<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Den skulle vi have haft for 10 aar siden
”Den skulle vi have haft for 10 år siden”

Annonce

”Den skulle vi have haft for 10 år siden”

Besværlig håndtering og tunge løft er fortid for de murersjak, som får hjælp af den motoriserede stenvogn, Smartmover.

 

Tekst af Annika Lillelund

 

Den første Smartmover blev solgt i 2012, og siden er det gået godt for den danske virksomhed, som i 2011 startede udviklingen af den motoriserede stenvogn. Indehaver af Smartmover, Ole Kobæk, fortæller:

 

- Vi har udviklet stenvognen sammen med Byggeriets Arbejdsmiljøbus, Enemærke & Petersen, Alectia og Lolle og Nielsen. Grundtanken er, at man både skåner murerne for hård slidtage og sparer tid på en og samme tid.

 

Sparer tid og skåner kroppen

En normal stenvogn kan være svær at håndtere på byggepladsen.

 

Her skal der måske lægges køreplader ud, og ofte skal der 2-3 mand til at hjælpe en fuld vogn op ad ramper, og herfra fortsætter det hårde arbejde, når stenhovederne skal bringes rundt på stilladset. Smartmover hjælper hele vejen rundt.

 

I kraft af vippefunktionen med de særlige forgafler, skal man aldrig mere løfte på stenvognen manuelt. Forgaflen kan komme helt ind på første og anden række af leverandørpallen og løfte stenhovederne op på vognen helt uden manuel kraft.

 

Den motoriserede vogn behøver ingen køreplader og kommer også selv nemt op ad ramper. Batteriet er et lithium-ion batteri, som ved fuld opladning holder en hel dag.

 

Smartmover kører så stabilt, at den sågar kan køre jævnt og sikkert oppe på stilladset. Ole Kobæk forklarer:

 

- Det er sådan, at når først murerne har prøvet Smartmover, siger de alle, at den ville de gerne have haft for 10 år siden.

 

Det giver mening at have en elektrisk vogn af primært to årsager: Man slider ikke unødigt på murerne, og så sparer man meget tid ved, at én mand kan gøre det arbejde, som med en normal stenvogn hurtigt kan kræve 2-3 mand.

 

 

 

Smartpallet får stenene op i højden

Som tilbehør til den motoriserede stenvogn har Smartmover udviklet en særlig Smartpallet.

 

Dette stativ er endnu et hjælperedskab til murerne, så de får et minimum af dårlige løft for ryggen.

 

Stenhovedet læsses af på Smartpalleten og står derefter de anbefalede 28 cm over jorden, som er samme højde mørtlen normalt står i.

 

Dette betyder, at murerne ikke skal helt ned ved jorden for at løfte mursten, men kan få nogle bedre og mere ergonomiske løft af sten.

 

Hurtig udvikling af løsdele

Smartmover kan desuden fås med særligt udviklede værktøjer, såsom et aftageligt lad, som også gør vognen velegnet til anlægsarbejde eller værktøjer, som gør det nemt at håndtere lange stilladsdele. Om sidstnævnte fortæller Ole Kobæk:

 

- Med stilladsredskabet var det 3F i Århus, som spurgte, om vi kunne hjælpe med at udvikle denne til at håndtere stilladsdele med, og det udviklede vi på 14 dage.

 

Vi kan allerede nu se mange områder, hvor vi kan udvikle redskaber, som giver bedre arbejdsstillinger og samtidig sparer tid.

smartmover

SMART // MOVER

Kontaktinformation
SMART // MOVER
Hedelund 22
7870 Roslev Glyngøre
Tlf:+45 87 201 201
Web:
Email:   ok@smartmover.dk