GMB_01_web

Scantruck i tæt samarbejde med GMB Ejendomme

 

Listen over leverede maskiner fra Scantruck til Birch Ejendomme og GMB Ejendomme er lang, og der kommer hele tiden nye til. Samarbejdet sikrer effektive og moderne maskiner til selskabets produktion af byggeelementer og til deres entreprenørselskab.

I 2022 solgte René Birch sine aktier i ejendomsselskabet Birch Ejendomme, som han havde bygget op gennem mange år. I alle årene har Scantruck A/S været en solid maskinleverandør til selskabet, og da René Birch fortsatte i ejendoms- og byggebranchen i GMB Ejendomme ApS, var det fortsat med Scantruck som samarbejdspartner.

- GMB er ikke en ny konstruktion. Virksomheden var et af de ben, som Birch Ejendomme stod på, og det selskab holdt jeg fast i. Vi har handlet mange entreprenørmaskiner med Scantruck gennem rigtig mange år, og vi har også købt trucks gennem deres søsterselskab N.C. Nielsen. Vi køber cirka 80 procent af alle de maskiner, vi anvender, hos Scantruck og N.C. Nielsen. De er bare dygtige, og en aftale er en aftale. De er fra Jylland. Mere behøver jeg ikke at sige, forklarer René Birch.

 

Scantruck kan levere alt i maskiner

Det er især GMB Ejendommes faste kontaktpersoner hos Scantruck, som begejstrer.

- De er gode til at servicere os, og der er aldrig noget i vejen. De har aldrig skuffet os. Det virker bare, deres koncept. De holder ord, og det er meget vigtigt.

- Branchen er ellers kendt for, at sælgeren forsvinder, når handlen er lavet. Vi har selv oplevet det med andre leverandører. Men Scantruck har styr på deres forretning. Det er i mine øjne, fordi de er en familievirksomhed med benene på jorden. Det giver mening i et hus som vores, for det er sådan, vi selv er, siger René Birch.

GMB Ejendomme er delt op i selvstændige selskaber, som varetager hver deres opgaver i det samlede ”full circle” byggeriforløb fra udvikling til opførelse og til slut udlejning og administration. GMB Produktion fremstiller de præfabrikerede byggeelementer, og GMB Entreprenør beskæftiger sig med jord-, beton- og kloakarbejder på projekterne.

Hvert selskab køber deres egne maskiner. Listen over leverede trucks, læssemaskiner, gravemaskiner, lifte m.m. fra Scantruck til GMB Ejendomme er lang, og der er flere maskiner undervejs.

- Maskiner er købt til de grene af den samlede virksomhed, hvor de bliver brugt. Hovedparten ligger i to selskaber, men de bruges både på byggepladser, til drift og vedligehold samt i produktionen af vores præfabrikerede byggeelementer, forklarer René Birch.

Generelt udskifter GMB sine maskiner hvert fjerde år.

- Vores vurdering er, at det er den måde, vi kører billigst på. Vi bruger selvfølgelig Scantrucks ekspertise, og de ved, hvilke maskiner vi skal bruge. De har haft deres produktmærker i mange år. Sælgerne har været der i mange år, og det er de samme sælgere, som kommer ud til os. Det fortæller mig, at de tager samarbejdet seriøst og går op i at passe og pleje deres kunder. Det er ikke noget problem at jagte nye kunder. Udfordringen er at bevare sine kunder, og det er Scantruck gode til. Samtidig har de gode produkter, og de kan i princippet levere alt, vi skal bruge, siger René Birch.

 

Vækstplaner med grønt fokus

Senere på året er GMB Ejendommes nye hovedsæde færdigbygget i Silkeborg. Det bliver et domicil i fire etager, som skal huse cirka 50 medarbejdere, som varetager administrationen for både GMB Ejendomme og søsterselskabet GMB Motorsport. GMB Produktion og GMB Entreprenør vil fortsat have base i Fårvang, nordøst for Silkeborg.

De nuværende administrationsfaciliteter, beliggende i Silkeborgforstaden Hårup, er ganske enkelt blevet for små. GMB Ejendomme er i kraftig vækst, og målt på omsætningen er virksomheden allerede ved at overgå præstationerne i Birch Ejendomme.

- Vi har ikke formuleret nogle vækstmålsætninger. Det gør vi ikke så meget i. Vi kører bare på, konstaterer René Birch.

Mantraet er det samme som i Birch Ejendomme. Der skal bygges boliger, som er til at betale for lejere. Samtidig er byggebranchen underlagt en række lovkrav i forhold til klima og bæredygtighed, som også skal indarbejdes. Men den helt store udfordring er, at kravene automatisk får prisen på byggerierne til at stige.

- Vores mål har hele tiden været at optimere og udvikle i byggeriet, så det i hvert fald ikke bliver dyrere for lejerne, der skal bo i boligen. Vi udvikler rigtig meget på det område, og det bliver vi ved med. Kravene bliver kun skærpet de næste mange år, og det forholder vi os til. Udviklingen sker i vores produktion og i tæt samarbejde med Scantruck. Vores maskiner skal også være så effektive og ”grønne” som muligt, men det behøver vi ikke at tænke over, for det har Scantruck styr på, siger René Birch.

 

Billedtekster:

På øverste billede: Scantruck har i mange år samarbejdet med Birch Ejendomme og GMB Ejendomme og leveret maskiner til mange formål.

 

GMB_02_web
GMB Ejendomme er delt op i selvstændige selskaber, som varetager hver deres opgaver. Blandt andet GMB Produktion og GMB Entreprenør.
 
 
GMB_03_web
Maskiner er købt til de grene af den samlede virksomhed, hvor de bliver brugt. Det er både på byggepladser, til drift og vedligehold samt i virksomhedens produktion af præfabrikerede byggeelementer.
 
 
GMB_04_web
GMB Ejendomme gør brug af Scantrucks’ ekspertise ved investeringer i nye maskiner. Lifte og teleskoplæssere fra Manitou er hyppigt anvendte til mange formål.
 
 
GMB_05_web
- Vores maskiner skal også være så effektive og ”grønne” som muligt, men det behøver vi ikke at tænke over, for det har Scantruck styr på, siger René Birch.
 

Kontaktinformation