Kronprinsesse Marys Bro – En ”mønsterbryder”

Der er stor begejstring og glæde over, at Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord er afleveret tre måneder før tid og er 300 millioner kroner billigere end forventet.

Broen, der er en 1,4 kilometer lang højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage, blev indviet lørdag den 28. september. Den nye bro forventes at aflaste Kronprins Frederiks Bro mærkbart, og at give tidsbesparelser til trafikanterne på op til en halv time i morgentrafikken.

 

Fokus på samarbejde giver resultater

 

På trods af, at offentlige byggeprojekter ofte er kendetegnet ved at være forsinket og meget ressourcekrævende, er dette ikke tilfældet med Kronprinsesse Marys Bro, som er en ”mønsterbryder”. Misforståelser og dårlig kommunikation er dyre følgesvende, når mange parter skal samarbejde om større infrastrukturprojekter. Men viljen til at fokusere og forbedre samarbejdet har været et midtpunkt, hvilket er årsagen til, at broen er blevet færdig før tid og under budget.  

 

”Men det er i høj grad et formidabelt samarbejde mellem alle parter, lige fra entreprenøren RBAI og rådgiverfirmaet Arup til myndighederne, som har resulteret i lavere udgifter”, vurderer projektchef Henrik Vincentsen, Vejdirektoratet.

 

Et solidt samarbejde mellem parterne har været med til at nedbringe omkostningerne, hvilket ligeledes kommer brugerne til gode, idet de sparede penge går til at finansiere broen. Dette betyder, at brugerbetalingen på længere sigt bliver formindsket.

 

Kronprinsesse Marys Bro er et fremragende eksempel på, at et godt samarbejde altid ender ud i et godt slutprojekt. Hos RIB er vi utrolig glade for at have været en del af projektet og ønsker alle projektets samarbejdspartnere et stort tillykke med et succesfuldt projekt.

 

 

Billedet er taget af: Pia Omdal