fortæller Kasper Weitemeyer.

 

- Samtidig er det en flot vogn og det betyder alligevel noget. Jeg har selv prøvet på en opgave i Nordsjælland, at kunden har bedt mig om at parkere min gamle vogn lidt væk fra ejendommen, da den kunne sende et forkert signal, griner Kasper Weitemeyer.

 

 

Pæn kabine

Af køreegenskaber ligger Kasper Weitemeyer også vægt på mobiliteten:

 

- Min gamle vogn er utroligt mobil, men til trods for at Fusoen har flere kræfter og er lidt større, så har den samme drejeradius. Igen er det en fordel, når man bevæger sig ned ad de snævre villaveje.

 

I forhold til indretningen af kabinen er Kasper Weitemeyer også godt tilfreds:

 

- Kabinen er pæn og nydelig. Kopholderen er godt placeret, og der var også plads til en dåsesodavand, hvilket jo er en nødvendighed i en ægte håndværkervogn. Alt i alt så virker det som alle materialer er af en god kvalitet, og at man har tænkt håndværkerens behov ind i de forskellige løsninger. Man har måske ikke fornemmelsen af overdreven luksus, som når man sætter sig ind i en Mercedes, men alt var alligevel tip top. Der var også godt med plads, så selv mine medarbejdere vil kunne finde sig til rette i den, selvom de jo ellers er nogle store fyre, der næsten nærmer sig de to meter. Samtidig var der også helt stille i kabinen under kørslen, der var ingen raslen eller motorstøj.

 

- Jeg kunne måske alligevel godt have tænkt mig lidt mere kabineplads – der er jo plads til to mand og nogle tasker, men det ville være rart, hvis man lige kunne have plads til en værktøjskasse eller to, siger Kasper Weitemeyer.

 

 

Kvalitetslad

Kasper går herefter i gang med at fortælle om hans oplevelser med ladet på vognen:

 

- Vi har et overdimensioneret lad i stål og aluminium, og det er jeg personligt rigtigt godt tilfreds med. Det oser af kvalitet og kan tåle, at man behandler det lidt hårdt. Det er også et trevejs tiplad, hvilket jeg ikke selv går så meget op i, men jeg ved da, at flere af mine kollegaer ville værdsætte det.

 

- Igen, så kan man bare mærke, at man har med en arbejdshest at gøre. Skal man køre med et fuldt læs og en fyldt trailer, så er det her bare den rigtige vogn at gøre det i. Skal jeg sætte fingeren på noget, så synes jeg, at trailerkrogen sidder en anelse lavt på Fusoen, hvilket gør, at der kommer noget ekstra vægt på trailerens forhjul og dermed slider en anelse ekstra på dem.

 

- Men overordnet set så synes jeg, at det har været en utrolig fed bil at køre i. Den lever op til de krav, jeg stiller til en vogn i min hverdag, og det var en fornøjelse at køre i den, afslutter Kasper Weitemeyer.

 

 

Om i.Climb

i.Climb er specialister i træpleje og udfører professionel træpleje for både private, virksomheder og offentlige institutioner. De udfører både plantning, beskæring, fældning og sikkerhedsbeskæringer samt pleje af træer. Indehaver af i.Climb Kasper Weitemeyer er også certificeret European TreeWorker (ETW). Et ETW-certifikat er gældende i tre år ad gangen, og for at kunne blive re-certificeret kræver det derfor, at man holder sig, opdateret på området og er aktiv inden for faget.

Firmaet holder til i Greve og kører ud på hele Sjælland.

 

Om Canter Fuso 3C15

Motor: 4 cylindret 3l

Effekt: 150 hk - 370 Nm ved 1320 rpm

Gearkasse: DUONIC dobbelt koblings gearkasse

Kabine bredde (mm): 2000

Akselafstand (mm): 2500 - 2800

Vendediameter (kansten til kansten): 8,6 - 9,4

Vendediameter (væg til væg) 10 - 11

Sporvidde (for/bag): 1665/1500

Maks hastighed km/t) 139

Forbrug l/100km (By/ landevej / blandet kørsel): 10,5 / 8,8 / 9,4