Soeren-V-Jensen_01_web

Større effektivitet og bedre sikkerhed med ny Manitou MRT3570 ES Vision+

Egenskaberne i den nye teleskoplæsser har på flere områder gjort en stor forskel for entreprenørvirksomheden Søren V. Jensen A/S.
Som den første virksomhed i Danmark fik Søren V. Jensen A/S i Lemvig tidligere på året leveret sin nye Manitou teleskoplæsser model MRT3570 ES Vision+. Den blev straks sendt på arbejde og netop nu er den uundværlig ved et staldbyggeri på et landbrug nær Vinderup mellem Skive og Holstebro.

- Inden den nye maskine ankom, var vores længste teleskoplæsser en Manitou med 32 meter løftehøjde. Her kneb det lidt med at nå til det hele fra én position. Nu får vi det hele med, og byggeriet her ved Vinderup viser det meget godt, siger Søren Jensen, grundlægger og medejer af Søren V. Jensen A/S og peger mod det igangværende byggeri.

Her er hans medarbejdere ved at beklæde en gavl på den store stald, og fra sin opstillede position kan Manitou teleskoplæsseren servicere hele gavlen. Først når gavlen er færdigmonteret, er det relevant at flytte maskinens position.

- Det er store haller og stalde, vi bygger for landbruget, og det er så meget nemmere og hurtigere, når man bare skal holde ét sted, og har en teleskoplæsser, der er roterbar. Mange af bygningerne er omkring 40 meter brede, og nu kan vi nå til spidsen af taget. Det gør en kæmpe fordel, siger Søren V. Jensen.

 

Gør lastbilkran overflødig
Sammen med sine medarbejdere lavede han en liste med krav til sin kommende teleskoplæsser, og her var effektivitet med i toppen.

- Der stod mange ting på den liste. Rigtig mange ting. Og med MRT3570 har vi fået en maskine, som opfylder dem alle. Den kan løfte syv tons inde ved kroppen, og det er tilstrækkeligt for os. Vi har et spil, så vi også kan bruge den som kran. Når vi rejser træspær på eksempelvis store svinestalde, kan vi nu tage dem med den nye maskine. Tidligere skulle vi have en lastbilkran til og holde i nogle dage. Bare det at man selv har de rigtige maskiner, gør planlægningen lidt nemmere, siger Søren V. Jensen.

Hos Scantruck A/S, der importerer og forhandler Manitou i hele Danmark, er den nye Vision-serie også længe ventet.

- Vi er meget glade for den nye serie, som indeholder syv modeller med en løftekapacitet på 4.500-7.000 kg. og leverer en løftehøjde på 18 meter til knap 35 meter. Fem af de syv modeller er Vision+ varianter, som tilbyder et højere udstyrsniveau end Vision versionen. Har man udstyr til en ældre Manitou teleskoplæsser, kan de nye Vision maskiner også arbejde med det, siger Dennis Faurby, markedschef i Scantruck A/S.

 

Særligt tillidsforhold
Søren V. Jensen A/S har samarbejdet med Scantruck A/S i 30 år, og på nuværende tidspunkt har de otte Manitou teleskoplæssere. For nyligt investerede de også i en Komatsu D65 dozer fra Scantruck, og der er også flere Komatsu minigravere i maskinparken.

- Når vi har handlet med Scantruck i så mange år, skyldes det et særligt tillidsforhold mellem os. Det har stor betydning, at vi i forvejen har mange maskiner fra Scantruck. Har vi to maskiner på en plads, og de skal have service begge to, så er det smart, det er den samme montør, der klarer det. Scantruck har et godt servicenet, og det tæller højt hos os. De er hurtige til at komme, når der er noget, der brænder på. Vi kender deres montører, og vi ved, vi kan få problemer fixet, understreger Søren V. Jensen.

 

Sikkerhed er afgørende
Et kardinalpunkt for valget af den nye Manitou MRT3570 ES Vision+ var den forbedrede sikkerhed.

- Der er ingen tvivl om, at når vi laver så stor en investering, som vi har gjort her, så har det en hel del med vores medarbejderes sikkerhed at gøre. Maskinen er meget sikker at arbejde med. Den står godt på de fire støtteben, og der er så mange sikkerhedsanordninger, som slår til, hvis der er noget, som der ikke er i orden. Den kan også håndtere vores særlige redskab med en sugekop til at håndtere tagplader, og det har kæmpe betydning for medarbejdernes helbred, at vi kan undgå de tunge løft. Det er i dag svært at få rigtig gode håndværkere, så derfor skal vi gøre det så godt som muligt for dem vi har, siger Søren V. Jensen, der har fået mange reaktioner fra sine medarbejdere over den nye maskine.

- Der er kommet masser af reaktioner. Masser! Og de er alle sammen positive. Medarbejderne har virkelig kvitteret for købet og taget maskinen til sig.

Søren V. Jensen A/S er totalentreprenør og udfører alt fra private byggerier til erhvervs-, kontor- og landbrugsbyggerier. Virksomheden arbejder i hele Midt- og Vestjylland.

 

Med sin nye roterende teleskoplæsser Manitou MRT3570 ES Vision+ har Søren V. Jensen og hans entreprenørvirksomhed fået ekstra rækkevidde.

 

Soeren-V-Jensen_02_web
Fra én position kan teleskoplæsseren servicere hele gavlen på det store staldbyggeri.
 
Soeren-V-Jensen_03_web
Løftehøjde er 34,7 meter, og løftekapaciteten er syv tons på Manitou MRT3570 ES Vision+.
 
Soeren-V-Jensen_04_web
Den nye maskine er fyldt med teknologi og garanterer et højt sikkerhedsniveau for medarbejderne.

Kontaktinformation