<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
01_1200x600px_wedi_Grand_Joanne

Æstetisk fornøjelse på Hotel Grand Joanne

 

På det hyggelige Vesterbro i København ligger Hotel Grand Joanne. Den smukke nyrestaurerede 1800-tals bygning på seks etager, med 162 værelser og Roof-top-bar har store håndværks- og designmæssige kvaliteter, og der er lagt vægt på at fremelske den særlige afslappede og samtidig stilede Vesterbro-stemning overalt.

 

Restaureringen stod på fra foråret 2021 og frem til efteråret 2022. Som et led i at modernisere er der her skabt 162 smukke badeværelser, der honorer alle krav om brandsikring og lethed i konstruktionen; helt i overensstemmelse med, hvad der tjener en fin gammel ejendom bedst.

 

Brandrådgiverne fra North by Howden har hjulpet wedi med brandteknisk dokumentation til dette projekt

I forbindelse med istandsættelsen kom vådrumsleverandøren wedi® i spil; for eftersom hotellet har træbjælkelag på alle etager, var det en udfordring at skabe nye badeværelser, der kunne leve op til kravene om brandsikkerhed, og som ikke pålagde bygningen for tung vådrums-konstruktion.

Bygherre Borris Tangaa Nielsen, der ejer flere hoteller i Skandinavien, og entreprenør Mortensen & Nielsen ApS fik hjælp til brandrådgivningsdokumentation igennem wedi. Derfor kunne ingeniørerne og byggeriets brandrådgiver give en velunderbygget vurdering af restaureringens omfang. Tegningsmaterialet fra wedi var i orden, og alle konstruktionsprincipper dokumenterede, at der var styr på sikkerheden. Derfor fik wedi den omfattende og spændende opgave.

 

02_1200x600px_wedi_Grand_Joanne

 

05_1200x600px_wedi_Grand_Joanne

 

Korrekte fald og nænsomme renoveringsmetoder

Det har krævet ekstra omtanke at løse udfordringerne med centrale og decentrale afløb, hvilket er uhyre vigtige i et ældre byggeri. Heldigvis kan wedis produktpalet løse sådanne udfordringer.

 

De 162 badeværelser i tre forskellige størrelser har varierende designs. Der er primært anvendt linjeafløbs gulvsystemet Fundo Riolito overalt, og de resterende arealer i rummene har wedis specialudviklede ensidede faldplader. Grundet variation i afløbs- og konstruktionsmuligheder er der i nogle badeværelser benyttet wedis gulvsystem Fundo Primo med kuvertfald. Opbygningen er sket i henhold til wedis konstruktionsprincip og er lagt over det eksisterende bjælkelag.  

 

wedis gulvsystemer og faldplader er monteret med wedi 610 klæbe og tætningsmasse og Ardex har hjulpet med vandtætningsproblematikken over den monterede el-gulvvarme i wedis gulvsystemer leveret fra Devi.

 

04_1200x600px_wedi_Grand_Joanne

 

’En restaureringsopgave på dette niveau, hvor stort set alt har været taget ud af en ældre bygning for at blive bygget op på ny, har krævet detaljeret beskrivelse af alle konstruktionsprincipper – specielt i relation til vådrummene. Det kan wedi levere. Den fine gamle ejendom er istandsat for mere end købsprisen, og hotellet går nu fremtiden i møde med kvalitet og fremtidssikrede løsninger – udover at være en æstetisk fornøjelse er det har bæredygtighed på meget højt plan,’

siger Henrik Ohrt, salgschef og projektleder hos wedi, Danmark.

 

Kontaktinformation