482_1_web

Stor udstyrspakke betaler sig for unge entreprenører

Christoffer Jensen og Jakob Lund Petersen holdt sig ikke tilbage da de købte Komatsu-hjulgraver til JA-CH Entreprenør ApS. Læs mere her. 

Christoffer Jensen og Jakob Lund Petersen holdt sig ikke tilbage da de købte Komatsu-hjulgraver til JA-CH Entreprenør ApS

Der kan hænges meget forskelligt på en gravemaskine, hvis maskinføreren eller ejeren er vild med bling. Der kan også hænges meget meningsfyldt udstyr på, som tjener sig selv ind efterfølgende. Makkerparret bag JA-CH Entreprenør i Regstrup syd for Holbæk afleverede en næsten alenlang udstyrsliste til salgskonsulent Kurt Møller og Hasse Juel hos Scantruck A/S, da de bestilte en ny Komatsu PW158-11 hjulgravemaskine. Og det hele gav mening, vurderer de to 26-årige entreprenører.

”Vi fik maskinen leveret med meget ekstra-grej, men det hele lever op til forventningerne. Maskinføreren var inde over. Det er jo ham, der skal køre i maskinen og derfor også skal have godt materiel at arbejde i. Og så var der naturligvis økonomiske vurderinger med. På sigt giver alt ekstraudstyret besparelser på den ene eller anden måde. Det rummer blandt også godt arbejdsmiljø til håndmanden udenfor maskinen”, forklarer Christoffer Jensen.

Sammen med sin kammerat fra landbrugsskolen. Jakob Lund Petersen, besluttede han for fem år siden at købe en minigraver, som de kunne lave lidt entreprenørarbejde med ved siden af deres job henholdsvis ved et entreprenørfirma og i landbruget. Da der skulle handles, blev minigraveren til en 14 tons gravemaskine, som trods alt kunne lidt mere.

 

 

Nem og hurtig

”Vi etablerede firmaet JA-CH Entreprenør, og det første års tid kørte vi efter arbejdstid og i weekender. Derefter gik vi på fuld tid i vores eget firma, og nu arbejder vi over det meste af Sjælland”, fortæller Christoffer Jensen.

”Komatsu PW158-11 hjulgraveren er helt ideel både til arbejde i byerne, hvor den er hurtig og nem at komme rundt med, og til at flytte ad landevejen. Sammen med maskinen, købte vi blandt meget andet også en Western WF10LDHSR entreprenørvogn med hydraulisk bagsmæk og hydraulisk åbning af siden. Den fik vi leveret i Komatsu-farve, så den og hjulgraveren udgør en enhed, og den er da også altid med, når Komatsu’en kører ud på job”, siger Christoffer Jensen.

Foruden entreprenørvognen, hev Scantrucks udstyrsfolk også masser af andet udstyr og tilbehør ned af reolerne. Hjulgraveren er udstyret med Topcon 3D maskinstyring og en Hiper VR Rover, som er til stor hjælp for den daglige udførelse af præcisionsarbejde.

Fra Engcons sortiment er hentet EC219 tiltrotator med gribeklo, som letter hverdagen for håndmanden. Endvidere EpS-sensor, SS10 styresystem og EC Oil i bunden, hvilket gør skift af udstyr en leg. Og der er ekstra funktioner integreret i MIG 2-joystick, blandt andet hjulstyring walkie-betjening med mere. Skovlpakken er fra KST, som også har leveret hydraulisk hurtigskifte til front på undervogn, for brug af dozerblad, kost, sluf med mere. Af ekstra grej har maskinen fået Pladdet-sortergrab, Engcon-kost, Engcon-vibrator og Engcon-gaffelflytter – alle fire dele med EC Oil.

 

 

Smøring og lys

JA-CH Entreprenør har sikret sig nemmere og mere effektiv vedligeholdelse med centralsmøring til både overdel og underdel af maskinen samt til vognen, og entreprenør-duo’en i Regstrup har også forsynet hjulgraveren med en kæmpe LED-lyspakke med 16 ekstra LED-lys, MittX lysbom på kontravægten og taget, samt otte styk ekstra blitz-markeringer. For god ordens skyld har Jakob Lund Petersen og Christoffer Jensen også fået monteret otte blitz på entreprenørvognen.

Med på udstyrslisten er tillige ekstra kamera på stikarm og bag på. Og der er kompressor med slangerulle, inverter med kabelrulle, oliefyr med telestyring og brede 710’er Nokian-hjul.

Mens firmaets nye 30 tons Komatsu PC290LC-11 i øjeblikket er sat på job med nedgravning af kabler på Vestsjælland, er hjulgraveren PW158-11 kørt til Helsingør, hvor den tager sig af et større projekt med etablering af fire stationer med nedgravede affaldscontainere, såkaldte molokker.

 

På øvrste billede ses fem mand og et udstyrsstykke af rang. Den nye Komatsu PW158-11 hos JA-CH Entreprenør ApS. Fra venstre er det Scantrucks Hasse Juel, Jakob Lund Petersen, maskinfører Mathias Moesgaard Jensen og Christoffer Jensen fra JA-CH Entreprenør ApS, og Kurt Møller fra Scantruck.

482_2_web
Mathias Moesgaard Jensen er klar til at indtage udstyrsstykket af en hjulgraver, mens indehaverne af JA-CH Entreprenør, Christoffer Jensen og Jakob Lund Petersen holder sig ved jorden.
 
482_3_web
Der røg godt med udstyr med i pakken sammen med den nye hjulgravemaskine. Blandt andet en del grej fra Engcon.
 
482_4_web
Det er nemt og hurtigt at komme rundt i bymiljøerne med Komatsu PW158-11, som har Western-entreprenørvognen med som faste følgesvend.
 
482_5_web
To entrereprenører og en maskinfører med en udstyrsforkælet Komatsu Komatsu PW158-11-hjulgraver. Fra venstre er det Christoffer Jensen, maskinfører Mathias Moesgaard Jensen og Jakob Lund Petersen.

Kontaktinformation