435-1

Store forventninger til Manitous seks nye kompakte minilæssere

Manitous nye serie på seks små knækstyrede læssemaskiner forventes at lande på markedet sidst på året. Produktionen er flyttet fra USA til Tyskland og har sat udviklingen af nyt spændende grej til læsserne op i gear.

 

En ny serie på hele seks knækstyrede minilæssere lægger an til at forlade Manitou-fabrikken. Ikke fra USA som hidtil, for produktionen er rykket til Tyskland. Hos den danske Manitou-importør, Scantruck A/S, glæder produktchef Michael Bom Skytte sig til at få dem på menukortet:

 

435-2
Manitou MLA 4-50H ved præsentationen på et gods udenfor Hannover i Tyskland
435-3
50 heste går til sagen i rollen som landbrugs-minilæsser
 
 

 

- Det er en fin serie maskiner. Vi forventer, at to af dem kommer i versioner med kort læssearm og dermed yderligere kræfter til at løfte. Det er efterspurgt til entreprenør- og anlægsopgaver.

 

 

Med og uden kabine

Den nye serie består af tre varianter med 25 hk og tre med 50 hk i maskinrummet. På de tre mindste er partikelfilter derfor ikke nødvendigt. Maskinerne har hydrostatisk drift, bortset fra de mindste, som har en hydraulikmotor i hvert hjul. Hele serien fås med og uden kabine.

 

- Den nye MLA-serie vejer fra 1,5 til 2,775 tons. Det giver mulighed for at transportere alle modellerne på en standard-trailer til 3500 kg, siger Michael Bom Skytte.

 

 

435-4
Den største i det nye Manitou MLA-hierarki, MLA 5-50H, tager en tørn med effektiv flytning af jord.
435-6To fremadgående gear – skildpadde og hare – med tophastighed på 20 km/t. Og mulighed for forud-indstilling af op til 19 hastigheder med spring på blot én km/t. Praktisk hvis maskinen bruges til faste opgaver, hvor der kræves en bestemt hastighed hver gang.
 
 

 

 

 
 
 
Læs også: 40.000 tons kartofler håndteres af Manitou-teleskoplæsser

 

 

Endnu større udstyrsprogram

De beskedne mål gælder ikke alene vægten. Højden på læsserne ligger fra 2,14 til 2,29 meter, og den smalleste er blot 1,04 meter i bredden.

 

Desuden har Manitou også fuld gang i nyudvikling af redskaber til maskinerne. Hele 100 enheder er på listen til minilæsserne, og ambitionen er at øge med fem til ti styk om året.

 

Manitou har også store forventninger til serien, og der er noget at have optimismen i. I 2021 blev der solgt omkring 41.000 små knækstyrede hjullæssere. En stigning på hele 23 % i forhold til året forinden.

 

 

To års garanti

- Nordeuropa er det største enkeltmarked med levering af 17.000 maskiner i 2021. Den nye serie er deror udviklet i match af Stage V-emissionskravene, fortæller Frederic Crul fra Manitou.

 

Fabrikken forventer at levere de første MLA-maskiner til forhandlerne i Europa og Nordamerika i løbet af tredje kvartal i år. Det ser produktchef Michael Bom Skytte hos Scantruck A/S frem til:

 

- Manitou giver to års garanti eller 2000 timer på alle modellerne og markerer dermed, at fabrikken virkelig står bagved produktet.

 

435-5Flytning af de nye minilæssere klares nemt på en almindelig trailer til 3500 kg og et kørekort i almindelig størrelse. Det gælder for alle seks MLA-modeller, hvor den største vejer 2,6 tons.

 

Kontaktinformation