5D planlægning af højspændingsanlæg

Siemens Energy Management har besluttet at implementere RIB’s integrerede 5D løsning – iTWO - som primær platform, mens de udvikler deres banebrydende energiprojekt i Europa. Formålet med projektet ”Nemo Link” er at skabe et integreret energimarked i Europa. Det nye netværk skal ikke kun forbedre energiforsyningen i Storbritannien og Belgien, hvilket er de to parter, som partnerskabet består af, men skal ligeledes bidrage til integrationen af vedvarende energi.

 

Integreret software løsning

Inden for cost management har afdelingen Transmission Solutions sat deres lid til softwaresystemer fra RIB i mere end ti år. Til at starte med blev softwaren kun brugt til oprettelse af udbud og prissammenligninger. Efter nogle få år blev al beregning, inklusive oprettelse af tilbud, i monterings- og reparationsdisciplinerne udført med RIB’s software. Hertil udtaler Kai Herrmann, iTWO Program Manager hos Energy Management Transmission Solutions: ”Når man bygger et højspændingsanlæg i den skala som Nemo Link-projektet, repræsenterer antallet af deltagere, der tilføjer omkostninger i systemet og antallet af detaljer inden for de samlede beregninger, en betydelig udfordring”, og forsætter: ”Af denne grund begyndte vi at introducere iTWO i sektoren allerede i 2015 med målet om at få løsningen fuldt integreret. Systemet har bevist sit værd og er i mellemtiden blevet implementeret i Storbritannien og Indien såvel som i Tyskland”.

 

Alle arbejder i ét system

Da den nye iTWO 5D løsning skulle implementeres blev virksomheden og projektprocesserne analyseret og en to-dags workshop med RIB fandt sted hver 14. dag i de første par måneder. Efterhånden som tiden gik, blev de 400 ansatte, som nu alle arbejder med iTWO, introduceret til systemets funktionaliteter og har på samme tid lært metoden til optimeret beregning, der strækker sig over hele projektet. ”Tidligere gjorde vi dette arbejde med mange mindre tabeller. Problemet med det var, at alle detaljer til den samlede beregning blev overført manuelt, hvilket betød, at fejl let kunne glide ind,” forklarer Herrmann. ”Omkostningskontrol kan fjernes takket være den integrerede iTWO 5D løsning, og med iTWO, arbejder vi alle i ét system - fra systemingeniører til udbudsstyring,” fortsætter han. Fordelene er således åbenlyse: Selv detaljerede oplysninger kan nemt findes. Der er ikke længere behov for at bruge flere individuelle softwareværktøjer.

Om Siemens Management

Energy Management divisionen i Siemens AG, der har hovedkontor i den franske by Erlangen, er en af de førende globale udbydere af produkter, systemer og løsninger til transmission og distribution af elektricitet. Afdelingen understøtter udvikling og udvidelse af en effektiv energi infrastruktur til energileverandører og -industrier. Teamet består af en række eksperter, der fokuserer på planlægning, opførelse, vedligeholdelse og reparation af højspændingsfaciliteter og jævnstrømstransmissionsteknologier (HVDC-faciliteter) over hele kloden. Siemens Energy Management beskæftiger 52.000 ansatte verden over.