1660560889-rr8-01_wedi_VejleFjord_1200x600px

Renovering af Hotel Vejlefjords perle

 

I 2015 og 2016 blev et større ombygningsprojekt af Hotel Vejlefjord færdiggjort. Det var den såkaldte bygning, Saugmans Palæ, der var omdrejningspunktet. Saugmans Palæ er den tidligere administrationsbygning, som nu er ombygget til 23 værelser. Derudover blev også en ny Thalasso spa-afdeling åbnet i den bygning, som tidligere husede den gamle svømmehal – nu byder Thalasso spa blandt andet på et stort saltvandsbassin, saltsauna og solterrasse.

 

 

wedi_VejleFjord_1200x600px

 

 

Historiske vingesus afspejles i ombygning af Saugmans Palæ

Bygningerne, som Hotel Vejlefjord består af, strækker sig historisk tilbage til det 19. århundrede, nærmere bestemt år 1892, hvor overlæge Christian Saugman tog fat på planerne om at etablere et sanatorium for brystsyge i Jylland. Siden da har hotellet gennemgået en række ombygninger, men dets fortid som sanatorium er stadig en essentiel del af Hotel Vejlefjords historie og udtryk.

 

Derfor har respekten for den historiske arv også spillet en væsentlig rolle under ombygningsprojektet i Saugmans Palæ og værelserne selv fortæller også om hotellets historie. De gamle bærende tømmerbjælker, der løber langs lofte og vægge, er således de samme fra da bygningen først stod færdigt som Vejlefjord Sanatorium i år 1900.

 

”Vi har gjort mest muligt for at bevare det gamle tømmer, der er i bygningerne. Både hovedbygningen og Saugmans Palæ er jo bygget samtidigt, og med kraftigt tømmer, der ikke findes nu om dage. Det betyder også, at man kan fornemme de oprindelige konstruktioner af loft og bjælker. Derfor er rummene også udformet forskelligt, i modsætning til moderne hoteller, hvilket giver bygningen lidt af sin charme”, fortæller Flemming Bay-Jørgensen fra Bay Arch, der var totalrådgiver på projektet.

 

wedi og Raunstrup Tømrer A/S i frugtbart samarbejde

Den eksisterende administrationsbygning blev indledningsvist strippet fuldstændigt og saneret indvendigt. Herefter startede renoveringen indvendigt, således bygningen kunne leve op til nutidige standarder med elevatorer, sprinkling, ventilation etc. Ombygningen foregik mens hotellet var i drift, hvilke selvsagt stiller særlige krav til alle involverede i projektet.

 

Til ombygningsprojektet har wedi bidraget med gulvsystemer til 15 badeværelser i de nye topmoderne værelser og suiter. Gulvsystemet, der er benyttet i badeværelserne, er Fundo Primo-elementer, hvor der i brusenichen er benyttet 90x90cm gulvelementer. Til gulvopbygningen i resten af badeværelserne er der benyttet 50mm almindelige wedi byggeplader, hvori der på pladsen er fræset spor til 16mm alupex vandbåren gulvvarme-slanger.

 

 

Primo_wedi_VejleFjord_1200x600px

 

"Det er altid en udsøgt fornøjelse at blive udvalgt til at bidrage til denne type projekter, som ombygningen af den gamle administrationsbygning på Hotel Vejlefjord var. Ved renovering og ombygning af gamle og ældre bygninger, er der altid – både før og under processen – udfordringer, som det er spændende at bidrage til løsningen af”.

 

Lasse Bo Ervolder, wedi Skandinavien.

 

 

03_wedi_VejleFjord_1200x600px

 

 

Hotel Vejlefjord som vi kender det i dag

Hotel Vejlefjord som de fleste af os kender det i dag, blev faktisk først etableret i midt/slut-00’erne. Her blev et større et større om- og tilbygningsprojekt iværksat. Målet var at udvide behandlingsrammerne fysisk og fagligt og at opnå synergi til øvrige kompetenceområder inden for uddannelse og udvikling. Samtidig var det et ønske at åbne for samarbejde med eksterne parter og derved skabe nye forebyggelses- og behandlingsmuligheder i såvel gamle som nye bygninger.

 

Efter projekteringsfasen blev spaden stukket i jorden i august 2006, og de næste to år var Vejlefjord Danmarks Smukkeste Byggeplads, hvor en ekstra besætning på ca. 100 bygningshåndværkere deltog i om- og tilbygningen. Kur & Spa blev indviet i juni 2008 og byggeriet i sin helhed blev afsluttet 1. september 2008 med ibrugtagningen af de store nye møde- og konferencefaciliteter. 

 

Kontaktinformation